Passat B5 1.9 TDI AFN Syncro проблем с дюзи
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 1.9 TDI AFN Syncro проблем с дюзи
Имах в пледвид тази дюза която си купил нова ли е, ако е втора употреба дали си я проверил дали работи както трябва,ако е втора употреба няма гаранция че е читава,щом нищо друго по колата не е пипано
-
- Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI Syncro
- Двигател: AFN 1998
GuLiVeR написа:Имах в пледвид тази дюза която си купил нова ли е, ако е втора употреба дали си я проверил дали работи както трябва,ако е втора употреба няма гаранция че е читава,щом нищо друго по колата не е пипано
Втора употреба е, и не съм я проверявал. И много се съмнявам там да ми е проблема точно... Взех я от мегапартс и мисля утре да отида да я закачат и тестват, защото ме съмнява много. Но ако е зле, не би ли следвало на ваг-ком поне да показва някакви стойности на 4-тия цилиндър било то минимални?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Много често в теми за дюзи сме подчертавали следното , дюзи преди монтаж да се проверят задължително на стенд .
П.п. не всички дават инфо за въпросната четвърта дюза . Имам две коли с АФН , едната ми изкарва за три , другата и четирите , разлика една година в производстото .
П.п. не всички дават инфо за въпросната четвърта дюза . Имам две коли с АФН , едната ми изкарва за три , другата и четирите , разлика една година в производстото .
-
samo_pechka написа:Много често в теми за дюзи сме подчертавали следното , дюзи преди монтаж да се проверят задължително на стенд .
Чудя се, само тази ли да закарам, или да сваля всички? Макар, че останалите не са ми правили мръсно освен тази която сменях... Много ме съмнява да съм купил някоя изтормозена като моята...

- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е,щом преди това този проблем го е нямало и нищо друго не е пипано по колата
-
Още нещо само да вметна: От известно време ми показва една грешка 01266 - което при справка означава релето за свещите. Чудното е обаче, че въпреки това, нямах проблем до сега. Възможно ли е сега обаче да има нещо общо с това трудно палене и работа на 3 цилиндъра?
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Изключи температурния датчик и кажи как е с изключен този отпред на антифриза
-
Колега, преди малко го направих. Като дам на контакт лампата за подгряване свети повече от обикновено, обаче до там стигнах, защото явно от толкова много проби и теч на нафта преди това, ми е ударила дъното. Защото и със и без включен датчик не пали. Освен утре да продължа с тестовете.
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Виж как ще запали с изключен датчик
-
Същата работа е при изключен датчик...
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
стендвай дюзите ако пикаят направо вземай нови разпръсквачи не са толкова скъпи не си заслужава да се занимаваш с втора употреба
-
Дайте съвет от къде да поръчам разпръсквачи на долу-горе разумна цена. В нета не можах да открия поне аз, място където да има актуална ценова листа.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи си от Дани в Монтана. Има някъде тема във форума.
Колеги купих си втора употреба умна дюза и я сложих, всичко добре, но е с по-малък разпръсквач.
Взех разпръсквача от моята и го сложих на купената, провериха я, добре била.
Обаче като я сложих се появи чукане. На моята дюза със същия разпръсквач нямаше чукане. На купената с нейния си също нямаше.
Каква може да причината?
Колеги купих си втора употреба умна дюза и я сложих, всичко добре, но е с по-малък разпръсквач.
Взех разпръсквача от моята и го сложих на купената, провериха я, добре била.
Обаче като я сложих се появи чукане. На моята дюза със същия разпръсквач нямаше чукане. На купената с нейния си също нямаше.
Каква може да причината?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Преди да споделя мнението си за чукането което ти се е поевило искам да те питам само има ли разлика в таймингите на центровката ти от преди да буташ дюзата и след ?
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Аз заради това купих друга дюза.
Изведнъж ми избяга аванса на 0, че и надолу и на канал 13 всичко беше станало на -2 до -3.
С купената умна дюза с нейния си разпръсквач нямаше чукане, работи си нормално. Аванс и канал 13 като преди да полудеят. т.е. моята умна дюза явно е проблемна, а с купената всичко в ред.
Сложих й моя разпръсквач(като си беше на моята дюза чукане нямаше, а другите проблеми) и се появи чукането и се засили претрисането на празен ход. Аванс и канал 13 като преди проблемите с моята дюза.
Май ще се окаже, че и разпръсвача от моята дюза не е в ред(въпреки, че го провериха), ама не ми се купува нов, че ако се окаже, че не е от него ще ме е много яд.
Изведнъж ми избяга аванса на 0, че и надолу и на канал 13 всичко беше станало на -2 до -3.
С купената умна дюза с нейния си разпръсквач нямаше чукане, работи си нормално. Аванс и канал 13 като преди да полудеят. т.е. моята умна дюза явно е проблемна, а с купената всичко в ред.
Сложих й моя разпръсквач(като си беше на моята дюза чукане нямаше, а другите проблеми) и се появи чукането и се засили претрисането на празен ход. Аванс и канал 13 като преди проблемите с моята дюза.
Май ще се окаже, че и разпръсвача от моята дюза не е в ред(въпреки, че го провериха), ама не ми се купува нов, че ако се окаже, че не е от него ще ме е много яд.
Върни се в “Дизелови агрегати”