За ксенона

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ewipito
Автомобил: VW PASSAT B3
Двигател: RP 1988

Re: За ксенона

Мнениеот ewipito » Вто 24 дек 2013 0:26

Гледам че темата е доста обсъждана та реших да изкажа и аз мнение. :mhihi
Със ксенон съм от около година.
H4 фар значи 1 крушка с две светлини. Ксеноновата обаче е с една. Как става - лесно: с кита идват едни големи метални чашки със изрязани правоъгълни парченца от задния край и крушката се мести напред назад и като отиде назад светлината минава през процепа и надолу и следователно има и осветяване нагоре от фара а като е напред свети само нагоре към рефлектора и след това само надолу на пътя. Ако загледате H4 кръшаката ще видите че е на същия принцип. Първоначално се подведох от всички "разбирачи" дето викат "..взимай най ефтиния на 6000 или 8000 супер е.." и тем подобни. Хубаво взех си 35W DC-тип баласти на 6000К. Какво реално стана. Че имаше разлика имаше от старите H4 халогенки ама дори след регулаж и ясно се виждаше как си "режат" фаровете на пътя като съм на къси слабичко светеше и 50% процента от хората с които се разминавах извънградско ми дърпаха дългите... :screwy Викам колко па да е гадно.. дадох колата на баща ми и се качих в друга, излезнахме един срещу друг.. Елее нещо страшно-ОТВРАТ..синьо та тепа :horror и то на къси... Дотука с 6000К, а пък паднеше ли дъжд край-заради цвета светлина се отразява почти на 100% от пътя и вече съм като оксижен. Веднага поръчвам нов кит само дето тоя път на 4300K и вече не DC-тип, AC. Разликата къде е- във вида на тока след баласта демек към крушката - DC - Право ток, AC - Променлив ток. При една и съща консумация AC(дигиталните) баласти светят с до 150% повече от DC(старите модели)баласти. Крушки на 4300К и почти 3 пъти повече светлина на пътя, след регулаж със същото даже и малко повече разтояние на осветеност на пътя никой не ми примига а виждам в пъти по добре и на къси и на дълги. Дъжд вече не ме плаши а и някакси по не ми дразни и на мен очите, синята светлина залъгва окото и го товари дори да не усещаме а и колкото повече К(келвина)-цвят, толкова по малко lm(лумена)-светлинен поток. От някъде дочух думите "...ма то тфа къв менте ксенон е като не свети синьо..то не кефи така" :scare3 Не мисля че ксенона е за кеф от това как седи острани ами за малко или много икономия на ток (35W не 55/60) и удобство.
:love.vwclub
П.С: А относно лупите, вярно почти никаква разсеяна светлина над светлинния поток ама като всички ги дигнат над 0% и да светят в небето, нищо на пътя а на другите очите на скара, а и на повечето коли лупите не светят въобще защото са им изгоряли рефлекторчетата и всеки си мисли че са му екстра фаровете а ако не са си ги вдига на горе докато не си види чертите на фаровете във табелите покрай пътя... Ама тфа сме си тъпо племе-мене да ми е екстра па тоя от среща ме боли... 5 лева за реглаж няма да дам, па и не може да ми го направят :newsm66

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Сря 25 дек 2013 13:00

Glove написа:Купи си качественни крушки и ще изчезне проблема. Това което виждаш като премигване, е че крушката не може да се "запали" от запалките. Да знам крушките са скъпи, но с лоши крушки може да си прецакаш запалките. Другото което можеш да провериш е какво е състоянието на алтернатора на колата, при мен имаше подобен проблем и се оправи след като си ремонтирах алтернатора.

