пасат б5, ауди а4 замяна на двумасов маховик с едномасов

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: пасат б5, ауди а4 замяна на двумасов маховик с едномасов

Мнениеот IvailoOo » Нед 05 яну 2014 23:12

Малко късно се намесвам и аз амаа... пусти му празници не мо'им са види трезви :mhihi Това,че по-голямото количество масло натоварва кутията е ясно,но и да налееш 1.5л. масло си е вече направо живо изгрубяване :icon_lol Аз налях малко повече от половин литър и явно съм имал късмет щом спря.

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Вто 07 яну 2014 18:12

Значи аз от толкова мислене стигнах до извода че според мен, тези вибрации дето говорите до 1500,1600 оборота са от детонациите на двигателя и когато има демпферен маховик той ги обира а когато се премахне и се сложи твърд маховик се предават нататък и вече зависи кутията колко е износена ....ако е много запазена може и да не се усещат изобщо но ако е навъртяла много километри почва да вибрира поради ей тези луфтове на валовете дето се получават от износване, дето Ники говори..и като се сложи повечко масло утихват..
Аз като смених кутията с доста по запазена вибрациите са доста по малки и то с толкова масло колкото си се слага....Също така ми направи впечетление със старата кутия че няма смисъл да се долива повече от 1.5 литра масло....Доста поутихна кутията след 1.5 литра масло и след това слагах още ей така за пробата и нямаше вече подобрение...

Мене лично ме тормозят други вибрации дето започват на 1800 и изчезват на 2200,2400 оборота....И те са вече страшни....То не са и вибрации а направо лашкане приритване направо предницата ми подскача....И това не мога да разбера какво е ....

Като се прибера другата седмица мъките започват отначало...Ще сменям едно по едно да видя ще има ли оправия...

Най много се съмнявам във феродовия диск ....много мек ми се струва както самите пружини така и самата втулка на средата дето е подава много...
Също е много вероятно да са и вътрешни карета както Апокалиптико казва в вероятно първо ще сменя тях....
Но това е същото тресене дето го имах преди с демферния маховик но беше много по дълбоко и силно...След слагането на твърд маховик и друг съединител то остана ,промени се доста ,стана по твърдо и по неравномерно...

Може и кардан нещо да е или диференциал незнам ....но се усеща отпред ...определено...

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Вто 07 яну 2014 18:53

Ами аз почти на 99,9 съм сигурен, че са каретата. Понеже познавам 3-ма човека които си имат по един маховик в мазата за зимнина. И пръснаха една много добра сума за него, а после се ръснаха и за карета.

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Вто 07 яну 2014 19:29

уф а дано да са те
....че ми писна да свалям кутията

iv4o_89
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iv4o_89 » Сря 08 яну 2014 21:11

Няма как да са каретата да тропат в ниските с плътния маховик,а с демфера да не тропат това е смешно ! Нали с виктор сме с един и същт случей.Аз като сложих плътния маховик бях като него страшни луфтове в ниските и после няма проблеми.Сложих 2.5 кг масло повече намалиха се 30% и това е. Но от тоя плътен маховик ми се развиха сичките болтчета на колата и как не се беше отворил картера нз......После сложих си демфера пак и колата заспа ! Е ако демфера обира и вибрацийте от каретата значи е нещо велико това......

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Чет 09 яну 2014 1:32

Демпфера си е хубаво нещо. Яд ме е защо не купих и сложих пак демпфер а набутах Валеото. И аз имам един коплект съединител чисто нов на около 3000 километра + плътен маховик с които се набутах една камара пари и седят в гаража. Огромни вибрации имах с него. Сложих Валеото с големите пружини и вибрациите намаляха с около 50%. Сигурен съм, че ако дам още 900 лева и сложа демпфер със съединител за АФН-а всичко ще е ОК. Да ама няма да го направя.... по-добре да продам колата мамицата и. Оня ден при моите хора в сервиза някакъв пич е слагал плътен маховик на Ауди и бил много доволен. Този уикенд ще опитам да го издиря и да говоря с него да видим какво ще каже. И аз имам съмнение за карета защото след съединитела е един диф и са те и също могат да тресат при ускорение но не ми се дават пари за проби и нищо да не излезе.
Поздрави.
Viktoris това твоето с подскачането на предницата ми мирише направо на съединител ама дано не съм прав. Ти мислиш ли да сменяш карета и нови ли ще ги взимаш или втора ръка от колегите...
Поздрави

