FELIPE написа:Само оборотомера подскача,отива до 3-4000 оборота без реално да ги има,акумулатора е добре,купуван е декември,свети му зеленото око,алтернатора зарежда 14,2-3(мерен с мултицет на клемите,ВагКом показва 13,8),м/удругото миналата събота при едно такова по-продължително въртене таблото изписа ALTERNATOR WORKSHOP,тогава мерих колко зарежда,тези дни пък доста често ми се активира имобилайзера при завъртане на ключа,при повторно завъртане всичко е наред,не мога да разбера стрелката на оборотомера и тези надписи примерно причина или следствие са от по-дългото въртене.
Изписало ти е ремонт на алтернатора, струва си да го свалите и да погледнете, все пак ремоната е едни 30-50лв.
Имаше и ядове и с таблото преди време, няма как да бъдеш сигурен, че проблема се е решил напълно, а може би има друга причина която е накарала таблото ти да се сбъгяса преди време, имам предвид нещо по инсталацията на колата. Тва са само предположения, може всичко да си е ок по инсталацията, просто таблото да се е бъгнало, което ще е по-безболезнения вариант и лесен за отстраняване.
Още тогава съм ти казал при кой да отидеш да ти погледне кабеляците. Имо 3-ки табла под път и над път и те не правят пари вече.
Не знам кой ти е правил стария чип, не знам кой ти е правил новия чип, ма на първо време те съветвам да си сложиш оригиналния софт, за да си сигурен, че ядовете ти не идват от него, пък докато откриеш виновника за студеното палене, спокойно можеш си я прекодираш на автомат и да си решиш проблема с топлото палене, ако е толкова дразнещо. Ако е възможно кажи си номера на ЕКЮ-то. Имал ли си реален проблем с топлото палене или някой ти е казал, че софта ти е от проблемните, щот тва са две различни неща?
Не знам що все сложния път избираме за решаване на проблемите, аз така си бях разголобил половината кола, пък то се оказа от нагоряло бушонче проблема