Колеги имам едно питане относно пистовия ремък слагам си климатик и се наложи малко да импровизирам с поставянето на ремъка ,първо го бях поставил като на първата картинка но се оказа че водната помпа върти на обратно и не искаше да се обезвъздуши водната система и този вариант отпадна , прекарах ремъка както на втората снимка , въпроса ми е така правилно ли е и ще имам ли проблеми , ролката която купих е с пластмасова облицовка и един майстор каза че така щяло да се се стопи пластмасата защото ремъка бил загрявал много ? видях из Интернет и трети вариант на поставяне на ремъка само че водната помпа минаваше към хидравликата с трапецовиден ремък ,обърнах моргите но не намерих такава шайба. ако има и друг вариант на поставяне на ремъка помагайте че вече 1 седмица колата ми стои разглобена .
Дв- Двигател
Вп- Воднапомпа
Р- Ролка
К- Компресор
Г- Генератор
Х- Хидравлика
Голф 3 ААМ Въпрос за поставяне на пистовия ремък
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 ААМ Въпрос за поставяне на пистовия ремък
Дв- Двигател
Вп- Воднапомпа
Р- Ролка
К- Компресор
Г- Генератор
Х- Хидравлика
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 ААМ Въпрос за поставяне на пистовия ремък
Забравих да кажа че ролката я хващам с шпилка към стойката на компресора и генератора понеже нямам оригиналната ролка , шпилката е направена от едната страна с резба 10 а от другата с резба 12 за да може да се навие в стойката
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ремъкът върти водната помпа с шлицовете,а не с гладката част!Иначе въртиш помпата обратно и нямаш адекватна циркулация на антифриза!
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Да установих го като не искаше да се обезвъздуши системата понеже сменях и радиаторчето на парното , а иначе 2 картинка удачна ли е ? ще имам ли проблем ако сложа така ремъка , ще имам ли проблем ако ролката е с пластмасово покритие ? ( ремъка върви с гладката си част към нея ).
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Втората няма как да стане... ако ремъка трябва да е с НЕгладката част към помпата
Снимка от горе надоле имах предвид
че съм пропуснал числата по листа
та вариант Номер 2 изглежда правилния а пластмасовата ролка нищо няма да и се стопи
ебати майсторите
1.8 нямаше вариант с трапецовиден към хидравликата и за такава шайба от абф може да се погледне дали ще стане
Другия вариант е да махнеш хидравликата
Снимка от горе надоле имах предвид

та вариант Номер 2 изглежда правилния а пластмасовата ролка нищо няма да и се стопи

1.8 нямаше вариант с трапецовиден към хидравликата и за такава шайба от абф може да се погледне дали ще стане
Другия вариант е да махнеш хидравликата

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
или нещо не си нарисувал както трябва - или аз не си го представям ....
къде ти е компресора последно? как си го захванал за блока?
слагаш климатик - с оригиналната си стойка на алтернатора ли остана?
къде ти е компресора последно? как си го захванал за блока?
слагаш климатик - с оригиналната си стойка на алтернатора ли остана?
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Стойката е сменена с такава от голф с климатик , компресора съм го отбелязал с - К , гледай рисунка номер 2 нея ще използвам , иначе въпроса беше ще имам ли проблем с реализирането на картинка номер 2 , но в крайна сметка утре ще разбера днес ми направиха необходимата шпилка за ролката , утре ще взема ремъка и остава да се врътне ключа .
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ми след като си с оригинална стойка и компресор какъв ти е проблема?
купуваш една ролка за водната помпа и си пич с 2 ремъка както си е оригинално....ако не можеш да намериш пусни обява или помоли някой колега да ти купи и изпрати по еконт за твоя сметка с наложен платеж
а това К дето ми го размахваш си го нарисувал не където трябва! ясно ,че си я правил след трета ракия ама все пак...
купуваш една ролка за водната помпа и си пич с 2 ремъка както си е оригинално....ако не можеш да намериш пусни обява или помоли някой колега да ти купи и изпрати по еконт за твоя сметка с наложен платеж
а това К дето ми го размахваш си го нарисувал не където трябва! ясно ,че си я правил след трета ракия ама все пак...
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При слагане на климатик се сменя ролката на водната помпа, водната помпа минава на ремъка на хидравликата.
Няма да може да свържеш пистовия ремък на водната помпа по твоя начин
Ролката на водната помпа която ти трябва я има на всеки голф 3 с климатик, без значение от двигателя
Няма да може да свържеш пистовия ремък на водната помпа по твоя начин

Ролката на водната помпа която ти трябва я има на всеки голф 3 с климатик, без значение от двигателя

- niki_g
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AHF 1999
Здравей. Защо не погледнеш как е на някой голф като твоя с климатик, вместо сам да импровизираш. Не ме разбирай погрешно и аз обичам сам да си правя всичко по колата, но мисля че ще ти е по-лесно. А иначе това открих в Аутодата. Данo ти е от полза.
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Поставих ремъка по картинка номер 2 , голфа е вече в движение , остава да свържа инсталацията и да сложа маркучите .
Пс : Светна ми лампата на ABS
някакви идеи ? , нищо не съм пипал по него единствено намествах снопа с кабели като слагах климатичната кутия и изключих за малко буксата на единият датчик че ми пречеше , пробвах с откачане на акумулатора ама пак си свети , интересното е че преди като дам на контакт се чуваше прещракване на спирачния педал лампата премигваше и след това угасваше а сега само си премигва и не угасва .
Пс : Светна ми лампата на ABS

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
По проблема с абс-а - изчисти грешките от компа щом си откачал датчика. Случвало ми се е АБС системата да не се самозанулява докато не влезеш с диагностиката.
А по проблема с ремъка - вземи си изнесена шайба за водната помпа и смени ремъците - ще береш проблеми с обтегача и ремъка
А по проблема с ремъка - вземи си изнесена шайба за водната помпа и смени ремъците - ще береш проблеми с обтегача и ремъка

- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Засега временно ще карам така докато оправя всичко , а грешките на АБС как се изчистват
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги този метод дали ще свърши работа ( втория отговор от темата ) за изчистване на грешките че сега нямам излишни 20 лв за диагностика .
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=6835
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=6835
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Ще трябва диагностика. По принцип ако си е 'изтървала' датчиците ще трябва да я разтикаш малко и лампата сама ще угасне. Ако не угасне, ще трябва да се рови в ABS модула да видиш какво е записала като грешка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”