От работа не остава време за колата,но ето че се отвориха два-три почивни дни,та реших да свърша нещо полезно
Старият мотор напусна окончателно коша.На негово място както казах ще слагам ASZ P.D двигател.Снимки много-много нямам по самият демонтаж и монтаж,но колкото толкова

До тук всичко беше лесно,махаш единият,слагаш другия и готово.Проблемите или дилемите почнаха след това.
Реших първо да започна с монтажа на турбото,защото от него зависи по-нататъчната подредба под капака.Вариянтите попринцип са два - горно или долно монтирано турбо.Отначало пробвах да го наместя от горната страна,както беше старото,така щеше да има само малка промяна в турбо пътищата и всичко изглеждаше лесно.Да де ама тоя чукан къде съм си взел е с много странен и изнесен фланец за закрепване към колектора, и турбото опря в коша
След това монтирах турбото отдолу и реших,че там ще му е място,на достатъчно разстояние от купето,двигатела и полуоските,с две думи за там бе правено
До тук добре,обаче след малко гледане и умуване кое,как и от къде ще мине,ми стана ясно че положението не е много розово.Тръбита за всмука на турбото и тази която излиза от него в посока интерколера,много гадно се разминаваха м/у бомбето и ангренажният капак и тая работа много-много не ме кефеше.На всичко отгоре нямаше да има място за филтърна кутия и трябваше да слагам конусен въздушен филтър.Аз обаче не съм фен на спортните филтри и реших да пробвам следващит вариянт.Отначало ми изглеждаше не реално за изпълнение,но след малко мерене и пробване ми стана ясно,че няма невъзможни неща.С две думи реших да подредя коша така,както е в мк4 и А3, или възд.филтър отива в дясно до акумулатора,а разширителният съд,казанчетата за чистачки и хидр.течност от ляво.
Това е малка част от нужните части за тази трансплантация.

Започнах с монтажа на разш.съд.За целта си бях взел от една 4ка планките за закрепване.

След това казанчето за течността на чистачките...

....горивният филтър и той си намери мястото

Остана само да наместя казането за хидр.теност.
А това са едни от главните герой за напред.