Придърпва - от кабели или от изпарител?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Viso
Автомобил:
Двигател:

Придърпва - от кабели или от изпарител?

Мнениеот Viso » Пон 30 окт 2006 8:51

Колеги, дайте съвет - от време на време колата придърпва в движение като дам газ, също и на място някой път прекъсва.
Един майстор я гледа и каза че два от кабелите са пробили, също така и че изпарителят е за смяна.
Кое от двете е по-вероятната причина за придърпването - кабелите или изпарителя?

Последна промяна от Viso на Пон 30 окт 2006 16:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пон 30 окт 2006 8:57

Първо провери кабелите и после тръгвай към изпарителя. Кабелите се проверяват на тъмно и ако излизат искри от тях заначи са заминали! :D

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 30 окт 2006 16:19

Благодаря за отговора, моля ако някой друг е компетентен също да отговори - коя е по-вероятната причина за придръпването - кабелите или изпарителя?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 30 окт 2006 16:23

И двете неща са суперважни и е еднакво вероятно да ти придърпва!
А може проблема да е и от двете!
Ако на бензин пак прекъсва, от кабели и свещи е.

Потребителски аватар
gotto
Автомобил:
Двигател:

центровка

Мнениеот gotto » Пон 30 окт 2006 16:57

...много вероятно е проблема да е комплексен ...припомни си какво си пипал .....

.....центровка ...предверение.....врътки по газовата уредба ....като се пренастроят добре възлите да работят на бензин ...настроива се и на газ ...и може би ...при условие , че токовете преди това са ти наред ....

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: центровка

Мнениеот vit_autosofia » Пон 30 окт 2006 17:15

gotto написа:...много вероятно е проблема да е комплексен ...припомни си какво си пипал .....

.....центровка ...предверение.....врътки по газовата уредба ....като се пренастроят добре възлите да работят на бензин ...настроива се и на газ ...и може би ...при условие , че токовете преди това са ти наред ....

Точно така :да:

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Пон 30 окт 2006 17:20

Имах абсолютно същия проблем (имам и газова уредба). Беше почнала да се държи странно като ускорява, точно все едно прекъсва. Мислех си, че е нещо от калпава газ или си въобразявам...
докато една вечер на отворен преден капак не ми направиха впечатление прескачащите искри от централния кабел.
След смяната му всичко е наред.

Но е хубаво (и) да се измерят останалите кабели + палец, да не би да са заминали междувременно, свещи и евентуално да се зачисти капачката.

П.С. Ако е пробил кабел, измерването няма да помогне, просто трябва да се установи визуално.

Хайде успех

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пет 17 ное 2006 8:51

По случая с придърпването има следното развитие:
Смених всички свещи и кабели (Беру). Капачката и палеца са сменяни преди по-малко от година.
Смених изпарителя с нов - "Ловато".
Обаче проблема остана - придърпва най-вече в движение. На място като че ли работи равномерно.
Да не би проблема да е в центровката - има чукче и наковалня.
Някой знае ли къде могат да ми направят добре центровката.

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Сря 27 дек 2006 1:20

честита коледа на всички!за съжаление несгодите по автомибила не признават празници,дори и малки да са немога да съм спокоен защото си обичам моето голфче,но като загрее и подам рязко газ придърпва сякаш газта свършва а не е така!докато е студена или и подавам плавно газ няма проблеми и това на го прави на бензин само на газ(изпарителя е бауумно LOVATO на 400км е)

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 27 дек 2006 1:39

Добре е да ти е добре настроена колата на бензин (м/у 20-30лв. зависи какво му е на карб.) и след това да е сменен въздушния филтър (6-8лв. ) и след това газова центровка (м/у 10-15лв. )а ако някой от центровкаджийте ти каже че имаш свещи за смяна както и кабели и т.н. направи го (свещи Шампион 25лв. компл. 4те, кабели 50лв. пак същата марка палец и дистрибуторна капачка зависи от марката пак 18-20лв. мен толкоз ми излезе) та обща равносметка
110лв. :)
след това забравяш за всичко ... аз съм така от седмици :)
10лв. газ ... над 100км. без юркане .

Карбураторджий vit_autosofia или Vaskoto_1
Газаджий на Сливница 3тата в дясно след разклона за Обеля2 .

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Сря 27 дек 2006 9:09

Viso написа:По случая с придърпването има следното развитие:
Смених всички свещи и кабели (Беру). Капачката и палеца са сменяни преди по-малко от година.
Обаче проблема остана - придърпва най-вече в движение. На място като че ли работи равномерно.

Да не ти се губи някой вакуум или да смуче въздух от някъде?

При мен от време на време се отваря тапата за регулиране на CO (вероятно след ексклюзия на газ извън цилиндрите); на празен ход - спи, дори работи по-добре, но при подаване на газ по време на движение придърпва и се държи нестабилно; ако пък съм и по-натоварен - направо мъка; усеща се ужасно.

Потребителски аватар
Pavcho2
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 27 дек 2006 10:58

FLAIR написа:
Viso написа:По случая с придърпването има следното развитие:

Да не ти се губи някой вакуум или да смуче въздух от някъде?

При мен от време на време се отваря тапата за регулиране на CO (вероятно след ексклюзия на газ извън цилиндрите); на празен ход - спи, дори работи по-добре, но при подаване на газ по време на движение придърпва и се държи нестабилно; ако пък съм и по-натоварен - направо мъка; усеща се ужасно.

Ако е от вакум няма да може да запали .... поне аз не мога ако ми липсва вакум :).

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Сря 27 дек 2006 12:10

значи кабелите са ми чисто нови,както и свещите(еднополюсни denso),карбуратора е 2е2 и е регулиран на бензин,въздушния филтър е на 2500км.с паленето на газ проблем нямам дори и при минусови температури

Потребителски аватар
Pavcho2
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 27 дек 2006 12:37

bu4komobil написа:значи кабелите са ми чисто нови,както и свещите(еднополюсни denso),карбуратора е 2е2 и е регулиран на бензин,въздушния филтър е на 2500км.с паленето на газ проблем нямам дори и при минусови температури

Да ама не е добре да го правиш :)

Потребителски аватар
se7ven
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот se7ven » Сря 27 дек 2006 14:06

А някои знае ли от каде да си купя кабели Бреми освен в Хиид 91. За София става въпрос.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”