На когото му тропа рейката

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

На когото му тропа рейката

Мнениеот valdo » Пон 23 окт 2006 22:15

Едно малко How-To.

Става дума за голф 2 с механична рейка.

Под мястото на рейката, в което влиза кормилния лост има един винт - при отвиването му отдолу има едно цилиндърче с пружина. Тая пружина натиска цилиндърчето и обира ЛУФТА на рейката. Като мине време и се разхлопва. Сваля се пружината и между нея и цилиндърчето се туря една пластина, да речем с дебелината на монета от 2 стотинки. Затяга се и се пробва. При мен луфтът беше "баси м@@@@@"; с шайбичка с дебелина около милиметър се затегна.

Толкова. Сега пак имам луфт, ама мина време. Значи - който иска - да не го пробва - нова рейка е по-добре. Аз имам и скъсан маншон отгоре на рейката - от там влиза вода и е лошо. А - и друго - старата ми рейка е с метално притискащо цилиндърче, докато новата (със съмнителен произход) е с пластмасово и сигурно се сещате колко по-бързо се износва то.

Има сума ти майстори, готови да сменят цялата предница. Парите да се въртят... Надявам се да съм бил полезен.

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Вто 24 окт 2006 14:22

При мен понякога тропа,понякого не и не я закачам засега :lol:

Потребителски аватар
m0v3r
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: EZ 1988
Контакти:

Re: На когото му тропа рейката

Мнениеот m0v3r » Вто 28 апр 2015 8:56

Интересна тема колега, ако може да дадеш и малко снимки. Че аз една рейка разбих, сега и втората ми се струва, че зпочва да похлопва и вече започва да ми писва, ако трябва пак да я сменям.... :screwy

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: На когото му тропа рейката

Мнениеот van4ooo » Пон 11 май 2015 23:14

Имаше стари теми за смяна лагерите и втулката на рейката на голф 2,при обиране на луфта от болта проверявайте дали прави пълен завои в двете посоки.

Върни се в “Направи си сам!”