Помислете преди да си купувате ксенон (XENON)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 11 яну 2007 18:55

Vlad777 написа:- Система за измиване на фаровете
май това си е важна опция за ксенона :roll: като се замисля всички коли със ксенон /фабричен/са със такава система

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Чет 11 яну 2007 19:43

Всеки да решава кое е по изгодно за него :!: Всичко е толкова относително :roll: Аз например си слагам би-ксенон за близо 900лв. Гаранцията е същата както при "ненадминатите" Philips, Hella... , но цените при тях започват от 1500 лв. и то за ксенон а не би-ксенон :!:
Нека някой да ми каже, че при мен няма да свети както ако съм със Philips, Hella :idea: При условие, че всеки сменил старите си оригинарни лампи и сложил от тези, който съм поръчал казва, че свети значително по силно от преди :!: Значи не са боклук :wink:

Има ксенонови комплекти стигащи до 5 000 - 6 000 хил. лв. Значи ли това, че тези на Philips от 1 500 лв. са боклуци :?:
Гледаш харесваш и взимаш ако не те кефи не взимаш:lol:

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Чет 11 яну 2007 19:58

santo_trafficante написа:
Vlad777 написа:- Система за измиване на фаровете
май това си е важна опция за ксенона :roll: като се замисля всички коли със ксенон /фабричен/са със такава система

Тя е задължителна. Kакто и саморегулирането.

А какви са тея комлекти за 6К лева?

Последна промяна от Spunky на Чет 11 яну 2007 21:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 11 яну 2007 20:02

ами да именно секи си слага това което намери за добре и разбирасе според джоба .... и аз мисля да си сложа от китайския ксенон но разбирасе предпочитам HELLA или Philips но така е, като няма кеш на по-евтиния вариант !! A това дали ще свети като Hella или Philips има само един начин да се разбере :) аиде успех и сложи снимки после да видим ксенона !! 8) 8)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 11 яну 2007 21:35

Аз реших първо да си сложа фарове с лупи и после ксенон :wink:

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 12 яну 2007 1:10

Vlad777 написа:Аз реших първо да си сложа фарове с лупи и после ксенон :wink:
То това маи най-добре:) :roll: :wink: и аз така го обмислям .. ама само за фарове с лупи ксенонки за Голф 3 93г.. нещо не ми се върже :) пък фаровете ще ги прежаля :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 12 яну 2007 9:07

пак повтарям.. газоразрядните лампи НЕ са само крушки + баласт..
а и още системи към тях като:
регулиране в зависимост от скоростта
система за измиване на фаровете
/горните две са задължително при наличие на ХИД /
и в опция възможност за осветяване в завой.

Дан говорим, че при наличие на ксеон, колата почти 100% има система за дневни светлини, с цел да не си харчиш крушките...
дори срещу доплащане..

повярвай ми няма начин да няма начин..

заводското да не е най-доброто съчетание за твоята кола и пари..
по простата причина че:
Производителя е смятал и то не малко, преди да ти сложи "опция" ксеонови лампи
ПРоизводителя монтира ОЕМ само на Hella, Philips, Valeo /за Bosch не съм сигурен/, и ги взима със специални сметнати параметри, по 10-20 хиляди парчета.. и ако на теб ти излиза 2000 лв.. на него му излиза 800 , и може да си позволи да ти ги продаде на 1500...

Да'н говорим за това, че и баластите се вклюват у компиро, и докладват ако е изгоряла крушка..
Да/н говорим, че излизат с цвят на светлината оптимизиран за да свети най-силно.. все такива работи..
Щот производителя гледа функционалност, и спазва милион и един стандарта.. за разлика от афтермаркета.. яле па за китаецо...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 12 яну 2007 9:09

Vlad777 написа:Аз реших първо да си сложа фарове с лупи и после ксенон :wink:

Те това е истината..
но требе да помислиш, и за регулиране при скорост...!!!
защото ксеона+лупа.. "отрязва" светлината много по-контрастно, и има шанс на магистралата, да не виждаш много много.. ;)

Потребителски аватар
_WV_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _WV_ » Пет 12 яну 2007 11:12

wili98 написа:пак повтарям.. газоразрядните лампи НЕ са само крушки + баласт..

Дан говорим, че при наличие на ксеон, колата почти 100% има система за дневни светлини, с цел да не си харчиш крушките...
дори срещу доплащане..

по простата причина че:
ПРоизводителя монтира ОЕМ само на Hella, Philips, Valeo /за Bosch не съм сигурен/, и ги взима със специални сметнати параметри, по 10-20 хиляди парчета.. и ако на теб ти излиза 2000 лв.. на него му излиза 800 , и може да си позволи да ти ги продаде на 1500...

Да'н говорим за това, че и баластите се вклюват у компиро, и докладват ако е изгоряла крушка..
Да/н говорим, че излизат с цвят на светлината оптимизиран за да свети най-силно.. все такива работи..
Щот производителя гледа функционалност, и спазва милион и един стандарта.. за разлика от афтермаркета.. яле па за китаецо...
евала :!: няма две мнения по въпроса :wink:

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 12 яну 2007 12:42

wili98 написа:пак повтарям.. газоразрядните лампи НЕ са само крушки + баласт..

