golf mk2 dumped (червената кочинка)

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Re: мк2 dumped on 13's (червената кочинка)

Мнениеот jocha » Сря 12 юни 2013 22:51

И една моя любима снимка от събора, "спешъл" за тези, които твърдяха, че ако нямало койлове не можело да се легне на милимундри от хасфалта (или в моя случай забиеш муцуната :Mr Green Fun ) :love.vwclub

Изображение

Потребителски аватар
Rankonenig
Автомобил: Golf IV 1.8T
Двигател: AGU

Мнениеот Rankonenig » Сря 12 юни 2013 22:58

И не само твоя любима! Страшна снимка! :beer

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Чет 13 юни 2013 11:54

To за моженето може,ама въпроса е колко ще ти издържат амортисьорите.И няма как в твоя случай да ти е наравно прага отпред и отзад,защото за да е наравно прага трябва гумата ти отзад да е по-навътре в калника,отколкото отпред. :icon_lol При мен са на еднаква височина и предницата и задницата,и пак прага отзад е по-нависоко.
Успех :th_up

Потребителски аватар
jocha

Мнениеот jocha » Чет 13 юни 2013 17:30

Ами явно си пропуснал какво съм писал предната страница даже и снимка бях качил, вече съм спортни амове (по-добрия вариант от койлове на JOM), да не могат да се въртят някви шайби,на които резбите ръждясват за една година, но пък са двойнодействащи газови и с тия пружини на 80мм амортисьора не е свит даже и до половина,отделно за возията е безсмислено да се коментира колко по-добра и по-стегната е на спортния амортисьор от на койловете... и бих казал, че доста ще карат, имайки предвид приятел,който кара вече 4-та година с такива освен ако не изпуснат на някоя дупка от нашите хубави пътища...в моя случай снижаването във височината идва точно от това, че новите амортисьори са с 4 пръста по-къс стержен и рамо от старите и въпреки, че сложих нови макферсони слезна супер много и ако старите маслени с тези пружини лежаха на ударните тампони сега тези амортисьори са почти изпънати до край, дори когато колата е свалена от крика, така че амортисьора си работи напълно нормално и в диапазона а не като при сток амортисьор с рязани или спортни пружини ;) Относно калника можеш да си направиш един експеримент застани до предния ляв или десен фар и ще видиш как задния калник е изрязан с 2 пръста повече нагоре от предния това е с цел при равна стойка като се натовари да не влизат гумите в подкалниците и при мен това спомага да не удрям прагове като е вирнат отзад, а пък и на събора се нагледах на еднотипни стойки не мерси предпочитам си забитата муцуна :Mr Green Fun

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Чет 13 юни 2013 23:07

Ако е така за амортисьорите съм съгласен,ама за калника мога да поспоря.На всички коли предните калници имат по-голяма арка и са пп-изрязани от задните.Това е с цел да е по-висок автомобила отзад,за да клекне при евентуален товар и да не е толкова натрапчиво за окото,да не изглежда вирната задницата. :smile
А за коиловете Jom не знам колко ди се возил на такива че да ги плюеш така,ама съм возил доста хора и всички са много доволни от возията,а и на 5-6 човека от форума съм поръчал и са предоволни от возията като за койлове.Иначе времето ще покаже колко са качествени,засега 5 месеца се държат перфектно.

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Чет 13 юни 2013 23:41

Потвърждавам, че возията на JOM-а е много добра за такъв тип окачване. :mhihi Аз го карам вече 2-ра година и няма ядове.Гайките се въртят просто в началото съм обработил стеблото. :wink

Потребителски аватар
jocha

Мнениеот jocha » Чет 13 юни 2013 23:59

На голф 2-ката която даде 1-во време на драга в клас комар на калояново са такива и аз се возих при него и на драг и по пистата като въртя и в града като сме обикаляли също + на едно бмв с такива но там вече е друг клас автомобил. При голфа впечатлението ми са, че на леки неравности друса страшно много, а в завой са доста меки (това е при средно развити намотки), за да се ядва за каране по завои трябва да се навият доста, но тогава става трагедия по прав път с неравности , при развити до долу става като лодка и имаш чувството, че ще се търкаляш през таван. Примерно при мен и при колегата raix, които сме със спортни амове е точно обратното на път с неравности вози доста приятно дори комфортно можеш да си пиеш кафето, а в завой все едно са заварени. За качеството зависи колко ги пазиш неговите са здрави все още, но пак е на късмет доста колеги се оплакват, че за година и малко и изпускат, но пак зависи на какво случиш като при всичко останало може да те кара много може и за по-малко от година и довиждане :th_up

Последна промяна от jocha на Пет 14 юни 2013 0:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jocha

Мнениеот jocha » Пет 14 юни 2013 0:02

На някой от съборите ще те повозя да направиш сравнение, а на колегата от Пловдив, който писа ако някой път дойде на седмичните ще го кача да го повозя по паветата около гребната база и той да направи съпоставка :th_up

