Занималня с Passat B3 1990, GT Look, Hella Lippstadt, Borbet

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Занималня с Пасат Б3 1990 черния, GT Look и 17" джанти P

Мнениеот nokiangage » Вто 29 окт 2013 22:25

Marto_cafeto написа:Изчетох цялата тема ! От 14:50 до 15:55.Разказваш доста интересно.Много ми харесва пасата.Какво стана с маската ? Много е хубава и дано да стане страшна муцка отпред :mrgreen . За идеята ти със стоповете не си ли мислил за ЧЕРНО/ЧЕРВЕНА гама.Ще се върже доста с канта по броните.
Късмет с колата,много е готина !

Много благодаря колега за отделеното внимание, вече съм с черно/червени стопове и честно не знам защо не съм ги направил по-рано такива... Доста се промени задницата според мен като визия и скоро може да има развитие с маската. Иначе и аз много искам да я сложа завършена, но за съжаление това изисква и свободно време, което за момента ми е малко кък. В крайна сметка ABT маската ми седи на видно място поставена над шкафовете в кухнята за да й се наслаждавам и да не я забравя. Ето и последна снимка със старото ми увиснало гърне, стоповете са акцента и канта ще го върна тези дни :drunk
Изображение

vwladi написа:Колега то добре си сменил гърнето Честито , а някакъв накрайник ще слагаш ли ,защото не е от най-хубавите гледки една кръгла дупка на гърнето отзад някак си не се връзва. Може би оригинален накрайник с който си идват или едно тип двуцевка ще застане доста добре :th_up :c020

А точно много хубав въпрос :th_up , срам ме е да кача снимка на сегашния изглед на задницата с новото гърне - кът' градиснки маркуч седи :Mr Green Fun и задължително накрайник ще се постави. Вече въпроса е да избера правилният според формата на самата оформена от Ханс част за гърнето на бронята и се двоумя дали единичен по-широк или двоен пак в съответствие с нея за заблуда на противника... Иначе имам и отрязан и Пасат-ския ми накрайник от предишното ми гърне, но газчицата му е взела външния вид и няма да го сложа. През първия свободен ден ще измисля нещо и ще коригирам пропуска :beer

Потребителски аватар
vwladi
Автомобил: VW Passat B3 35i
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vwladi » Чет 31 окт 2013 17:58

Аз лично съм виждал пасат с двуцевка отзад и много добре седи особено като е хромирана, чистичка, но пък и с едничка е добре, ти ще решищ най-добре аз бих се спрял на двуцевка,но както казах избора е твой :th_up а как е със звука сега по-тиха ли е :mhihi

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Чет 31 окт 2013 18:08

От оригиналния елипсовидния по здраво красиво няма.На моя стария смених гърнето но оставих стария накрайник ,щото не ръждясва и е красив

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 31 окт 2013 21:02

vwladi написа:а как е със звука сега по-тиха ли е :mhihi

Колега, нищо общо няма с предишното издънено гърне :eek - по-скопойно работи на празен ход, изчезнаха едни вибрации, които имах преди - чак ми е кеф да я оставям да работи на място - не съм мислел, че може този д'рът дръгел да е толкова тих. :biggrin

ti6ogb написа:На моя стария смених гърнето но оставих стария накрайник ,щото не ръждясва и е красив

Така е, ама моя е поръждясал отвътре и ще видя дали ще мога да го изчистя и поставя ако не си харесам някой връзващ се с визията накрайник.

Поздрави :drunk

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Чет 31 окт 2013 21:50

айде бе батко колко време ще чакаме тоя ВР6 :mrgreen само това му остана на тоя пасат и едно кожено рекаро ...

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Съб 02 ное 2013 22:11

Здравей колега. Пасата е на 6 супер е ! :th_up да те питам какво направи със старата маска за продан ли е ? :D

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Съб 02 ное 2013 22:48

Така, така... предложи му една цена, та да ти я продаде и да сложи АBT-то! :twisted

Последна промяна от IvanMan на Нед 03 ное 2013 6:16, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 10 ное 2013 20:07

Днес благодарение на приятел се сдобих с много приятен поне за мен накрайник за гърнето и тази седмица ще намеря време да го сложа. На снимките по-долу се вижда сравнението със стария, също и в какво състояние е въпросния :Mr Green Fun. С едно освежаване и полиране ще се върже добре според мен със задната хромирана емблема от Б4-ката на колата, която в момента е черна.