дори срещу доплащане..

по простата причина че:

Пич, ти хубаво ги пишеш тези работи, но нали знаеш, че тази възможност за осветяване в завой е от скоро и има много коли и нови и по стари с ксенон и нямат такава система :!:
Ксенона е точно лапа + баласт + стартер :!: Всичко останало е плюс и е различно за различните автомобили :idea: Много нови модели излизат фабрично с ксенон и имат само опцията за почистване на фаровете! Това значи, че не е ксенон ли?! Или е китайски боклук?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 12 яну 2007 12:49

Club VW написа:[Ксенона е точно лапа + баласт + стартер :!: Всичко останало е плюс и е различно за различните автомобили :idea: Много нови модели излизат фабрично с ксенон и имат само опцията за почистване на фаровете! Това значи, че не е ксенон ли?! Или е китайски боклук?

Ще потретя...
ВСИЧКИ коли с ГАЗОРАЗРЯДНИ ЛАМПИ /мисля че важи и за тези с нормални лампи но с прожектори или лупи/ имат регулиране по височина в зависимост от скоростта това става автоматично..
колкото по-бързо караш, толкова повече се вдигат... колкото по-бавно, толкова повече се свалят...

повярвай ми това е МНОГО важно за насрещните фошори, и не по-малко важно за за фошора на колата с ксеона.

Поинтересувай се малко...

Дилърите на VW у нас са ни ясни... не могат да разделят 2 купи сено на 2 магарета, камо ли нещо друго...
единствено парата ги интересува...

Все едно ти е казал.. заеби ги тез VAG групата... ела при нас, бай Пешо у нашето ОФИЦИАЛЕН сервиз, ша ти турне по-добри и по-евтини светлини...

малко по-нагоре ти бе обяснено защо твърдят подобни простотиии....

Че то ако беше така VW нямаше да вграждат у колите нищо.. щяха дилърите да го правят.. хем ще слязат по-тънко като цена, хем по-качествено....

бе всъщност ... кви са тия VAG ... бахти некадърниците.. нашите дилъри тук направо да сглобяват автомобили.. по-евтино и качествено.

За да довърша..
Само да спомена..
-Самозаслепяване
-Отражение
-разпръскване на светлината, контролиране на интензитета и посоката и посредством дефракция..
-връзка по CANbus

мислиш ли, че някой от тези фактори са взети предид при афтермаркет ксеон за твоята кола и фар?

щото от завода са се побъркали от компирни симулации вервай ми...

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 12 яну 2007 14:58

Съгласен съм с това, че ако има всичко изброено от теб като:

-Регулиране в зависимост от скоростта
-Система за измиване на фаровете
-Възможност за осветяване в завой

Е по добре да ги и има, но си плащаш за това :!:

За това казах, че излиза по евтино да се сложи допълнително ксенон светлини защото се монтират само самите светлини без тези неща :!:

-Регулиране в зависимост от скоростта
-Система за измиване на фаровете
-Възможност за осветяване в завой

При условие, че си слагам би-ксенон с отделни комплекти за къси и дълги мислеш ли че ми е толкова необходимо регулиране в зависимост от скоростта като карам бързо си пускам дългите и съм си ок. Който има възможнаст да си плаща за тези екстри радвам се за него.
Аз до сега съм карал с обикновенни лампи и си слагам ксенон за още по добра видимост и това, че ги няма тези екстри е друг въпрос :!:
Но пак имам ксенон на по ниска цена и свети значително по добре от обикновенни лампи :wink:

Потребителски аватар
_WV_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _WV_ » Пет 12 яну 2007 20:36

Club VW написа:Но пак имам ксенон на по ниска цена и свети значително по добре от обикновенни лампи :wink:
така съм съгласен :wink: но да се спори,че допълнително монтиран "някакъв" ксенон,ще е хем по-ефтин,хем не-по лош от фабричен такъв Филипс,е смешно!В една тема,бях дал пример със смяна на ксенонова крушка на ударена s класа с фабричен ксенон филипс.първо беше монтирана крушка Осрам,която светеше видимо по-слабо от филипса/говорим за 4000к/,какво остава за посредствените китайски комплекти?и да-филипса свети много :D

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 12 яну 2007 22:14

Club VW написа:Е по добре да ги и има, но си плащаш за това :!:

Производителя е задължен да оборудва колите с тези системи. Това е закон, който трябва да спазват. Та имаш ли HID си ги получаваш тези неща. А за лупите...незнам...сега съм с лупи и нищо не виждам. А са чисти фаровете и лупите. Надявам се като сложа HID кит да се подобри видимоста. Ма сега е ужас. Иначе си имам миене на фаровете 8)

Потребителски аватар
Ngoro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ngoro » Нед 14 яну 2007 9:54

Spunky, стана ми интересно, можеш ли да ми дадеш линк към този закон или поне някакво име на този закон, че да питам чичко Гугъл ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”