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пет 14 юни 2013 6:51

jocha написа:На голф 2-ката която даде 1-во време на драга в клас комар на калояново са такива и аз се возих при него и на драг и по пистата като въртя и в града като сме обикаляли също + на едно бмв с такива но там вече е друг клас автомобил. При голфа впечатлението ми са, че на леки неравности друса страшно много, а в завой са доста меки (това е при средно развити намотки), за да се ядва за каране по завои трябва да се навият доста, но тогава става трагедия по прав път с неравности , при развити до долу става като лодка и имаш чувството, че ще се търкаляш през таван. Примерно при мен и при колегата raix, които сме със спортни амове е точно обратното на път с неравности вози доста приятно дори комфортно можеш да си пиеш кафето, а в завой все едно са заварени. За качеството зависи колко ги пазиш неговите са здрави все още, но пак е на късмет доста колеги се оплакват, че за година и малко и изпускат, но пак зависи на какво случиш като при всичко останало може да те кара много може и за по-малко от година и довиждане :th_up

:bowdown
Tи разби световната конспирация за окачванията.Браво,направил си най-якия сетъп за Голф 2 в който можеш да си пиеш кафето докадо джиткаш по пистата. Сменил съм 4 маркови окачвания (2 Koni,Bilstein,Eibach) и знам много добре как возят.Конито беше с регулиране на твърдост и на най-меко пак не беше баш така както го описваш - там сетъпа беше Кони с регулиране на твърдост и пружини Eibach Pro(най-качествените пружини,с най-приятната возия) накрая един колега ми предложи 150лв САМО за пружините и се изкуших да ги продам и след това продадох и амортисьорите.Едва ли твоето окачване има много по-добра возия от Koni + Eibach Pro пружини,затова знам как вози хубаво спортно окачване.
А при мен jom-a в малки неравности изобщо не ги усещам,колата ми е с гуми 15 на 45 и са в калниците и не усещам да е като лодка дори и с 5 човека в колата :gruebel Живот и здраве на Узана ще те повозя ако издържат дотогава :icon_lol

Потребителски аватар
jocha

Мнениеот jocha » Пет 14 юни 2013 7:30

Не знам какъв е смисъла от иронизиране при положение, че до вчера ме возиха на JOM-a не вярвам твоите да са свръх модерна модификация на същото нещо и ти казвам до какъв извод стигнахме двамата с момчето което притежава двойката на която е сложено окачването като ти го цитирам дусловно :Mr Green Fun А относно моето от теб се иска само да си купиш кафето, а пак ако случайно го разлееш докато те возя ще ти купя друго, а и конитата са едни от най-друсливите амортисьори вярно за писта са перфектни, но при тях съм съгласен, че не можеш да си пиеш кафето :mhihi

П.П Ебати и спама дето стана хората си мерят...ние си мерим окачванията :D... колкото и да си чешаме пръстите око да види гъз да усети ще чакаме Узана :Mr Green Fun , а за издържането избягвай бордюри и шахти и ще те изкарат :mhihi

П.П2 Да сменя малко темата, че колата ще се сдобие след 2,3 дни с фланци дистанционни отзад и вече нещата ще си дойдат по реда :19a

Прикачам снимка, за да не кажеш после тоя балнува глупости ето я колата ето ме и мен вътре как се возя на влизане към пистата, а после и вътре съответно :Mr Green Fun
Прикачени файлове
993772_534454916592404_835152096_n.jpg

Потребителски аватар
RZ01
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: 1.9TDI ASZ

Мнениеот RZ01 » Нед 23 юни 2013 23:12

Колега, мисля, че вчера (22.06) те видях беше паркирал в една улица до реката, намалих да огледам голфа набързо, даже мисля,че те видях и щеше да се качваш, бях с едно зелено поло признавам си голфа на живо е уникален :bowdown

Потребителски аватар
jocha

Мнениеот jocha » Пон 24 юни 2013 0:46

Мерси колега, той попринцип там си стои, иначе помня че видях зелено поло даже се зачудих форумно ли е не е ли и мислех да махна, но се бях разбързал :beer

Потребителски аватар
jocha

Мнениеот jocha » Съб 29 юни 2013 0:58

Много замря положението та да разбутам малко праха с една заигравка преди 10-на дни, като вкарам колата малко в по-прилежен вид не като след offroad заради дъждовете ще снимам подробно как застана дупето с фланците 12мм :Mr Green Fun
Прикачени файлове
1045195_551491578246815_405313456_n.jpg

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Съб 29 юни 2013 8:10

:scare3 само не и тея джанти

Потребителски аватар
jocha

Мнениеот jocha » Съб 29 юни 2013 8:29

Не съм си го и помислил даже 15-ки няма да сложа, а 13-те не ги махам за нищо :Mr Green Fun просто не бях виждал до сега колата ми с 15-ки и тези изпаднаха под ръка от едно приятелче за проба, но като цяло изскочи и един съществен проблем, не се събират в калниците при навит волан при най-малкото заклащане и удрят в ръба на калника, а при изправен са на има няма половин сант от пластмасата на подкалника :stumm

Върни се в “Моят Volkswagen”