Възможно ли е поставянето на "Декоративен Спойлер"

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Възможно ли е поставянето на "Декоративен Спойлер"

Мнениеот Hertz » Пет 01 дек 2006 21:54

Поставянето на декоративен спойлер на Г3 възможно ли е (Най-обикновен като на GTI Голф? Изискват ли се някакви специални умения по-различни от това да може да си вържеш връзките на обувките? :P От каде и колко струва :roll:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Възможно ли е поставянето на "Декоративен Спойлер&q

Мнениеот landwarrior » Пет 01 дек 2006 21:58

Hertz написа::roll:
кво разбираш под декоративен споилер ? имаш предвид козирката на задния джам ли ?

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Re: Възможно ли е поставянето на "Декоративен Спойлер&a

Мнениеот Hertz » Пет 01 дек 2006 22:14

landwarrior написа:
кво разбираш под декоративен споилер ? имаш предвид козирката на задния джам ли ?

Изображение
Нещо подобно. Виждал съм такива както с вграден стоп така и без.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 01 дек 2006 22:23

оригиналният спойлер се монтира на задното стъкло на което има отвори, така че ще трябва да се лепи ако искаш да слагаш или да се направят отвори на петата врата.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Възможно ли е поставянето на "Декоративен Спойлер&a

Мнениеот landwarrior » Пет 01 дек 2006 22:25

Hertz написа:
landwarrior написа:

Изображение
Нещо подобно. Виждал съм такива както с вграден стоп така и без.
няма проблеми да монтираш ,стува около 50лв (втора ръка оригинален поне аз за толкова го купувах) по принцип те фабрично се слагат като се пробива стъклото,но аз и повечето като мен бяха го залепипи със черен силикон и няма мърдане ,един колега даже беше писал че след преобръщане с колата споилера още е стоял :?

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот access » Вто 22 май 2007 16:08

А къде се лепи спойлера, за металната част или за стъклото директно, защото като гледам май е за метала. Ако е така значи трябва някакъв неутрален силикон за да не вреди на метала

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Вто 22 май 2007 16:29

няма да имаш проблеми сметала слагай смело силикона и го лепи незабравяй, че няма да се женим за тези коли аз го имам също но така купих колата ще погледна с какво е лепен и ще ти кажа :wink:

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот access » Вто 22 май 2007 16:39

tanokaridi написа:няма да имаш проблеми сметала слагай смело силикона и го лепи незабравяй, че няма да се женим за тези коли аз го имам също но така купих колата ще погледна с какво е лепен и ще ти кажа :wink:

:) мерси, просто имам 2 вида силикон, единия е бял неутрален, другия е черен ацетатен и не знам кой е по-подходящ за случая

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Вто 22 май 2007 17:09

няма проблеми след малко си тръгвам от работа ще го видя и като се прибера ще ти пиша :D

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 22 май 2007 17:24

Аз си имах такъв оригинален. Обаче след смяна на задната врата с такава без дупки и лепене с бял силикон ( от човека който ми оправяше колата от удара ) спойлера седя 4-5 месеца и се отлепи. А после какъв цикъл е да се изчисти силикона от стъклото няма да ви казвам :) .

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Вто 22 май 2007 20:53

при мен е лепено с някакво лепило което е било в комплект към спойлера защото имаше книжа към колата и сега като я разгледах там си има опътване за този спойлер отделно как е правен :!: :!: добрече си имам сервизната книжка и знам кога какво му е правено и как :D и се извинявам че немога да кажа нищо повече

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 май 2007 21:03

Преди повече от години съм слагал със черен силикон на "Мастерс' за стъкло. Заичстване и на спойлера и на метала със коресилин . Плескане със силикона и притискане , фиксиране със тиксо за 1 вечер..
не се прави на открито и на студено. Добре е на слънчево и топло .
Не на открито защото има много любопитен народ дето като мине го пипа да провери

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Вто 22 май 2007 21:29

Не си струва да си цапаш колота със силикони спойлера се закрепва с видий. От вътре навън през гуменото уплътнение на стъклото. разстоянието между стъклото и ламарината на вратата е около 4-5 мм точно през него минаваш с видията. Хубаво е преди да навиеш видията да боднеш с игла отвътре да видиш къде минива и къде не! Внимавай много!

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот access » Вто 22 май 2007 22:15

nikigada написа:Не си струва да си цапаш колота със силикони спойлера се закрепва с видий. От вътре навън през гуменото уплътнение на стъклото. разстоянието между стъклото и ламарината на вратата е около 4-5 мм точно през него минаваш с видията. Хубаво е преди да навиеш видията да боднеш с игла отвътре да видиш къде минива и къде не! Внимавай много!

Това ми се вижда доста опасна процедура, не ми се дупчи нещо толкова важно като уплътнението на джама, цапането със силикон ми се струва по-добър вариант. Но мисълта ми все пак е къде точно се закрепва тоя спойлер на метала или на стъклото?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 23 май 2007 7:39

Първо сложи спойлера на сухо без силикон. Огледай къде ляга , очертай си с маркер , ако трябва и тогва плескай със силикона. и дръж

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”