Като си махнал актуатора- гледаш стопера- много важен-тука работата е на око. Но ако лоста на актуатора натиснат на ръка не може да опре в стопера(трябва яка ръка) или вакуума не може да го изтегли до него, значи ще има проблеми-геометрията се затваря до край- следва давене от неизлизащите до край изгорели газове и давене на мотора в ниски-над 2000об. забива муцуна.
Значи разхлабва се контра-гайката с 8мм вложка и удължител и с дълъг шестограм 2.5мм се регулира малката стопер шпилка- горе долу- три резби отдолу да стърчи (не може да се види при Пасат 5.5), и девет от горе-вижда се. Това е условно. Аз си играх тези дни да пренастройвам и видях че като развия една две резби в + или - няма кой знае каква промяна във вървенето. Но ако се прекали на развиване - задавяме мотора, ако се прекали на завиване- геометрията още от ниски ще е прекалено отворена и ще е разтоварена- във високите обороти може да има проблеми. Има си идеална среда.

За лоста на Актуатора-тука всичко е елементарно- няма кой знае какво да налучкваме !
Контрагайката си е на шпилката и завиваме към лоста отдолу-или чрез въртене на целият актуатор или чрез въртене на рег.-гайка на самият лост.
Когато актуатора опре в основата към която се завива -спираме. После въртиме на обратно- демек развиваме рег.-гайка леко и той започва да пружинита от нея върху основата -логично, защото лоста започва да надига целият актуатор нагоре-тоест мембраната му.
Щом усетиме при натиск на актуатора че вече пружиира в основата си -завиваме отново един два оборота за да си легне на основата без усилие и натиск от лоста и геометрията в частност.
Сега вече може да завиеме двете задържащи гаики-10мм. Накрая стягаме и контрагайката на лоста-горе съм написал как го правя аз за да не се усуква целият лост.

Е това е !