Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л

Мнениеот Stivi » Сря 01 апр 2015 18:41

101 части за 13лв :eek като се има предвид че един качествен бит струва 2лв си представи колко ще са здрави :horror Но ако ще ги ползваш за нещо което изисква минимално усилие може и да ти свършат някаква работа !

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 01 апр 2015 18:54

Stivi написа:...като се има предвид че един качествен бит струва 2лв си представи колко ще са здрави...

Колко според теб струва изработката на 1 бит от 10грама метал? За минута в завода сигурно се отливат не стотици, ами хиляди такива детайли. Аз съм си купувал бюджетни инструменти, които в някои случаи са надживявали доста по-скъпи инструменти. Един комплект отвертки от битака за 2лв надживя комплект "прецизни, с марка" от Мастерхаус за 10лв. Имам една отвертка, която я купих от битака, но не мога да я намеря пак същата - обръща се, кръстачка от едната, от другата права. Напъвана е зверски и няма чупене. Имам клещи, които бях намерил, един път като се разхождах с колелото. Сигурно са изпуснати от някой от тези от EVN. Значи толкова здрави клещи не бях виждал. На мястото на клещите, където е предвидено да се реже съм слагал пирони и стоманизирани винтове, удрял съм с чук по клещите, за да ги разрежат - счупят, а на клещите нищо им няма. Еми, няма да ги сменя и за нищо не бих ги дал тия клещи. Сиви, грозни, невзрачни, с дебели оранжеви дръжки. С тях директно съм и връзвал жици на 220V, без да гася тока - никакви проблеми.

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 01 апр 2015 20:03

Сега бях в пенито и бяха заредили утрешната стока та снимах въпросния комплект.
http://prikachi.com/images.php?images/15/8021015G.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/17/8021017Y.jpg

Ама така като гледам май ще се излъжа да си ги взема :mhihi То тия 13лв за какви ли не глупости не съм ги дал. Гледам има много видове битове които преди са ми трябвали а не съм ги имал.

Обаче задължително първо ще отворя комплекта за да видя в какво състояние са.
Вероятно утре на обяд ще мина до магазина и към 14:00-15:00ч ще пиша.

П.П: Някои ако е чувал тази марка purework нека сподели мнение :th_up

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 02 апр 2015 10:03

взимай, какво им се чудиш

същите в ЛИДЛ (към 90 части и с тресчотка вместо отверка) струваха към 20 кинта май
имам такива и си ги ползвам за домашни нужди, взех ги единствено заради екзотичните битове, все някога може да се наложи да развиеш нещо нестандартно

марката няма значение, брандирането е по желание на дистрибутора /магазина/, като гледам кутията и комплекта, производителя ще дойде един и същ

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 02 апр 2015 12:51

Гледах флекса в Лидъл. За тия пари ще взема Sparky, не някаква неизвестна марка.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 02 апр 2015 13:00

То щото Sparky е върха на сладоледа :) Не съм виждал какъв е флекса,но ако е на Parkside със сигурност не е по-лош от Спаркито :a045

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Чет 02 апр 2015 13:24

VWGT написа:взимай, какво им се чудиш

същите в ЛИДЛ (към 90 части и с тресчотка вместо отверка) струваха към 20 кинта май
имам такива и си ги ползвам за домашни нужди, взех ги единствено заради екзотичните битове, все някога може да се наложи да развиеш нещо нестандартно

марката няма значение, брандирането е по желание на дистрибутора /магазина/, като гледам кутията и комплекта, производителя ще дойде един и същ

Това и направих :th_up На външен вид са добри а на здравина само времето ще покаже. Тези са с отверка-тресчотка която вероятно ще се предаде първа както винаги :smile
Главно и аз ги взех заради екзотичните видове а и набора е голям от малки до големи размери.

Кутиката им е приятна на външен вид с гумирани ъгли. Закопчалката и е малко кофти тип плъзгане на ляво и дясно.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 02 апр 2015 14:30

Stivi написа:Не съм виждал какъв е флекса,но ако е на Parkside със сигурност не е по-лош от Спаркито

Спарки-то е по-голяма марка от Green Tools, Raider червен, Parkside, Baucraft и други измислени марки. Това е факт. Цената му е доста висока за флекс от измислена марка, просто. Още повече от верига, която твърди че това е изгодна оферта. Бях говорил по-рано за дрелка Parkside, която беше взел един мой приятел. Още с купуването й и първата й проба се оказва, че бие на една страна малко. Връща се в магазина и пробва още няколко. Всички са такива. Аз като си купувам евтинии и боклуци, поне нямам големи очаквания от тях. Като ще давам пари колкото за Sparky или още малко отгоре и Dewalt или Bosch, не виждам смисъл да купувам неизвестната марка.
На работа всички дрелки ни бяха Sparky, Dewalt къртачи. Никой не ни е дал дрелка Parkside или Баукрафт... Не ме разбирай погрешено, това е все едно гедорето за 10лв в Пенито или Мастерхаус, онова на Гаджет да го пуснат на 3/4 от цената на гедоре Форс или Елора.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 02 апр 2015 17:30

Колега купувай си каквото искаш но не говори наизуст....ъглошлайфа им е добър...

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 02 апр 2015 21:37

dontaskdontsay написа:Сега бях в пенито и бяха заредили утрешната стока та снимах въпросния комплект.
http://prikachi.com/images.php?images/15/8021015G.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/17/8021017Y.jpg

Ама така като гледам май ще се излъжа да си ги взема :mhihi То тия 13лв за какви ли не глупости не съм ги дал. Гледам има много видове битове които преди са ми трябвали а не съм ги имал.

Ето варианта от Лидл за в Германия. У нас това зимата бе за 20 лв.
http://www.lidl.de/de/powerfix-ratschen-und-bitset/p190116

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 02 апр 2015 21:48

Stivi написа:То щото Sparky е върха на сладоледа........

не е най-доброто но е доста над "зелен" БОШ , примерно

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 02 апр 2015 21:49

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 02 апр 2015 22:06

silent написа:Колега купувай си каквото искаш но не говори наизуст....ъглошлайфа им е добър...

:th_up
Още повече след 1-2-3г докато е гаранцията връщаш , ако нямат ти издават кредитно известие и ти връщат парите. Ако имат наличен го подменят.
Ходи сменяй Спарки / китайски вече/- връщай или чакай от умрял писмо.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Чет 02 апр 2015 22:20

Най-лошото на лидълските инструменти е, че не се произвеждат резервни части за тях. Иначе имат добри попадения.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пет 03 апр 2015 9:49

Точно затова докато са в тригодишната гаранция при проблем, връщат парите или дават нова машина...
Вярно проблемите с липсата на резервните части стават, след изтичане на въпросната тригодишна гаранция...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”