icoico написа:Ivcho написа:...И за трети път пиша: архитекта който ти го прави знае как да го направи и да нямаш проблеми, но струва пари.
Добре де...не само архитектът, и други го знаятВкратце намираш печен архитект, който да ти проектира наново (вече)готовата къща, на хартия събаряш старата и построяваш новата и хоп, ставаш патрон с чисто нова законна постройка. Кво толкова, лекарите на хартия по два байпаса на пациент за три дни правят
![]()
![]()
Наистина обаче струва едни пари
![]()
![]()
Ivcho написа:Мислиш си че си много добър суфльор или си много интересен, за съжаление не си ако имаш да кажеш нещо го кажи...
Ivcho написа:....се свържи с архитект който работи със съответната общинска администрация и той ще ти обясни...
bmwww написа:И това съм го мислил като вариант ,но интересното е,че нямаш право да бутнеш къща и да я строиш същата къща на същото място - даже доколкото четох по въпроса винаги ти дават разрешение за строителство на друго място в имота ,но не и на същото дето са основите на старата - както и да е ,въпроса не е в товаКонсултирах се с адвокат и се оказва,че макар да е търпим имота ,ако извадя разрешение за дострояване с проект както си му е реда имам право да си го надстроявам и пристроявам законно . Къщата е строена 1994 година . Не знам как се води тази конструкция - плоча с основи които обикалят къщата до височината на първи етаж,плоча,втори етаж тухли,плоча,трети етаж тухла,плоча,таван .
Дано съм описал разбираемо
Ivcho написа:Искаш да правиш архитектурни промени в жилището си и трябва проект това ли е мушенгия?...
Ivcho написа:...за това е по добре да работиш със човек който знае какво искат и да ти го подготви.
bmwww написа:Няма колони къщата . Иначе е измазана . С тухли 4ка е . Ама се отказах . Не обичам не уредени неща . Май ще почакам да събера пари още 1-2 години и ще си строя моя по моя идея !
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 29 госта