Шаран 2001 г. помпа дюза в картера има жълти метални частици
Шаран 2001 г. помпа дюза в картера има жълти метални частици
Фолксваген Шаран 2001 г. помпа дюза, започнаха да се обаждат лагерите на коляновия вал, свалих картера да ги сменя и в него имаше жълти метални частици, но не бяха от лагерите.Какво да правя да отварям ли двигателя
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Шаран
как разбра,че ти са заминали основните лагери,с какро масло е карано,тругно ли палеше по студовете?
започнаха да чукат, а на Шарана специално му дават 200 000 хил. км. за смяна на лагерите, карал съм го със хубаво масло, за палене си палеше, но при първото запалване сутрин изпушваше много
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Това че ти е хлопал мотора не значи че са заминали лагерите..лагерите може да ги разбереш ако не вдига нялягане или е много ниско.ЖЪлтите стружки не знам от какво може да са но,затваряй го и си карай.
Грешката е моя става въпрос за лагерите на биелите, а стружките са жълти и ги лови магнит, какво ли е страх ме е да я затворя, да ли си заминават буталните болтове
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
ти тези лагери ги изкара консулматив !Лагерите бяха консулматив на Вартбурга (на всеки 40 000км),но там самите лагери са сачмени.Тракането най-вероятно е от повдигачите.Струшките наистина не са хубаво нещо.
Аз ти предлагам да си подкараш Шарана,но най скоро да му сложиш манометър за маслото.
Аз ти предлагам да си подкараш Шарана,но най скоро да му сложиш манометър за маслото.
Колеги оказа се че чука втулка на бутален болт, какво да правя. Всички майстори викат, че била слабото място на шарана 116 к.с.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
или караш докато се потроши или разфасоваш и вадиш буталото и гледаш дали не са разбити итворите на буталото,лагерите или надран бут.болт. Ти си решаваш. Има и 3 вариант - продаваш я.
Освен да източиш маслото, промивка , ново масло и след малък пробег 300-500км пак точиш и гледаш за стружки. Ако има няма да се размине разфасоването.
Освен да източиш маслото, промивка , ново масло и след малък пробег 300-500км пак точиш и гледаш за стружки. Ако има няма да се размине разфасоването.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
я си разгледай ПОВДИГАчИТе,да не излезе поредната сгрешена диагноза 

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
повдигачи , ама стружжки и то железни / да ги лови магнит/

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шаран 2001 г. помпа дюза в картера има жълти метални час
по принцип честите проблеми са с повдигачи и разпределитен вал -бутални болтове почти никога не правят проблеми.това че има стружки не значи че мотора задължително трябва да се отваря-какво става при вдълбан повдигач и кое отнася всичкия детонационен удар?
Оказаха се две втулки на буталните болтове на 2 - 3 цилиндър и жълтите стружки са от тях
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
май ще се окаже италианка с много честа смяна на масло -веднъж на 4-5г 

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
kris11 написа:май ще се окаже италианка с много честа смяна на масло -веднъж на 4-5г
Kris не е проблем това, че не сменя редовно маслото. Имаше тема и клип на немската телевизия dw и там нови коли не им сменят маслото по 150 000 км. не е проблем това. Аз предната ми кола сменях само маслен филтър на 10 000км. и така е карах поне 4 години и не ми е направила проблем. Даже лонглифе маслото не е препоръчително да се сменя под 30 000км. че до 3000км. прави филм и тогава се износва най много. Въпрос на личен избор.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”