Голф 3, 1,4 ABD на кръстовища стига до 110 градуса
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3, 1,4 ABD на кръстовища стига до 110 градуса
Момчета боря се със системата за охлаждане откак го взехме голфа. Изчетох всичко по темата тук и от руския сайт. Смених датчика за температурата на водата, два пъти термостат и датчика за перката. Промих радиатора и налях хубав антифриз от OMV. В движение няма проблеми температурата варира от 82 до 93 градуса, но на място си стига до 110 и чак тогава се включва първа степен на перката. Остана за смяна само радиатора или водната помпа и не знам с кое първо да започна.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Както го описваш наистина няма от какво друго да е освен от термостат или дат.перка. Провери още един път, запали колата да работи на место но да е студена, проверявай кога ще почне да ти затопля долния маркуч към радиатора и погледни каква темп. показва на таблото,след това провери отново темп. при напълно топъл маркуч/да пари/ трябва да е 90-93гр, преди да ти вкл.перката темп. би трябвало да е максимум 93-95гр ако е повече а перката не включва трябва да е от датчика и,провери го пак.
П.С. Забравих пипни маркучите на загрял двигател, трябва да са леко твърди, системата работи под налягане. Ако не са може да помислиш вече за помпа.
П.С. Забравих пипни маркучите на загрял двигател, трябва да са леко твърди, системата работи под налягане. Ако не са може да помислиш вече за помпа.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема те в датчика най-вероятно поне при мен е там. И аз страдам от същите болежки и досега не съм намерил решение на проблема със уреда на таблото или датчика. Замервал съм температурата и при 90 градуса в разширителното казанче на таблото ми показва малко над 110 градуса. Смених 4 датчика сега два ми стоят чисто нови като паметници и ефекта е приблизително един и същ. само да ми остане малко време и ще сваля таблото да видия дали няма някакви тримери по платката за донастройка на показанието на температурата. Между другото имаше още една такава тема потърси с търсачката може да намериш нещо интересно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”