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Чет 09 яну 2014 2:18

Иво ,имам предвид тези другите притрисания от 1800 до 2300 оборота....но и те не ми се вярва да са от карета.....
Ще ги сменя просто да съм сигурен .....Ще сложа втора употреба с все полуоските и външните карета....за 150 лв са двете полуоски....
Както писах и в по горните постове и мен най много ме съмнява съединитела ,....Но дори да е той ....много ме вълнува въпроса какво точно тресе така....от пружините ли е,не издържат и се сгъват..... или от дисбаланс на маховика или целия комплект....или нещо друго....
То да беше лесно свалянето на кутията ,първо ще заменя само феродовия диск,после маховика после ще сложа друг комплект и все ще се разбере къде е проблема....но си е един ден играчка сваляне и качване на кутията....то са кардани ауспуси полуоски тампони на кутията и сумати дребни неща....от начало беше удоволствие ,но вече много ми писна ....

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Чет 09 яну 2014 9:30

Потребителски аватар
viktoris
Двигател:

Мнениеот viktoris » Чет 09 яну 2014 11:27

Ами горе долу и аз така знам че когато тресе от каре е като тресене от крива гума равномерно и в определен диапазон на скороста.
При мен това тресене е само от 1800 до около 2300 оборота и е много неравномерно....някак си все едно влиза в резонанс...даже мога да го накарм да тресе много с играене с педал на газта....подавм повече или по малко ...но общо взето при сериозно ускорение....ако се ускорявам постепенно го няма

Абе ще разбера скоро дали е от каре....дано да имам време да се позанимавам като се прибера да сменя тея полуоски...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 09 яну 2014 20:11

Всъщност , малко като оффтопик: не знам, ама вие чели ли сте на колите от предното ( така да се каже) поколение, дето не бяха и чували за демпферната гадост да им се случват такива масови тресения, претрисания и всякакви такива гнусотии? Не знам, аз не съм чувал , не съм и чел( може би защото не съм търсил) , ама например някога моето каре на пасата Б3 ТД почти блокира в движение, обаче не съм и сънувал за такива неща ... съгласен съм , че определени случаи се обясняват с карета, ама защо смяната на демпфера с твърд отключва такъв процес с каретата ( в доста случаи) не мога да си го обясня и това си е....
Следя темата с интерес, защото моите 131 магарета взимат последните дихания на тракащата демпферна гадина и съвсем скоро ще съм изправен пред такова "съдбоносно" решение... и все пак каретата да се обаждат само с твърд маховик а иначе не.... пак ми намирисва на някаква подробност със съединителя - нещо, като историята на обърнатия пръстен на променливата геометрия - на пръв поглед е все тая, но на практика е важно... :dummy
обаче..хора , как да сложа 1000 лева за демпфер на чипосана кола с ясното съзнание, че си хвърлям парите на..улицата?!

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Чет 09 яну 2014 20:26

Те каретата се скапват и при демпферен маховик, не само при твърд.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Чет 09 яну 2014 20:32

така е... идеята е, че при твърд "заводски" маховик скапаните карета НЕ предизвикват изначало толкова често "вибрации на 1600 - 1800 оборота" а при демпферен скапаните карета ПАК не предизвикват толкова често вибрации, а виж, какво нещо - сменяш маховика и каретата толкова се раздрънкват, че чак хората не искат да си карат колите... а бе нещо не се вързва много... :death

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Чет 09 яну 2014 20:35

Като се има на предвид, че и аз съм на опашката за смяна. Решението съм го взел, че ще е твърд. Но нека да му дойде времето хубаво.

iv4o_89
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iv4o_89 » Чет 09 яну 2014 20:54

Еми който има желание да му продам моя съединител плътният чисто нов е на 400км комплект от 1з мотор....топ ценичка 230лв на всичко :)Закс е....

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Чет 09 яну 2014 20:56

я ми продай маховика на някаква тънка цена, че като "кит" комплекта ти е компроментиран...щом не ти е на колата... :)

Последна промяна от IvanMan на Чет 09 яну 2014 20:57, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Върни се в “Дизелови агрегати”