Покупка на Голф 4 дизел

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Голф 4 дизел

Мнениеот anonym0us » Вто 25 ное 2014 14:50

Колега "МАЙКИ" много добре си написал поста, има много истина. Не обръщай внимание кой какво казал, защото има хора които нищо не знаят, ама ще напише колко си неграмотен и такива работи, но без да даде информация по-темата. Не се заяждам, ама не видях причина да с заяждате с колегата? Или ви е заболяло истината която е казал за колите. :icon_lol
Относно пич-а с търсенето на голф-а, ще му споделя аз какво гледах когато търсих кола. Важното за мен е първо да няма ръжда и да няма гнило никъде по колата, което ограничава избора само коли от Италия. А там проблема с мотора е много голям. Затова когато харесах сегашната си кола, помолих продавача да отидем при негов майстор, и да ми свали капака на валовете, да погледна дали няма 2-ри капак от масло. И се оказа, че няма което ме зарадва (а какво е положението в картера не се знае). Другото което гледах, е двигателя да не мени обороти, рейката да не вие, и антифриза да е чист и казанчето на антифриза да не е черно. Покарах колата, и ми хареса. Друго не съм гледал, защото нямам други познания. След покупката излязоха някои дребни неща, но това е нормално, все пак не купувам нова кола. Та прецени какви са ти изискванията и почваш да търсиш това което ти хареса. И не забравяй, че без компромис няма да намериш кола. Ако избирах кола по-салона, по-цвета или по-джантите, сега ще ходих пеша!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 ное 2014 17:54

Събери още някой лев и скачай в 5ца.... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=431020 :c020 Да се правиш на гъзар излиза скъпо. Бъди различен, купи си сток кола, пенсионерска :mhihi

bEcREATIVE
Автомобил: Golf 4 1.6 16V
Двигател: AZD 2002

Мнениеот bEcREATIVE » Вто 25 ное 2014 18:56

Бандит написа:http://www.cars.bg/c915061

А за този какво ще кажете колеги ?

Не съм разбирач, но 5100 за този дизел ми се струват много. Не ми харесва, че не е снимана отвсякъде колата. Хубаво е да е провери и акумулатора, защото може да са сложили някой на издихание. Не е и регистрирана като гледам още 400лв отидоха. Иначе изглежда запазена по това което се вижда от снимките.

Бандит
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2.0 ABF 97

Мнениеот Бандит » Вто 25 ное 2014 22:17

vucata написа:Събери още някой лев и скачай в 5ца.... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=431020 :c020 Да се правиш на гъзар излиза скъпо. Бъди различен, купи си сток кола, пенсионерска :mhihi

в какъв смисъл пенсионерска ??

anonym0us написа:Колега "МАЙКИ" много добре си написал поста, има много истина. Не обръщай внимание кой какво казал, защото има хора които нищо не знаят, ама ще напише колко си неграмотен и такива работи, но без да даде информация по-темата. Не се заяждам, ама не видях причина да с заяждате с колегата? Или ви е заболяло истината която е казал за колите. :icon_lol
Относно пич-а с търсенето на голф-а, ще му споделя аз какво гледах когато търсих кола. Важното за мен е първо да няма ръжда и да няма гнило никъде по колата, което ограничава избора само коли от Италия. А там проблема с мотора е много голям. Затова когато харесах сегашната си кола, помолих продавача да отидем при негов майстор, и да ми свали капака на валовете, да погледна дали няма 2-ри капак от масло. И се оказа, че няма което ме зарадва (а какво е положението в картера не се знае). Другото което гледах, е двигателя да не мени обороти, рейката да не вие, и антифриза да е чист и казанчето на антифриза да не е черно. Покарах колата, и ми хареса. Друго не съм гледал, защото нямам други познания. След покупката излязоха някои дребни неща, но това е нормално, все пак не купувам нова кола. Та прецени какви са ти изискванията и почваш да търсиш това което ти хареса. И не забравяй, че без компромис няма да намериш кола. Ако избирах кола по-салона, по-цвета или по-джантите, сега ще ходих пеша!

избирам си колата по икономичност , добър вървеж , удобство , надежност .Салони ,джанти цветове най малко ме блазнят .

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 25 ное 2014 23:05

Пенсионерска в смисъл, че е постна....цвета малко не е готин, джанта няма и така нататък....но поне е на реални 100к километра :cool

Бандит

Мнениеот Бандит » Вто 25 ное 2014 23:10

да ти кажа честно винаги съм си мечтал за 5-ца ама едно е мечтата друго реалността ;)

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 26 ное 2014 11:56

Колега, на колко си години? Купи си голяма кола, за какво ти е тази сапунерка Golf 4? Купи си Пасат например. Щом като не са ти проблем 500 лв. за support, що не се качиш на един Пасат? 5000 лв. да дадеш за Golf 4, за мен е светотатство, при условие, че за почти същите пари има Пасат.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 29 ное 2014 0:42

Няма да коментирам дали са трошливи Г4 само да кажа ,че ако ще купуваш кола гледай само частните обяви че тия в автокъщите дето можеш само да ги запалиш преди да ги купиш трябва да си напълно луд оптимист за да я платиш:) Та ако си харесаш някоя обява намираш човек дето е карал такава /ама не 100 км а 100 000 поне/ отивате при продавача и правите тестдрайв /ако трябва си плати 10лв за нафта за да можете да се повозите/ като кара човека дето го водиш,ако накрая ти каже че колата е ОК вадиш пачката и плащаш :th_up В цялата работа най-трудното е да намериш подходящия "тест шофьор" които да даде обективно мнение !

Бандит

Мнениеот Бандит » Съб 29 ное 2014 19:14

Прав си колега това е трудната част ,намирането на точния човек.Колеги а с кой двигател да търся 4-ката :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 29 ное 2014 19:17

Бандит написа:Прав си колега това е трудната част ,намирането на точния човек.Колеги а с кой двигател да търся 4-ката :Mr Green Fun .

AXR

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 29 ное 2014 20:05

Баснята за качествено обслужваните форумни коли съм я слушал много, ама и съм се нагледал на дараци. Който ще си продава колата, пари в нея не влага. Или влага минимално, например ролки breda lorett и съединител MECARM, съчетано с лагери NMT. Виждал съм невероятни изпълнения по иначе лачени каручки, с джанти-трепач, с по няколко заварки и начуквани капачки на шарнирите.
На нов внос по-рядко има такива изпълнения, поне не ти искат пари за несъществуващо обслужване с най-немскозвучащи консумативи. Е, добрият консултант винаги е от полза.
Това важи за актуални модели, които все още се движат на Запад. От собственик в Бг бих купил само от старите надеждни машини - А6 ц4, 124, А-80 Б4.
С този пост казвам моето мнение, не го налагам и не казвам, че е абсолютна истина. Просто опит...

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Нед 30 ное 2014 3:13

valetor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valetor » Нед 30 ное 2014 7:58

А кое точно е High Line? :smile

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Нед 30 ное 2014 11:31

valetor написа:А кое точно е High Line? :smile

Е защо да не е

Колата изглежда свежа

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 30 ное 2014 14:19

chocho1208 написа:AXR :th_up Я виж тази...е това е колата :beer
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11417181880177388&slink=864wgc

Този изглежда доста добре,но тия 5800...
:screwy

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”