Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
моето уплътнение на предна лява врата е на вълни,не тече,но при скорост над 100км почва да вие(от съпротивлението влиза въздух в купето) някъде бях чел,че от парафина ставал така,но не мисля....и аз търсих само такова уплътнение,но не намерих,явно трябва от втора употреба читаво...и как се сменява ясно ли е?
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Това с виенето и влизането на въздух, не е ли заради провиснали врати? Аз го имам проблема и не знам как да го оправя. Мъчих се два пъти и само влоших нещата. Някой ако може да помогне в Пловдив ще съм благодарен адски много. Плащам си каквото струва!
- Konstantin93
- Автомобил: Vw Passat B5.5
- Двигател: 1.9 Tdi AVF
При мен проблемът с виене от провиснала врата го реших, като повдигнах с няколко милиметра ограденото на картинката.
Доста време ми отне в размисли и страсти докато се сетя, че мога да пробвам така. При мен ефекта е, че от близо половин година не съм се и сещал, че е виело преди. Дано ви помогне.

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
При мен не става така. Проблема е, че отзява горе в ъгъла до тавана а долу е добре. Трябва да се пипне при пантите, ама последния път си играх 3 часа и нищо не стана.
Поздрви
Поздрви
- AuDi_RuLzz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предния капак спря да се отваря...жилото е здраво... дайте някакви насоки?
penko_pulev написа:При мен не става така. Проблема е, че отзява горе в ъгъла до тавана а долу е добре. Трябва да се пипне при пантите, ама последния път си играх 3 часа и нищо не стана.
Поздрви
сваляш прозореца до долу, подпираш кората на вратата с коляно и дърпаш горния края към себе си , посуква се леко и се връща в предишното си положение. Прави се на усет, след всяка пробва затваряш вратата и преценяваш дали има нужда от още малко напън. Това е прави и на новите автомобила в завода, в шоурумите и т.н. Нормално е след време да има нужда от лека настройка.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей те колеги,вчера забелязах когато свалих кората над акумолатора че имам локвичка с вода,свалих акумолатора бая зор беше след това отпуших отвора за отичане имаше доста отлагания.Тук някъде из темата имаше подобни интервенций за Пасат б5.5 става въпрос,горе долу на колко време се запушва на това място,колата я карам от 4 месеца и за първи път забелязвам вода там. 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Махни гумичката и няма да се запушва повече
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,вчера чистих турбо,турбо пътища,егр и след сглобяване турбото ту работи,ту не работи
и колата пуши от време на време и не върви... всички вакуми са ок,маркучи също... ужас... някакво предложение...
като разглобявах турбото при лопатките и 3те макарички бяха изкривени...дали от там не ми е проблема..

като разглобявах турбото при лопатките и 3те макарички бяха изкривени...дали от там не ми е проблема..
Колеги и на мен ми изчезнаха всички подцветки в колата - Пасат 5.5 - километраж, копчета, климатроник -нищо не свети ?
Бушоните изглеждаха здрави.
Има ли отделен бушон за подцветката ? В таблицата с бушони от Руските документации не откривам такъв изобщо.
Дали проблема е в Ключа за фаровете ? Комфорт модула има ли нещо общо ?
Бушоните изглеждаха здрави.
Има ли отделен бушон за подцветката ? В таблицата с бушони от Руските документации не откривам такъв изобщо.
Дали проблема е в Ключа за фаровете ? Комфорт модула има ли нещо общо ?
Да де -това го имам и на Руски, ама бушон за подцветка майче няма ? За плафоните има, но те са на друг кръг.
Казвайте ако не съм го открил ?
Тия подцветки самостоятелни ли са или заедно с други консуматори работят ? Така ще разбера дали другият консуматор работи или не и да се досетя от къде идва проблема ми.
Казвайте ако не съм го открил ?
Тия подцветки самостоятелни ли са или заедно с други консуматори работят ? Така ще разбера дали другият консуматор работи или не и да се досетя от къде идва проблема ми.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
kossis написа:.... Бушоните изглеждаха здрави....
Не си много убедителен...
Здрави са, мамка им !
Вчера вадих само Мулти ключа и го мерих- влиза един + червен, и три минуса.
Ключа си провежда към останалите клеми при завъртане- предава плюсове и фаровете са ОК. И на тези по тънките кабелчета които вероятно са за подцветката също им предава +.
Как обаче потенциометъра тогава регулира силата на светене и на самият ключ е загатка за мене все още ?
Вчера вадих само Мулти ключа и го мерих- влиза един + червен, и три минуса.
Ключа си провежда към останалите клеми при завъртане- предава плюсове и фаровете са ОК. И на тези по тънките кабелчета които вероятно са за подцветката също им предава +.
Как обаче потенциометъра тогава регулира силата на светене и на самият ключ е загатка за мене все още ?