Порових из форума и не видях такава тема за тоя мотор. Та- реших да сменям катализатора понеже се усещаше, че колата не върви нормално и след диагностика и няколко проверки не открихме друга причина за това. В Свиленград никой не се нави да извърши тази операция и понеже имах път към София я закарах на сервиз там. Процедурата определено не беше лесна- катализатора е в двигателния отсек и ламбда сондата е точно преди него. За гърне заместител не може и дума да става- доста поровихме да измислим нещо, но просто е на такова място, че няма как. След свалянето на катализатора (отне около 2 часа на майсторите само да го свалят) сложихме права тръба, наместихме сондата и по живо по здраво. Промяна в шума няма. Промяна в набирането- доста осезаема. Не ми дава никакви грешки, не ми прави по-голям разход и определено се усеща, че мотора работи по-добре без задръстения катализатор. След като продадох катализатора си избих парите за "операцията", че даже съм и малко напред

Ако някой реши да извършва същата процедура за тоя мотор- смело напред. Както писах по-горе негативи няма. Само гледайте майсторите да са кадърни, че ако не разбират много много могат да направят някой фал.