Пасат Б6 BKP Много масло, пък лампата за доливане свети
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б6 BKP Много масло, пък лампата за доливане свети
Здравейте, карам пасат Б6 BKP мотор, напоследък ми се случва да ми светва лампата за маслото, а си имам достатъчно масло. Колата, като цяло се държи добре, не съм усетила нещо по двигателя. Дали става дума за повреден датчик или може да е друго? Благодаря предварително.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Много масло, пък лампата за доливане свети
Да може да ти се прецака датчика(зацапа) но това тряббва да се провери.Ако си сигурна че лапата за доливане свети а не за друго карай така до някой клубен майстор най добре 

Лампа за ниво масло или за налягане на масло? Този мотор има проблемна маслена помпа - дали е подменян "шестограма" при теб? В смисъл колата от скоро ли я имаш, сервизна история, нещо?
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
На таблото ми се появява символа с тубата за масло. Случва се когато колата загрее...За 1 седмица 2 пъти вече ми светва, след като измина към 10 км.Колата я карам от 6 години, закупена е чисто нова от Порше. Обслужвана е добре, преди 5000км смених маслото и и направих профилактика, всичко беше ок. В момента е малко над 100 000км. Сменям масло на 10 000км.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Диагностика, проблемът може да се окаже доста сериозен 

Да, може да се окаже сериозен. Без да те плаша една темичка от търсачката:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=350359&hilit=%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=350359&hilit=%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност има тракане. При работещ двигател на паркинг при натискане на спирачката започва едно леко и монотонно тракане. Като освободя педала продължава и след малко спира...Дали има връзка не знам, май не е същото като проблема с веригата и шестограма.
- golfar
- Автомобил: Passat B6 Variant
- Двигател: BKP
Ако светне "оранжевата туба за масло" означава ниско ниво на маслото и иска да долееш, т.е. датчика си работи, аз карам същия мотор, но моя е на 250 000 км и си гори масло - налага ми се да доливам и понякога ми светва оранжевата лампа.
Ако светне "червената туба за масло" -най-добре гаси веднага...
Все пак най-точно може да се разчита на щеката за масло.
Ако светне "червената туба за масло" -най-добре гаси веднага...
Все пак най-точно може да се разчита на щеката за масло.
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Оранжевата е. Масло има догоре, на максимума е...Не може да изгори според мен половин литър за има няма 100км, градско каране при това...Имам познат който си кара колата само на спорт и долива масло много често. Аз си я карам основно на директна без да се изсилвам, свела съм си извънградския разход до 5,4-5,7 макс.
- golfar
[quote="Edna_macka"]Оранжевата е. Масло има догоре, на максимума е...Не може да изгори според мен половин литър за има няма 100км, градско каране при това...
- да, така е, не може;
ако щеката показва ниво масло на макс, а датчика светва - най-вероятно е проблем с датчика...
- да, така е, не може;
ако щеката показва ниво масло на макс, а датчика светва - най-вероятно е проблем с датчика...
- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли някой който е сменял помпа, шестограм или обтегач да ми каже какви точно са симптомите. Има ли тракане, ако да какво е и откъде се чува?
Аз съм го чувал и виждал това тракане, трудно е да се обясни във форума.Пасата беше с неясни километри и състояние, а самото тракане наподобява метално звънтене като на разбит маховик, но без да тресе мотора.Интересното беше, че се появява когато си поиска.Колата, изкара 30к километра така, след което, светна жълтата лейка, след 3 секунди светна и червената лейка и ............. всичко беше унищожено в двигателя, включително и турбото. 

- Edna_macka
- Автомобил:
- Двигател:
Мда, мерси много. И моето наподобява тракане като от маховика...Еми, спирам я в гаража и другата седмица на профилактика...
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Edna_macka написа:Оранжевата е. Масло има догоре, на максимума е...Не може да изгори според мен половин литър за има няма 100км, градско каране при това...Имам познат който си кара колата само на спорт и долива масло много често. Аз си я карам основно на директна без да се изсилвам, свела съм си извънградския разход до 5,4-5,7 макс.
Ако си с обикновенна хидравлика на волана си погледни нивото в казанчето. При мен светеше оранжевата лампа при ниско ниво на масло въпреки, че на казанчето няма датчик
- golfar
110afn написа:Edna_macka написа:Оранжевата е. Масло има догоре, на максимума е...Не може да изгори според мен половин литър за има няма 100км, градско каране при това...Имам познат който си кара колата само на спорт и долива масло много често. Аз си я карам основно на директна без да се изсилвам, свела съм си извънградския разход до 5,4-5,7 макс.
Ако си с обикновенна хидравлика на волана си погледни нивото в казанчето. При мен светеше оранжевата лампа при ниско ниво на масло въпреки, че на казанчето няма датчик
пасат Б6 БКП няма хидравлика и казанче - рейката е електрическа
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=380412
Върни се в “Дизелови агрегати”