Благодаря, но не съм сигурен дали ще е проблема в тях. Както вече казах едната предимно премигва при студено време в движение и няма проблеми с паленето. Случвало се е да премигват и при паленето, но рядко и то от тази зима. А да си купувам само крушки за 2-300лв за проба малко.... :screwy Иначе си харесах Osram xenarc cool blue intense. :mrgreen

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 27 дек 2013 8:40

Честита Коледа на всички!
Да попитам-Слагам четвърти комплект лампи.
Първите си бяха в сета,който монтирах преди 3 години.
Другите съм ги купувал от братски Китай,като марка са същите.
Но последният комплект като го монтирах ми прави впечатление,че след пускане на фаровете ми светва 1 път лампата за антифриза,и 3 пъти лампата за маслото.
Това е всеки път.
Освен това,като мигна с дългите забелязвам същото нещо.През деня карам с ДРЛ допълнително монтирани на предната броня с помощта на колеги.

Та защо,аджеба мигат тези лампи(маслото и антифриза)?

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Пет 27 дек 2013 15:15

Колеги,искам да попитам някой който има наблюдения върху ксенон 3000К монтиран на халогени,нека сподели с какво впечатление е останал?
Най-вече дали в мъгла се вижда по-добре?
Прикачени файлове
1.jpg
1.jpg (4.79 KиБ) Видяна 7904 пъти

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 27 дек 2013 15:22

То това е идеята на жълтата светлина !

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 27 дек 2013 17:56

Vento е сложил на комбито VR6 жълт ксенон на халогените. Тук има малко снимки:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=230226&start=150

Потребителски аватар
napu6en_marmot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот napu6en_marmot » Пет 27 дек 2013 19:33

Аз имах ксенон 3000К в рефлекторни халогени на голф 3 http://hopshop.bg/images/far_stop/w3hlgw.gif и светеше перфектно. В мъглата определено се усеща разлика в положителна насока :th_up Ако слагаш ксенон в халогените няма да сбъркаш с 3000К, а и седи по приятно на вид от обикновените крушки.

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Пет 27 дек 2013 23:21

Точно това исках да разбера дали има ефект от ксенона в мъгла (3000К) :th_up
Защото се бях насочил към жълта крушка Н3 :smile

Turbinator
Автомобил: Passat B5.5 1.9 TDI 131hp
Двигател: AVF

Мнениеот Turbinator » Съб 28 дек 2013 7:22

Здравейте, имате ли някаква информация за ксенон "Дураксен", български от Стара Загора? Потърсих в гугъл, но не излезе нищо.

Последна промяна от Turbinator на Нед 29 дек 2013 0:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 28 дек 2013 12:39

Бас ловя, че само етикети им лепят в Стара Загора :mhihi

Потребителски аватар
Manolov
Автомобил: Seat Inka
Двигател: 1Y
Контакти:

Мнениеот Manolov » Нед 29 дек 2013 21:23

Ми Милен много ги хвали, дава пълна гаранция и на лампата и на баласта.Казва , че няма проблеми с капризни електроники като на Вектра Ц и БМВ.Лично аз не съм го пробвал.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 29 дек 2013 22:52

Zdravko Zankov написа:Честита Коледа на всички!
Да попитам-Слагам четвърти комплект лампи.
Първите си бяха в сета,който монтирах преди 3 години.
Другите съм ги купувал от братски Китай,като марка са същите.
Но последният комплект като го монтирах ми прави впечатление,че след пускане на фаровете ми светва 1 път лампата за антифриза,и 3 пъти лампата за маслото.
Това е всеки път.
Освен това,като мигна с дългите забелязвам същото нещо.През деня карам с ДРЛ допълнително монтирани на предната броня с помощта на колеги.

Та защо,аджеба мигат тези лампи(маслото и антифриза)?

Никой ли не може да каже нещо по въпросът ми?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 30 дек 2013 0:21

Не е от крушките. Баластита са ти зле и връщат всевъзможни смуения по ел инсталацията на колата.

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пон 13 яну 2014 9:57

Колеги, някой пробвал ли е крушки H7R 4300k
Изображение
Ясно е, че са поредните китайски изделия, но дали си заслужават? По-малко ли заслепяват от обикновен ксенон H7?

Потребителски аватар
napu6en_marmot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот napu6en_marmot » Нед 19 яну 2014 13:09

Аз имах същите, само че бяха 6000К и не съм доволен. Нещо не осветяваха както трябва, а за заслепяването почти нямаше разлика. По-добре си сложи обикновените.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”