Маслената помпа е с верига http://vin-online.ru/etka.php?vag=VW&rgn=RDW&mod=POC&year=1997&kat=241&gr=11510
колянов - разпределител http://vin-online.ru/etka.php?vag=VW&rgn=RDW&mod=POC&year=1997&kat=241&gr=10945
Polo 1.6 AEE странен шум в двигателя!
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Re: VW polo 1.6 AEE странен шум в двигателя!
Вярно е с верига,извинявам се за незнанието си. 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Prodriver написа:Вярно е с верига,извинявам се за незнанието си.
АЕR по каталог е без верига, но като го отвориха се оказа с. Нали казват, че АЕЕ е разпилен АЕR... Предполагам, че горе ЕТКА-та е вярното.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Би трябвало 1.0/1.4/1.6 АЕR/АЕХ/АЕЕ да са с верига на маслената помпа.По не на външен вид са еднакви,не мисля,че и от вътре имат кой знае колко разлика,освен кубатурата и главите
На мойто АЕЕ само до там не бях стигнал,иначе щях да ви кажа на 100% 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Наклонените напред мотори са с верига на маслената помпа и с предимство за вторични...
-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Колеги, в случая не е най-важно дали е с верига или не. Има ги и двата варианта на маслени помпи. По-важно според мен е, че при такова чукане в мотора, той трябва да се отвори незабавно (и тогава ще се разбере къде е проблемът). Според мен ако не се види веднага какво е станало, после пораженията могат да станат сериозни и евентуален ремонт да излезе по-скъпо и неудачно от цял двигател втора употреба. Ако се кара така може да скъса биела и т.н.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Че то и сега си е по - евтино да се намери цял двг. втора употреба. А маслената помпа и в двата слуая трябва да се подмени. Въпросът е дали не е по- добре да се смени цялата кола, а тази да остане за части. Тогава няма да търси пак АЕЕ обаче, а поне АЕА.
-
- Двигател:
AEE, AEA, не ми говори чак толкова. Не ги знам кодовете наизуст, но едва ли има толкова технологични разлики между тези два двигателя. Ако се вземе друг двигател (дано да не се наложи), защо да му сменя маслената помпа ако двигателят си работи добре?
-
- Двигател:
Би ли ме светнал какви са резликите между тези два двигателя...(АЕА и АЕЕ)
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те по отношение на електрониката са взаимозаменяеми. Горе писах, че АЕЕ е разпилен печално известния АЕR и относително тесните му маслени магистрали. Може би затова АЕА се поврежда много по - рядко. Ако намериш такъв, вземи него. Дори и с със старата му помпа ще ти изкара много отгоре на другия. В Германия дори като карат 10В40 зимата, препоръчват подгряване на място, за да не замръзва маслото в магистралите на АЕR и те ни го продават да му берем гайлето. Нещо подобно е станало и при тебе. Ако беше замерил налягането на маслото горе на главата, щеше да се убедиш, че е ниско и за това трака. Помпата може и да е наред, но като работи с/у повишено налягане, отваря компенсаторния клапан и върти маслото само в картера.
- ivo_sn
- Автомобил:
- Двигател:
Днес взех колата от сервиз. Оказа се, че водната помпа не е сменяна откакто полото е станало кола и лагера и вие и трака в несвяст и от там идва цялата тази щумотевица. Та резултата е нова водна помпа и всичко си заспа. Не знаех че този двигател може да работи толкова тихо а вътре почти не се чува. Сега остана да питам майстора който ми обслужва колата преди 3 години като я купих къде ми е водната помпа за която платих заедно с ангренажа и ролките 

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Я ми пиши на лични кои ти са майсторите, че нещо ме съмнява цялата история.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
чак 3г - много време е изкарала. Продаваните части тука са с отвратително качество. Особено, ако е купувана от Евро 07. 

- ivo_sn
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:чак 3г - много време е изкарала. Продаваните части тука са с отвратително качество. Особено, ако е купувана от Евро 07.
Тя не е сменяна изобщо! Тази която свалиха има щампа с логото на VW. Взех си DOLZ от Auto1 дано излезе читава.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
georgi_dob написа:Би ли ме светнал какви са резликите между тези два двигателя...(АЕА и АЕЕ)
АЕЕ с пластмасов охлюв на см. колектот , АеА алуминиев. Инжекциите различни. Нямам в момента къде да погледна , но мисля ,че АЕА е моно.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”