Въпрос относно част при Голф3/Венто?
Въпрос относно част при Голф3/Венто?
При Голф3/Венто непосредствено под въздушната кутия, в подкалника и бронята е разположена една цилиндрична кутия, която е свързана с въздушната кутия. Предполагам, че от там се засмуква въздуха. Та въпроса ми е, каква е тази кутия, какво е точното и предназначение и тя изисква ли някакво обслужване и налага ли се на определен пробег да се подменя?
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подозирам, че става въпрос за филтъра с активен въглен в системата за отвеждане на бензиновите пари от резервоара ( отдушника на резервоара казано с прости думи ).
Не знам обаче дали има някакво обслужване след определен пробег ...
Иначе свежия въздух за двигателя се засмуква непосредствено за десния фар на колата ....
Иначе свежия въздух за двигателя се засмуква непосредствено за десния фар на колата ....
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
zdr_spasov написа:Подозирам, че става въпрос за филтъра с активен въглен в системата за отвеждане на бензиновите пари от резервоара ( отдушника на резервоара казано с прости думи ).
точно това е!
искате отговор - дават ви го и пак някой с етка та някой с етка ето на:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
toltek написа:какви са признаците когато това чудо откаже да функционира и как се изкормва ?
Няма никакви признаци-ако спре да функционира спира вентилацията на резрвоара,но тъй като у нас рядко пълним целия резервоар догоре,то поради по-честото пълнене при всяко отваряне при пълнене ти го вентилираш обач околната среда.А иначе върху работата на двигателя няма никакво влияние-пробвал съм.Аз дори нямах такъв цилиндър и цяла година карах колата без да разбера че маркуча от резервоара стърчи свобосно.Щом маркуча който завършва в поддроселното пространство е запушен(а той е постоянно запушен от клапата монтирана върху кутията на въздушния филтър,която се отваря периодично от компютъра и засмуква бензиновите пари от резервоара)
Абе това в общи линии е една екологична ектра .....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”