Изображение

Изображение

Ето и една снимка на колата в зимен режим :mhihi
Изображение

Потребителски аватар
Annoyed
Автомобил: Passat b3 arriva
Двигател: ABS 1993

Мнениеот Annoyed » Нед 10 ное 2013 20:47

Колинката е направо трепач колега! :bowdown Със здраве да си е караш и много да си те слуша! :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 30 ное 2013 20:53

Привет колеги, да споделя с какво се занимавах днес. За съжаление преди доста време забелязах, че ми беше скъсан един маншон обаче тогава нямах възможност да го оправя :redface и естествено и карето тръгна да чатка на завой. Отлагах и отлагах, знаеки, че е паднало в бой мъжката и днес реших проблема, че следващата седмица ще имам пътуване от малко на 1000 км. и трябва малко по-серионо отношение. Смених ляво външно каре Metelli, десен маншон на хидравличната рейка TRW, десен вътрешен кормилен накрайник TRW и тампони на носачите Febi.

Изображение

Ако някой не е виждал фабричен заден тампон на носача на кола на 23 години - ей ги на пичовете :Mr Green Fun :

Изображение

Изображение

Нужните за упражнението части:
Изображение

Докато чаках доставката на част от нещата използвах времето да почистя единия подкалник, обаче незнайно защо, само десния стои по-блико до прага и не се самопочиства при дъжд. За съжаление нямам снимка на 5-те сантиметра кал/листа/мизерия...

Изображение

Изображение

Малка част от прелокираната на пода цивилизация :icon_lol :
Изображение

Като дръпна чертата след упражнението днес, предницата не ми е е била никога толкова стегната и дори при стабилни дупки вече се чува туп-туп, а не лумбур-лумбур :c020 . Понеже бях ходил преди време на реглаж при смяна на накрайници и нещо волана от тогава ми стоеше малко наляво - това се оправи при днешния реглаж. Искам да благодаря на момчетата от Сервиз Аутостоп Варна - за първи път ми регистрират колата в сервиз в тяхна база данни и след интервенцията получавам принтиран лист с данни кое, кога и на колко километра е сменено, лист с показанията на сходимостта на мостовете в милиметри и градуси и още нещо ново за мен - гаранция на сменените части... :bowdown

Потребителски аватар
Johnsword
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Пон 09 дек 2013 14:21

Де да бяха всички сервизи в България така... :Mr Green Fun Добре си постегнал пасата, лек и безавариен колега, дано да нямаш проблеми :) :love.vwclub

Потребителски аватар
Firesoul
Двигател: ABS

Мнениеот Firesoul » Чет 19 дек 2013 12:55

И аз наскоро сменях всички тампони от заде и предните накрайници . Много ми харесва пасата добре си се справил с всичко уникален е, и ти пожелавам безаварийни. :th_up

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 31 дек 2013 16:16

Здравейте колеги, миналата седмица почна да ми трака водната помпа SKF, която издържа точно 3 години без един ден :eek . Пак добре, че само потракваше и я хванах сравнително рано и не течеше. Та смених я и сложих такава Metelli пак с метална турбинка, използвах момента превантивно да сменя и ангренажа и ролката му, че май скоро щеше да им дойде и на тях времето с нови такива - Dayco и Inna. Старата ми ролка бая "стържеше" като я завъртя на ръка свалена и сега двигателя утихна и работи много по-спокойно. Учудващо старата турбина беше цяла и в почти перфектно състояние, че съм гледал доста кофти снимки на витла и бях учуден, че само на места боята се е улющила...

Изображение

Ето и две последни снимки за тази година и да се надявам през новата година да има предимно каране, без много "спа процедури" :Mr Green Fun
Изображение

Изображение

Не ми остана време от работа и ангажименти да сложа накрайника, но скоро ще се свърши и това. В главата ми се върти за новия сезон вместо 17-ките да бъда с комплект 16-ки, примерно 7,5J предни и 9J задни и сега си разглеждам кой модел би ми допаднал като визия. Нещо ме влече към Borbet T :rolleyes , но ще видя кое как ще се подреди.

Поздрави и приятно посрещане на Новата Година на всички колеги. :drunk

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Вто 31 дек 2013 18:15

Абе и със Себринга е унилано. Мислил ли си да слагаш маска с емблема ? :biggrin :mhihi
Весело посрещан е на новата година.Готин пасат

Потребителски аватар
vwladi
Автомобил: VW Passat B3 35i
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vwladi » Вто 31 дек 2013 20:52

За джантите може да пробваш с BROCK B1 отзад с борд а от пред без. Мисля,че ще стане интересна комбинация,иначе Борбет А, ще е просто уникално. Не мога да намеря снимката да ти покажа как седят,но ще я намеря !!! :love.vwclub Иначе и RH му седят добре ама ще е малко банално според мен. Най-добре ти ще прецениш :scare3

Върни се в “Моят Volkswagen”