Фарове и зумер?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Пон 20 ное 2006 18:30

Значи днес си купих такова зумерче с 2 жички ( червена и черна ) и като отидох до един сервиз да питам за монтаж и ми казаха че дори и при запалена кола пак щяло да пищи :? има ли начин да не е така да пищи само с моета врата :?:

dazdan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dazdan » Пон 20 ное 2006 22:05

vaskoto1 написа:брех-не се намира кой да потърси с тея пуста търсачка вееее...

писал ви го е човека-четете...mhihi mhihi mhihi

vaskoto1 написа:от мосьо бриколаж се взима една сиренка за светлини-2-3лева беше на щанда за автоаксесоари.
тя има 2 полюса които трябва да бъдат задължително спазени!!
от тука има 2 варианта:
1 по прост-но на мене не ми харесва-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата (за да може все пак да бръмка само при отворена врата), изваждаш ключа за фаровете и мериш на кой кабел има ток при включени габарити-там връзваш червения кабел.
ефект-като си на габарити или фарове и отвориш вратата-пищялката пищи.
минус-пищи винаги-без значение дали работи мотора или не-е точно това ме дразни най много.
2 по сложен вариант-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата, взима се едно реленце, малко, електронкаджийско, и се връзва червеното кабелче на пищавицата на нормално затворения му контакт, на основния се връзва + от ключа за фаровете описан по горе. намотката (котвата) на релето се връзва единия край на маса а другия се връзва на контактния ключ на положението АСС в което обикновено свири и касетофона.
ефект-когато двигателя е загасен или не на контакт релето не е захранено и контактите дават накъсо зумера и ключа на фаровете и ако си на фарове (габарити) пищи, а ако си подал контакт или работи мотора релето се захранва и разпада пищавицата и дори да си на фаровете-не реве.
повече ми харесва щото вечер ако излезеш нещо от колата и си на фарове и работеща моторетка не плаче и не ме нервира.
е това е...ух!
ще ви го включа в сметката-така да знаете!!!

Аз се помъчих малко и направих 2-рия вариянт
и искам да кажа, че стана :D :D :D

Последна промяна от dazdan на Пон 20 ное 2006 22:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
BECKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BECKER » Пон 20 ное 2006 22:06

сега остава да го монтираш.първо си купуваш едно реле със нормално отворени контакти(като например за клаксон). После единия край на бобинката се връзва на контакта на вратата , другия на плюса подаден от ключа - след пускане на фаровете.сега взимаш свирката. Минуса връзваш на маса . остава плюса. плюса който излиза след пускане на ключа за фаровете отива на единия контакт на релето а другия контакт отива на плюса на свирката.ГОТОВО.виж сега какво става: вратата на колата можеш да си я отваряш колкото си искаш но няма да свири докато не пуснеш фаровете. при положение че фаровете са пуснати,при отваряне на вратата контакта се затваря подава минус на релето и задейства свирката.ТОВА Е

Последна промяна от BECKER на Пон 17 дек 2007 20:19, променено общо 1 път.

f40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот f40 » Пет 24 ное 2006 14:24

Изчезна ми зумера, та да питам някои може ли да ми каже каде да търся проблема? Също с него изчезна и лампичката отдолу на вратата.
За Пасат 4 става вапрос.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пет 24 ное 2006 20:12

Колеги и аз има проблем със зумера,доскоро работеше от време на време ма издаваше доста измъчен звук :evil: :evil: :evil: и скоро изчезан въобще.Моля ако някой може да ми каже кое реле е точно на Поло 6N 98 че немога да го намеря/има 4 релета зад бушоните/-или да ми каже номер или може и схема на бушоните и релетата :wink:

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Вто 28 ное 2006 15:03

FLAIR написа:
Ами идеята ми е с два диода...

:bowdown Пробвах го и стана супер! Сега пищи само при отваряне на шоферската врата. ;) Няма хората които возим да правят :072: след като отворят вратата и се чуе "тиит-тиит-тиит..." mhihi Нама да се взривяваме я!

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Вто 28 ное 2006 16:19

и с още едно реле та да пищи само при огасен двигател :D

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Чет 30 ное 2006 2:27

Значи подариха ми едно зумерче,защото нямам фабрично,колата е г3 1.8Mi двигател ABS 93г. Та това зумерче е като някъде тук споменатото - с 3 крачета. голямо е колкото левче и да е с дебелина 15 мм.... та трите крачета са: "+" и два "-"са,въпроса ми е някой може ли да ми обясни малко по- подробно точно тоя вид зумерче как да си го"вържа". Предварително благодаря и евентуално ако е описано пък не съм видял се извинявам нека някой ми го "paste"-не....

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Чет 30 ное 2006 10:48

vwg3 написа:... с 3 крачета. голямо е колкото левче и да е с дебелина 15 мм.... та трите крачета са: "+" и два "-"са,въпроса ми е някой може ли да ми обясни малко по- подробно точно тоя вид зумерче как да си го"вържа"....

Прилича на първото зумерче, което си сложих.

Свързването: плюсът е ясен; минусът: ами който си избереш от двата, единият ще накара зумера пищи постоянно, другият - ще направи сигнала прекъснат.

Вържи го на акумулатора и пробвай как ще звънка :)

А свързването - погледни из темата; има схеми

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Съб 02 дек 2006 14:19

:shock ... това стана 10 страници тема ... останали въобще някой голф без зумер :lol:

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Нед 03 дек 2006 16:49

Така това е край готов съм финито имам зумер в колата срещу 5 лева и 15 минути работа стана чук, без диоди и тн.
Разказвам:
Маха се лампата в багажника и на нейно място се монтира зумера( + от габарита - от лампата)!!!
Някои ще кажат ми като нямам лампа в багажника???Аз поне се замислих, тая лампа не ми върши особенна работа, а и ние сме българчета винаго приспособяжаме нещо:):):):):):):):)

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 04 дек 2006 14:46

CCCP_FAN написа:Така това е край готов съм финито имам зумер в колата срещу 5 лева и 15 минути работа стана чук, без диоди и тн.
Разказвам:
Маха се лампата в багажника и на нейно място се монтира зумера( + от габарита - от лампата)!!!
Някои ще кажат ми като нямам лампа в багажника???Аз поне се замислих, тая лампа не ми върши особенна работа, а и ние сме българчета винаго приспособяжаме нещо:):):):):):):):)

Не разбрах защо трябва да махаш лампата в багажника?

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Пон 04 дек 2006 15:57

Vasseto написа:
CCCP_FAN написа:Така това е край готов съм финито имам зумер в колата срещу 5 лева и 15 минути работа стана чук, без диоди и тн.
Разказвам:

Не разбрах защо трябва да махаш лампата в багажника?

Да и аз неможах да разбера защо на мен ми върши страшна работа :shock :shock

Потребителски аватар
skyfx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот skyfx » Пон 04 дек 2006 16:50

При мен стана много просто.
Зумерче за 1,50 от Конрад.
Минуса на бутончето на вратата, плюса на бушончето на габарита.
Вече 1 месец работи безпроблемно.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 04 дек 2006 18:50

skyfx написа:При мен стана много просто.
Зумерче за 1,50 от Конрад.
Минуса на бутончето на вратата, плюса на бушончето на габарита.
Вече 1 месец работи безпроблемно.

Както си го вързал ще свири и когато двигателя работи.

Върни се в “Направи си сам!”