голф 4 1.9тди ALH неравномерна работа на двг-то при старт
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: голф 4 1.9тди ALH неравномерна работа на двг-то при стар
Бях убеден,че виновника е маховика.Обаче каква е логиката да се оправя при повечко каране??!.....Ето това не мога да си обясня.....след като Никси каза,че маховика действа чрез датчика на хол на центровката на помпата.....
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ами действа да, като паднат оборотите, компа се стреми да ги компенсира чрез промяна на динамичния аванс на помпата. Обаче дали наистина е от маховика...Предполагам, че трябва да имаш и някакви шумове при гасене и палене, за да си сигурен в него. Може да е в начална фаза още...
- vlado_tonev
- Контакти:
Точно това не ми беше ясно защо се променя аванса на помпата.А нормално ли е външната температура и работната на мотора да оказват влияние по някакъв начин?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Загрелият двигател работи по-равномерно, от там и маховика не се натоварва толкова. Предполагам от там е разликата.
- vlado_tonev
- Контакти:
Благодаря ти колега за отделеното време.
.Мисля утре да мръдна малко ГНП-то и ако не се подобрят нещата,го оставям така

- viruses79
- Автомобил: Golf 4 1.9tdi
- Двигател: ALH
Днес закарах колата на един майстор в Монтана, Дани му е името (Dani 94)и той я гледа на VAC-COM и каза че всичко е като заводските настройки. На компютъра нищо нередно не се вижда. Каза да му я оставя, до няколко дни ще ми каже какво и е.
- viruses79
Zinoto написа:С тази компресия 24, ако беше АФН или 1Z, но при теб е малко, може някой клапан да не затваря добре, мотора сигурно е шумен, според мен ако е проблема в пикаещ разпръсквач при форсиране ще пуши черно. Бедна смес съчетано с малка компресия прави точно бял пушек защото нафтата се изпарява.
Къде мога да проверя каква компресия трябва за моя двигател?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ще ти кажа какво пише по каталозите от 25 - 31 бара. 31 на нова кола, до 25 принципно няма нужда от ремонт, ако стои и в гараж може и малко по-надолу
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Компресията ти е добре. Щом Дани я е гледал на ваг ком и всичко там е наред според мен остават дюзи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На всички коли с такива проблеми по ваг-ком всичко изглежда добре...
-
- Автомобил: Seat
zahri-emin написа:Претрисане и неравномерна работа може да имаш и от разпръсквач.
При мен беше така, минах на 205-ци (от 110коня asv)и проблема изчезна.
Рядко пиша и определено вчера ти драснах защото съм го минал това, и съм почти сигурен, че са за нови дюзи.
Просто сваляте разпръсквачите и ги качвате на стенд. После търсете проблема другаде, ако не се окажат те.
И наложи ли се да ги сменяш, не прави грешката да си сложиш оригиналното. Слагай поне от 110 коня дори и без ремап те ще са по ефективни. Поздрави и бързо разрешаване на случая

- viruses79
zahri-emin написа:zahri-emin написа:Претрисане и неравномерна работа може да имаш и от разпръсквач.
При мен беше така, минах на 205-ци (от 110коня asv)и проблема изчезна.
Рядко пиша и определено вчера ти драснах защото съм го минал това, и съм почти сигурен, че са за нови дюзи.
Просто сваляте разпръсквачите и ги качвате на стенд. После търсете проблема другаде, ако не се окажат те.
И наложи ли се да ги сменяш, не прави грешката да си сложиш оригиналното. Слагай поне от 110 коня дори и без ремап те ще са по ефективни. Поздрави и бързо разрешаване на случаяКараш най- щастливата 90 ALH
Когато Дани я гледа на компа каза че дюзите са наред и помпата също. По метода на изключването остава да е нещо от рода на гумички, сегменти, клапани...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имай предвид, че за износването на разпръсквачите и на помпата не може да се съди със сигурност по показанията на компютърната диагностика.
- viruses79
Zinoto написа:Имай предвид, че за износването на разпръсквачите и на помпата не може да се съди със сигурност по показанията на компютърната диагностика.
Много се надявам да излезеш прав.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Zinoto написа:Аз ще ти кажа какво пише по каталозите от 25 - 31 бара. 31 на нова кола, до 25 принципно няма нужда от ремонт, ако стои и в гараж може и малко по-надолу
Мдам...при мен замервах на моя кола, дори спец за това си купих копресомер за дизел ( нямах личен до него момент ) . Колата е с надлъжен АФН , на 210 к.км ( сигурни ) 30,5-31 бара на студен мотор ( разлика половин бар м/у цилиндрите) . Та думата ми е, че не е рядкост дори и с малко навъртян км да има добри показания компресията , ще премеря при удобен случай и на другия си АФН колко е.
По темата :
Zinoto написа:Имай предвид, че за износването на разпръсквачите и на помпата не може да се съди със сигурност по показанията на компютърната диагностика.
Много вярно! +1

Ако имаш проблем и със засмукването/недостиг на нафтата , както и ниско налягане в ГНП - пак може да кади така.
Върни се в “Дизелови агрегати”