Колеги преди 1 седмица си купих голф 3 1.4 моно 1992г. но обаче имам няколко проблема,и те са следните:
1.Като е студена пали лесно но работи на 2-3 цилиндара неможе да се форсира глъхне гасне и като се помъчиш вече на 4-5мин.почва да се изяснява и стрелката стигнели до 70градуса вече почти няма проблеми.Пробвах като откача датчика за температурата колгата пали по добре направо е слънце пак има малко прекъсване ама е по добре.
2.Другото е както си карам и колата почва да пишти и ми мига лампата за маслкото обаче маслко качва защото сложих един тройник и гледам маслкото стои добре апа вътре ми мига и това го прави когатое загряла към 90градуса.
3.като си пусна парното и хвърля някакви листа и боклуци и издара нямакви шумове се едно упира някаде.Каде се намира филтара на купето и изобщо има ли.
Колата няма газ и не е имала никога.
Голф 3 проблеми
-
- Автомобил:
- Двигател:
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Re: Голф 3 проблеми
egois4etoo написа:Колеги преди 1 седмица си купих голф 3 1.4 моно 1992г. но обаче имам няколко проблема,и те са следните:
1.Като е студена пали лесно но работи на 2-3 цилиндара неможе да се форсира глъхне гасне и като се помъчиш вече на 4-5мин.почва да се изяснява и стрелката стигнели до 70градуса вече почти няма проблеми.Пробвах като откача датчика за температурата колгата пали по добре направо е слънце пак има малко прекъсване ама е по добре.
2.Другото е както си карам и колата почва да пишти и ми мига лампата за маслкото обаче маслко качва защото сложих един тройник и гледам маслкото стои добре апа вътре ми мига и това го прави когатое загряла към 90градуса.
3.като си пусна парното и хвърля някакви листа и боклуци и издара нямакви шумове се едно упира някаде.Каде се намира филтара на купето и изобщо има ли.
Колата няма газ и не е имала никога.
Колега направо съм потресен, пренареди си клавиатурата и пак задай въпросите за да ги схванем.
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Филтъра за купето е вдясно под кората на чистачките. Това с маслото не звучи добре, дано да е датчик ама едва ли.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
megatone написа:Филтъра за купето е вдясно под кората на чистачките. Това с маслото не звучи добре, дано да е датчик ама едва ли.
Няма филтър - виж годината.
3.Чистене му е майката .Отгоре 1 чорапогащник или финна мрежа . Отдолу вадиш вентилатора и листата.Може да смажеш втулките на вентилатора като е свален, за да не го вадиш по-късно пак.
2. Измерване налягането на маслото на топъл двигател. Маслото сменяно ли след покупката ?? Ако не е смяна с читаво масло.
На топъл двигател, когато започне да пищи зумера и двигателя е на празен ход има ли чукане на повдигачите на клапаните ?
1. Смени датчика, огледай и бобината за пукнатини,палец и капачка за нагар и износване на щифтовете в капачката.
Последна промяна от kris11 на Чет 11 апр 2013 9:17, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега kris11 трябва ли да се маха таблото зада се свали вентилатора.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Колега прочети внимателно, какво е написал колегата
Вентилатора се намира, като застанеш пред колата и погледнеш лявата чистачка, има една кора, пластмасова под чистачката, по целият преден прозорец. Точно под тази лява кора се намира филтъра и вентилатора под него

Вентилатора се намира, като застанеш пред колата и погледнеш лявата чистачка, има една кора, пластмасова под чистачката, по целият преден прозорец. Точно под тази лява кора се намира филтъра и вентилатора под него

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
egois4etoo написа:трябва ли да се маха таблото
Не, само жабката.
Вентилатора е зад нея.
Завърташ по посока, обратна на часовниковата стрелка и излиза ;)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много ви благодаря колеги.

-
- Автомобил:
- Двигател:
за маслото помня че единият кабел се даваше на маса и спира да мига наи-вече го прави на ляв завой
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги от каде може да меши маслото с бензин?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
egois4etoo написа:Колеги от каде може да меши маслото с бензин?
Износени сегменти и/или каране студена на къси разстояния.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги реших да не отварям нова тема а да попитам тук предлагат ми двигател от 1.6моно а моя е 1.4 моно ще стане ли без преправяне или имат разлики.
Благодаря ви за обърнатото внимание.

Благодаря ви за обърнатото внимание.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”