Предисторията:
Колата имаше луфт в скорстния лост и след четене тука в форума, в началото на Април ходих да ми сменят тампоните по лостовия механизъм. До тук добре луфт вече нямаше - аз доволен потребител.
Драмата започна преди 10 дни, карах по магистралата в посока София и като стигнах задръстванията се оказа, че колата ми вече няма 1-ва скорост. Но има 2-ра, 3-та, 4-та, 5-та и задна, викам си хубаво ще я гледам като се пребера. До края на задръстванията обаче се появи и още един ефект скоростите влизат всички без първа но скоростния лост има много голям луфт.
Отивам на следващия ден на сервиз майстора гледа и се хваща за главата лост 1H0711173 и втулка 191711208A разтопени! Викам си попаднал съм на кофти части, я да видим колко струват оригинални
1H0711173 - 139лв (аааааааа не)

191711208A - не се продава само тампона - към 100лв.
Според майстора кофти кофти ама той такова нещо не бил виждал и ме прати да ми гледат гърнета, катализатори т.н. Отивам аз гледат всичко е наред колата е с всичките си heat shields както е излязла от завода, на двуцефката и дори има една ламаринка пред топчето на 1H0711173.
Реших да ги сменя пак тея части но не с оригинални с идеяата, че може предишните да са били менте.
Та карах си цяла седмица проблема изчезнал, но аз вече с едно на ум се ослушвам като прасе в трастика. Всичко изглеждаше наред до вчера, когато ми се наложи да покарам 2-3 часа градско и познайте, 1ва пак изчезна. Спрях гледам, имаме напредък, този път само 1H0711173 разтопен.

Та по същество:
Аз ли съм карък и попадам на кофти части или всичките са боклук?
Има ли смисъл да подменя гумента част на 1H0711173 с метална или нещо друго негоримо? (побългаряване)
Някакви други конструктивни предложения?
Това което ме посъветваха до тук:
Да махна катализатора. Щяла да падне малко температурата. - Да ама той не изглежда запушен, колата си върви, вдига обороти, има мощност, харчи нормално и температурата на мотора не мърда от 90 градуса.
Да сложа термо лента на двуцефката в областта на лостовия механизъм.
Да купя оригинални 1H0711173 и 191711208A. Да ама ако се стопят и те? И каква е гаранцията, че в порше няма да ми продадат тея от 15лв за 139лв?