VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
Колеги пратих си модула за АБС на колега до го излекува, та да питам като го сложа ще се налага ли някаква настройка или адаптация? И ако да как става?
Не би следвало. Само не знам къде си го пратил ?
Брат ми отиде в един сервиз-отвориха му го за 1 час и след това работеше перфект. Само записаната грешка се трие и това е.
Брат ми отиде в един сервиз-отвориха му го за 1 час и след това работеше перфект. Само записаната грешка се трие и това е.
- dimovip
На колегата Vlladii го пратих
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
dika написа:... Моля дайте ми някаква читаво кракната версия на програмата, ...
VCDS Lite
http://dox.bg/files/dw?a=cd9dfd7ed1
Стартира се от loader.EXE
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може ли някой да ми каже къде в VAG -a мога да видя дали ангренажния ремък се е разтеглил и дали е за смяна?

Е това разтегляне на ремъка просто не знам дали има софтуер и датчик които може да го хване.
Ти просто ме уби !

Да не говориме, че от въпроса ти не става ясно каква е колата !
При ТДИ има синхронизационен ъгъл който може да се види с ВАГ. За бензиновите не знам как стоят нещата -центровката дали може да се види и тнт.
Задай смислен и коректен въпрос колега.
Последна промяна от kossis на Сря 17 сеп 2014 9:04, променено общо 1 път.
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сакън, недей да умираш, ще ми тежиш на съвестта :)
За TDI става въпрос и точно за тази синхронизация, но на мен ми го обясниха като на лаик, че поради дългата работа и наближаващата смяна се разтегля леко и от там се изменя този ъгъл.
Та къде мога да го видя това нещо за да сравня преди и след смяна на ремъка как ще е.
kossis написа:При ТДИ има синхронизационен ъгъл който може да се види с ВАГ. За бензиновите не знам как стоят нещата -центровката дали може да се види и тнт.
За TDI става въпрос и точно за тази синхронизация, но на мен ми го обясниха като на лаик, че поради дългата работа и наближаващата смяна се разтегля леко и от там се изменя този ъгъл.
Та къде мога да го видя това нещо за да сравня преди и след смяна на ремъка как ще е.
- dimovip
Хахахах това с ремъка ме размаза.... а да ми каже ваг ком колко ми е зацапан задния прозорец и колко км остават докато се изтрият гумите.... знаете ли как?
Канала е 04 -правиш лог на место и гледаш
Synchro. angle
-3..+3°Ck.
CF
0.0
-0.6
0.0
0.0
Трябва ъгала да е около 0-та. По принцип, ако майстора ти е читав- е така трябва да ти изглежда картинката по ВАГ след смяната на ремъка !!!
Synchro. angle
-3..+3°Ck.
CF
0.0
-0.6
0.0
0.0
Трябва ъгала да е около 0-та. По принцип, ако майстора ти е читав- е така трябва да ти изглежда картинката по ВАГ след смяната на ремъка !!!
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
filipov написа:Сакън, недей да умираш, ще ми тежиш на съвестта :)kossis написа:При ТДИ има синхронизационен ъгъл който може да се види с ВАГ. За бензиновите не знам как стоят нещата -центровката дали може да се види и тнт.
Тук "специалисти" много се навъдиха.
Правилно са ти обяснили. След монтажа се гледа на 4 канал и се прави на 0 градуса. След време синхронизацията се мени към минус.
Моята на 100 000км след смяна на ремък от 0 градуса сега е -1.5
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за помощта 

- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
mccoy написа:dika написа:... Моля дайте ми някаква читаво кракната версия на програмата, ...
VCDS Lite
http://dox.bg/files/dw?a=cd9dfd7ed1
Стартира се от loader.EXE
Благодарско, жив и здрав!
Ами моя ъгъл на запалване като варира от +7 до към +13 градуса това добре ли е ? Бензинова ми е колата и ремъка е зацепен с белезите 100% ?
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
Колега помогнете с тази грешка каква и как може да се реши проблема евентуално?
1 Fault Found:
18080 - Coolant Fan Control 1
P1672 - 004 - Open or Short to Ground - Intermittent
1 Fault Found:
18080 - Coolant Fan Control 1
P1672 - 004 - Open or Short to Ground - Intermittent
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4889181-Diagnostic-Codes
1 Fault Found:
18080 - Coolant Fan Control 1: Open or Short to Ground
P1672 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent
Readiness: 0000 0000
Your cooling fan electrical circuit is occasionally not complete. In other words, it is working fine at the moment, but was intermittent at some time in the past. This could be as simple as a technician unplugging it a long time ago, plugging it back in, but not clearing the fault code. Or it could indicate a loose connection. Clear this fault, then monitor it to see if it returns. Don't take any action until you have established if there is a pattern.
Като изчистиш грешката появява ли се пак, работят ли перките коректно (т.е. на 1ва и 2ра степен и дали работят и 2те перки)? Ако се появява вероятно имаш прекъснат кабел някъде или връзката на някоя букса свързана с перките не прави добър контакт.
1 Fault Found:
18080 - Coolant Fan Control 1: Open or Short to Ground
P1672 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent
Readiness: 0000 0000
Your cooling fan electrical circuit is occasionally not complete. In other words, it is working fine at the moment, but was intermittent at some time in the past. This could be as simple as a technician unplugging it a long time ago, plugging it back in, but not clearing the fault code. Or it could indicate a loose connection. Clear this fault, then monitor it to see if it returns. Don't take any action until you have established if there is a pattern.
Като изчистиш грешката появява ли се пак, работят ли перките коректно (т.е. на 1ва и 2ра степен и дали работят и 2те перки)? Ако се появява вероятно имаш прекъснат кабел някъде или връзката на някоя букса свързана с перките не прави добър контакт.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”