Здравейте колеги, имам въпрос относно регулиране на помпа дюзи,искам да я направя да върви повече, става въпрос за п.д 116 кс. знае ли някой на колко градуса се регулират дюзите, знам че се регулират на 180 градуса, но има ли други градуси с който може да се регулират дюзите за да върви повече.
viewtopic.php?f=24&t=249399.Колега ето ти тема за четене.А да върви повече от регулиране на дюзи за пръв път чувам.Все едно да си регулираш клапаните и да очакваш колата ти да фръкне!Ако искаш да върви слагаш и чип и си ти!
колега за чипа знам че като го сложиш ще е друга работа,но ми е интересно дали с някакъв вит регулиране може да се направи за да върви повече,например при DTI-та може да се направи.
Последна промяна от gr_kanev на Съб 09 мар 2013 20:30, променено общо 1 път.
Причина:Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !
Най-много така да ги легулираш,че после да си имаш проблеми и колата да не върви.Един съвет от мен е да не пипаш там където всичко си е наред.Слагай чип и готово.
Колега ако питаш за ламаринената втулка-която мисля че е водач на пружината моята също беше счупена.Бяхме смъквали дюзите за смяна на О-пръстени.Тъй като не намерих тогава сглобихме дюзите без тези втулки.Повече от година вече няма проблем.Сменихме регулиращите винтове.Вие защо вадихте дюзата?
Свалих ги защото влиза въздух в горивната система от към дюзите, тоест за смяна на о-пръстени, но мисля че тази ламарина трябва да си е на място защото тя държи пружината прибрана, освен това на стеблото на дюзата липсва овала с който контактува с палеца който ги натиска.
Последна промяна от gr_kanev на Нед 02 фев 2014 19:09, променено общо 1 път.
Причина:Освен бутон "цитат" има и "нов отговор" - използвай го !
Трудно палене след престой, току що свалих и другите две дюзи и от тях още една е в същото състояние, тая кола как е работела, не знам. Освен това на първата липсваше пъпката на палчето дето натиска стеблото на дюзата. А за о-пръстените на всички дюзи да не говорим, едни сплескани, други скъсани, а моят "майстор" уж ги сменява преди три години, не вярвам за три години да се толкоз амортизират, освен ако не ми е сложил някакви евтини ментета, които ги има на пазара колкото искаш. Мисля утре да се разходя до Бош сервиз с дюзите и EGR да видя там дали ще ми ги оправят.
Последна промяна от gr_kanev на Нед 02 фев 2014 19:11, променено общо 1 път.
Причина:Освен бутон "цитат" има и "нов отговор" - използвай го, един такъв червен е !