май това си е важна опция за ксенонаVlad777 написа:- Система за измиване на фаровете

santo_trafficante написа:май това си е важна опция за ксенонаVlad777 написа:- Система за измиване на фароветекато се замисля всички коли със ксенон /фабричен/са със такава система
евалаwili98 написа:пак повтарям.. газоразрядните лампи НЕ са само крушки + баласт..
а и още системи към тях като:
регулиране в зависимост от скоростта
система за измиване на фаровете
/горните две са задължително при наличие на ХИД /
и в опция възможност за осветяване в завой.
Дан говорим, че при наличие на ксеон, колата почти 100% има система за дневни светлини, с цел да не си харчиш крушките...
дори срещу доплащане..
повярвай ми няма начин да няма начин..
заводското да не е най-доброто съчетание за твоята кола и пари..
по простата причина че:
Производителя е смятал и то не малко, преди да ти сложи "опция" ксеонови лампи
ПРоизводителя монтира ОЕМ само на Hella, Philips, Valeo /за Bosch не съм сигурен/, и ги взима със специални сметнати параметри, по 10-20 хиляди парчета.. и ако на теб ти излиза 2000 лв.. на него му излиза 800 , и може да си позволи да ти ги продаде на 1500...
Да'н говорим за това, че и баластите се вклюват у компиро, и докладват ако е изгоряла крушка..
Да/н говорим, че излизат с цвят на светлината оптимизиран за да свети най-силно.. все такива работи..
Щот производителя гледа функционалност, и спазва милион и един стандарта.. за разлика от афтермаркета.. яле па за китаецо...
wili98 написа:пак повтарям.. газоразрядните лампи НЕ са само крушки + баласт..
а и още системи към тях като:
регулиране в зависимост от скоростта
система за измиване на фаровете
/горните две са задължително при наличие на ХИД /
и в опция възможност за осветяване в завой.
Дан говорим, че при наличие на ксеон, колата почти 100% има система за дневни светлини, с цел да не си харчиш крушките...
дори срещу доплащане..
повярвай ми няма начин да няма начин..
заводското да не е най-доброто съчетание за твоята кола и пари..
по простата причина че:
Производителя е смятал и то не малко, преди да ти сложи "опция" ксеонови лампи
ПРоизводителя монтира ОЕМ само на Hella, Philips, Valeo /за Bosch не съм сигурен/, и ги взима със специални сметнати параметри, по 10-20 хиляди парчета.. и ако на теб ти излиза 2000 лв.. на него му излиза 800 , и може да си позволи да ти ги продаде на 1500...
Да'н говорим за това, че и баластите се вклюват у компиро, и докладват ако е изгоряла крушка..
Да/н говорим, че излизат с цвят на светлината оптимизиран за да свети най-силно.. все такива работи..
Щот производителя гледа функционалност, и спазва милион и един стандарта.. за разлика от афтермаркета.. яле па за китаецо...
Club VW написа:[Ксенона е точно лапа + баласт + стартерВсичко останало е плюс и е различно за различните автомобили
Много нови модели излизат фабрично с ксенон и имат само опцията за почистване на фаровете! Това значи, че не е ксенон ли?! Или е китайски боклук?
така съм съгласенClub VW написа:Но пак имам ксенон на по ниска цена и свети значително по добре от обикновенни лампи
Club VW написа:Е по добре да ги и има, но си плащаш за това![]()
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 31 госта