Относно пич-а с търсенето на голф-а, ще му споделя аз какво гледах когато търсих кола. Важното за мен е първо да няма ръжда и да няма гнило никъде по колата, което ограничава избора само коли от Италия. А там проблема с мотора е много голям. Затова когато харесах сегашната си кола, помолих продавача да отидем при негов майстор, и да ми свали капака на валовете, да погледна дали няма 2-ри капак от масло. И се оказа, че няма което ме зарадва (а какво е положението в картера не се знае). Другото което гледах, е двигателя да не мени обороти, рейката да не вие, и антифриза да е чист и казанчето на антифриза да не е черно. Покарах колата, и ми хареса. Друго не съм гледал, защото нямам други познания. След покупката излязоха някои дребни неща, но това е нормално, все пак не купувам нова кола. Та прецени какви са ти изискванията и почваш да търсиш това което ти хареса. И не забравяй, че без компромис няма да намериш кола. Ако избирах кола по-салона, по-цвета или по-джантите, сега ще ходих пеша!
Покупка на Голф 4 дизел
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка на Голф 4 дизел
Колега "МАЙКИ" много добре си написал поста, има много истина. Не обръщай внимание кой какво казал, защото има хора които нищо не знаят, ама ще напише колко си неграмотен и такива работи, но без да даде информация по-темата. Не се заяждам, ама не видях причина да с заяждате с колегата? Или ви е заболяло истината която е казал за колите.
Относно пич-а с търсенето на голф-а, ще му споделя аз какво гледах когато търсих кола. Важното за мен е първо да няма ръжда и да няма гнило никъде по колата, което ограничава избора само коли от Италия. А там проблема с мотора е много голям. Затова когато харесах сегашната си кола, помолих продавача да отидем при негов майстор, и да ми свали капака на валовете, да погледна дали няма 2-ри капак от масло. И се оказа, че няма което ме зарадва (а какво е положението в картера не се знае). Другото което гледах, е двигателя да не мени обороти, рейката да не вие, и антифриза да е чист и казанчето на антифриза да не е черно. Покарах колата, и ми хареса. Друго не съм гледал, защото нямам други познания. След покупката излязоха някои дребни неща, но това е нормално, все пак не купувам нова кола. Та прецени какви са ти изискванията и почваш да търсиш това което ти хареса. И не забравяй, че без компромис няма да намериш кола. Ако избирах кола по-салона, по-цвета или по-джантите, сега ще ходих пеша!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Събери още някой лев и скачай в 5ца.... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=431020
Да се правиш на гъзар излиза скъпо. Бъди различен, купи си сток кола, пенсионерска 
Да се правиш на гъзар излиза скъпо. Бъди различен, купи си сток кола, пенсионерска 
-
bEcREATIVE
- Автомобил: Golf 4 1.6 16V
- Двигател: AZD 2002
Бандит написа:http://www.cars.bg/c915061
А за този какво ще кажете колеги ?
Не съм разбирач, но 5100 за този дизел ми се струват много. Не ми харесва, че не е снимана отвсякъде колата. Хубаво е да е провери и акумулатора, защото може да са сложили някой на издихание. Не е и регистрирана като гледам още 400лв отидоха. Иначе изглежда запазена по това което се вижда от снимките.
-
Бандит
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2.0 ABF 97
vucata написа:Събери още някой лев и скачай в 5ца.... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=431020Да се правиш на гъзар излиза скъпо. Бъди различен, купи си сток кола, пенсионерска
в какъв смисъл пенсионерска ??
anonym0us написа:Колега "МАЙКИ" много добре си написал поста, има много истина. Не обръщай внимание кой какво казал, защото има хора които нищо не знаят, ама ще напише колко си неграмотен и такива работи, но без да даде информация по-темата. Не се заяждам, ама не видях причина да с заяждате с колегата? Или ви е заболяло истината която е казал за колите.![]()
избирам си колата по икономичност , добър вървеж , удобство , надежност .Салони ,джанти цветове най малко ме блазнят .
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Пенсионерска в смисъл, че е постна....цвета малко не е готин, джанта няма и така нататък....но поне е на реални 100к километра 
-
Бандит
да ти кажа честно винаги съм си мечтал за 5-ца ама едно е мечтата друго реалността ;)
Колега, на колко си години? Купи си голяма кола, за какво ти е тази сапунерка Golf 4? Купи си Пасат например. Щом като не са ти проблем 500 лв. за support, що не се качиш на един Пасат? 5000 лв. да дадеш за Golf 4, за мен е светотатство, при условие, че за почти същите пари има Пасат.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да коментирам дали са трошливи Г4 само да кажа ,че ако ще купуваш кола гледай само частните обяви че тия в автокъщите дето можеш само да ги запалиш преди да ги купиш трябва да си напълно луд оптимист за да я платиш:) Та ако си харесаш някоя обява намираш човек дето е карал такава /ама не 100 км а 100 000 поне/ отивате при продавача и правите тестдрайв /ако трябва си плати 10лв за нафта за да можете да се повозите/ като кара човека дето го водиш,ако накрая ти каже че колата е ОК вадиш пачката и плащаш
В цялата работа най-трудното е да намериш подходящия "тест шофьор" които да даде обективно мнение !
В цялата работа най-трудното е да намериш подходящия "тест шофьор" които да даде обективно мнение !-
Бандит
Прав си колега това е трудната част ,намирането на точния човек.Колеги а с кой двигател да търся 4-ката
.
.Re: Покупка на Голф 4 дизел
Бандит написа:Прав си колега това е трудната част ,намирането на точния човек.Колеги а с кой двигател да търся 4-ката.
AXR
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Баснята за качествено обслужваните форумни коли съм я слушал много, ама и съм се нагледал на дараци. Който ще си продава колата, пари в нея не влага. Или влага минимално, например ролки breda lorett и съединител MECARM, съчетано с лагери NMT. Виждал съм невероятни изпълнения по иначе лачени каручки, с джанти-трепач, с по няколко заварки и начуквани капачки на шарнирите.
На нов внос по-рядко има такива изпълнения, поне не ти искат пари за несъществуващо обслужване с най-немскозвучащи консумативи. Е, добрият консултант винаги е от полза.
Това важи за актуални модели, които все още се движат на Запад. От собственик в Бг бих купил само от старите надеждни машини - А6 ц4, 124, А-80 Б4.
С този пост казвам моето мнение, не го налагам и не казвам, че е абсолютна истина. Просто опит...
На нов внос по-рядко има такива изпълнения, поне не ти искат пари за несъществуващо обслужване с най-немскозвучащи консумативи. Е, добрият консултант винаги е от полза.
Това важи за актуални модели, които все още се движат на Запад. От собственик в Бг бих купил само от старите надеждни машини - А6 ц4, 124, А-80 Б4.
С този пост казвам моето мнение, не го налагам и не казвам, че е абсолютна истина. Просто опит...
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
AXR
Я виж тази...е това е колата
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11417181880177388&slink=864wgc
Я виж тази...е това е колата
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11417181880177388&slink=864wgc
valetor написа:А кое точно е High Line?
Е защо да не е
Колата изглежда свежа
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
chocho1208 написа:AXRЯ виж тази...е това е колата
![]()
Този изглежда доста добре,но тия 5800...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”