Но ако ще ги ползваш за нещо което изисква минимално усилие може и да ти свършат някаква работа !Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
101 части за 13лв
като се има предвид че един качествен бит струва 2лв си представи колко ще са здрави
Но ако ще ги ползваш за нещо което изисква минимално усилие може и да ти свършат някаква работа !
Но ако ще ги ползваш за нещо което изисква минимално усилие може и да ти свършат някаква работа !- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:...като се има предвид че един качествен бит струва 2лв си представи колко ще са здрави...
Колко според теб струва изработката на 1 бит от 10грама метал? За минута в завода сигурно се отливат не стотици, ами хиляди такива детайли. Аз съм си купувал бюджетни инструменти, които в някои случаи са надживявали доста по-скъпи инструменти. Един комплект отвертки от битака за 2лв надживя комплект "прецизни, с марка" от Мастерхаус за 10лв. Имам една отвертка, която я купих от битака, но не мога да я намеря пак същата - обръща се, кръстачка от едната, от другата права. Напъвана е зверски и няма чупене. Имам клещи, които бях намерил, един път като се разхождах с колелото. Сигурно са изпуснати от някой от тези от EVN. Значи толкова здрави клещи не бях виждал. На мястото на клещите, където е предвидено да се реже съм слагал пирони и стоманизирани винтове, удрял съм с чук по клещите, за да ги разрежат - счупят, а на клещите нищо им няма. Еми, няма да ги сменя и за нищо не бих ги дал тия клещи. Сиви, грозни, невзрачни, с дебели оранжеви дръжки. С тях директно съм и връзвал жици на 220V, без да гася тока - никакви проблеми.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Сега бях в пенито и бяха заредили утрешната стока та снимах въпросния комплект.
http://prikachi.com/images.php?images/15/8021015G.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/17/8021017Y.jpg
Ама така като гледам май ще се излъжа да си ги взема
То тия 13лв за какви ли не глупости не съм ги дал. Гледам има много видове битове които преди са ми трябвали а не съм ги имал.
Обаче задължително първо ще отворя комплекта за да видя в какво състояние са.
Вероятно утре на обяд ще мина до магазина и към 14:00-15:00ч ще пиша.
П.П: Някои ако е чувал тази марка purework нека сподели мнение
Ама така като гледам май ще се излъжа да си ги взема
То тия 13лв за какви ли не глупости не съм ги дал. Гледам има много видове битове които преди са ми трябвали а не съм ги имал. Обаче задължително първо ще отворя комплекта за да видя в какво състояние са.
Вероятно утре на обяд ще мина до магазина и към 14:00-15:00ч ще пиша.
П.П: Някои ако е чувал тази марка purework нека сподели мнение

взимай, какво им се чудиш
същите в ЛИДЛ (към 90 части и с тресчотка вместо отверка) струваха към 20 кинта май
имам такива и си ги ползвам за домашни нужди, взех ги единствено заради екзотичните битове, все някога може да се наложи да развиеш нещо нестандартно
марката няма значение, брандирането е по желание на дистрибутора /магазина/, като гледам кутията и комплекта, производителя ще дойде един и същ
същите в ЛИДЛ (към 90 части и с тресчотка вместо отверка) струваха към 20 кинта май
имам такива и си ги ползвам за домашни нужди, взех ги единствено заради екзотичните битове, все някога може да се наложи да развиеш нещо нестандартно
марката няма значение, брандирането е по желание на дистрибутора /магазина/, като гледам кутията и комплекта, производителя ще дойде един и същ
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Гледах флекса в Лидъл. За тия пари ще взема Sparky, не някаква неизвестна марка.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
То щото Sparky е върха на сладоледа :) Не съм виждал какъв е флекса,но ако е на Parkside със сигурност не е по-лош от Спаркито 

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
VWGT написа:взимай, какво им се чудиш
Това и направих
На външен вид са добри а на здравина само времето ще покаже. Тези са с отверка-тресчотка която вероятно ще се предаде първа както винаги Главно и аз ги взех заради екзотичните видове а и набора е голям от малки до големи размери.
Кутиката им е приятна на външен вид с гумирани ъгли. Закопчалката и е малко кофти тип плъзгане на ляво и дясно.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Не съм виждал какъв е флекса,но ако е на Parkside със сигурност не е по-лош от Спаркито
Спарки-то е по-голяма марка от Green Tools, Raider червен, Parkside, Baucraft и други измислени марки. Това е факт. Цената му е доста висока за флекс от измислена марка, просто. Още повече от верига, която твърди че това е изгодна оферта. Бях говорил по-рано за дрелка Parkside, която беше взел един мой приятел. Още с купуването й и първата й проба се оказва, че бие на една страна малко. Връща се в магазина и пробва още няколко. Всички са такива. Аз като си купувам евтинии и боклуци, поне нямам големи очаквания от тях. Като ще давам пари колкото за Sparky или още малко отгоре и Dewalt или Bosch, не виждам смисъл да купувам неизвестната марка.
На работа всички дрелки ни бяха Sparky, Dewalt къртачи. Никой не ни е дал дрелка Parkside или Баукрафт... Не ме разбирай погрешено, това е все едно гедорето за 10лв в Пенито или Мастерхаус, онова на Гаджет да го пуснат на 3/4 от цената на гедоре Форс или Елора.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Колега купувай си каквото искаш но не говори наизуст....ъглошлайфа им е добър...
dontaskdontsay написа:Сега бях в пенито и бяха заредили утрешната стока та снимах въпросния комплект.
Ама така като гледам май ще се излъжа да си ги вземаТо тия 13лв за какви ли не глупости не съм ги дал. Гледам има много видове битове които преди са ми трябвали а не съм ги имал.
Ето варианта от Лидл за в Германия. У нас това зимата бе за 20 лв.
http://www.lidl.de/de/powerfix-ratschen-und-bitset/p190116
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Stivi написа:То щото Sparky е върха на сладоледа........
не е най-доброто но е доста над "зелен" БОШ , примерно
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
silent написа:Колега купувай си каквото искаш но не говори наизуст....ъглошлайфа им е добър...
Още повече след 1-2-3г докато е гаранцията връщаш , ако нямат ти издават кредитно известие и ти връщат парите. Ако имат наличен го подменят.
Ходи сменяй Спарки / китайски вече/- връщай или чакай от умрял писмо.
Най-лошото на лидълските инструменти е, че не се произвеждат резервни части за тях. Иначе имат добри попадения.
Точно затова докато са в тригодишната гаранция при проблем, връщат парите или дават нова машина...
Вярно проблемите с липсата на резервните части стават, след изтичане на въпросната тригодишна гаранция...
Вярно проблемите с липсата на резервните части стават, след изтичане на въпросната тригодишна гаранция...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”