ТП линка ако не се е съсипал си е много добър с подръжка на n стандарта, ето снимки как свалям с n мрежова карта през ударен от гръмотевица 150 мегабитов тп линк, пълни се скоростта на 100 мегабитовия ван на рутера.
http://store.picbg.net/pubpic/9F/09/efc007f4de7f9f09.png
http://i59.tinypic.com/bevwib.png
моля за съвет-рутер за online gaming
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: моля за съвет-рутер за online gaming
Рутера и компа имат пряка видимост.Вчера вчера боднах кабела директно в компа....ими работата е друга...сяма лаг няма забеваници.Искам да попитам,ac-рутерите поддържат ли и старите стандарти?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да, поддържат и старите a/b/g/n.
След като по кабел нещата са ОК е хубаво да се видят настройките на Wi-Fi мрежата и да се сканира периметъра на обхвата за други мрежи като съответно се види на кои канали работят те. В ТП-линк софта го има като опция, а може и със смарт-телефон също с някое приложение да се види мрежите на кои канали работят. Идеята ми е, че може работата просто да опира до настройка
След като по кабел нещата са ОК е хубаво да се видят настройките на Wi-Fi мрежата и да се сканира периметъра на обхвата за други мрежи като съответно се види на кои канали работят те. В ТП-линк софта го има като опция, а може и със смарт-телефон също с някое приложение да се види мрежите на кои канали работят. Идеята ми е, че може работата просто да опира до настройка

Последна промяна от stefan4o на Нед 05 юли 2015 15:26, променено общо 1 път.
- DimitarBT
- Контакти:
Други мрежи има.Все пак съм в блок.Това ми каза и доставчика...може да има смущения от прекалено много мрежи.Утре ще разгледам тези новите рутери...ама гледам под 100 кинта няма.То се е видало че ще взимам ама да видим какъв.Голям зор за тези танкчета :)Благодаря на всички,че ми помагате.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:1. Опитай с кабела от доставчика директно без да ползваш рутер.
Това при кой доставчик става,понеже при повечето ,ако закачиш на кабела нещо различно от това което е в момента и не му сложиш MAC адреса на старото устройство /ако може/ ще има нет ама...утре

- К.Одаджийски
- VW експерт
Близу разкараха мак филтъра, чекват всеки нов мак адрес без това да прекъсва нета.
Доколкото са ми правилни впечатленията е на местата където е изградена новата мрежа с медия конвертори и вече не РРОЕ връзката
Доколкото са ми правилни впечатленията е на местата където е изградена новата мрежа с медия конвертори и вече не РРОЕ връзката
- stefan4o
- Контакти:
Stivi написа:stefan4o написа:1. Опитай с кабела от доставчика директно без да ползваш рутер.
Това при кой доставчик става,понеже при повечето ,ако закачиш на кабела нещо различно от това което е в момента и не му сложиш MAC адреса на старото устройство /ако може/ ще има нет ама...утре
Мак адрес се сменя за 30 секунди...
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
DimitarBT написа:Други мрежи има.Все пак съм в блок.Това ми каза и доставчика...може да има смущения от прекалено много мрежи.Утре ще разгледам тези новите рутери...ама гледам под 100 кинта няма.То се е видало че ще взимам ама да видим какъв.Голям зор за тези танкчета :)Благодаря на всички,че ми помагате.
Преди да се набуташ с един излишен рутер сканирай (например с това: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en ако си с Андроид) Виж на кой канал си, другите около теб на кой канал са и съответно кой е най-свободен. Аз имах драми тъй като ми беше на автоматичен режим и постоянно променяше канала спрямо силата на мрежите около мен, а те са около 20. След като забих най-свободният (разбирай сигнала на другите на този канал е с най-слаб интензитет) няма вече драми.
- stefan4o
- Контакти:
Опасявам се, че колегата над мен е дал верен отговор - аз малко по-напред писах същото нещо. Има голяма вероятност ако не се заслуша в този съвет да си има два рутера, които не работят добре на ви-фи 

- nurv
Понеже четох малко по диагонал и пропуснах, че си го предложил вече 

- DimitarBT
- Контакти:
Колеги от офиса на доставчика ми дадоха тестови рутер който ползвах вчера цял ден и днес.Няма и помен от проблемите,които споменах.Явно старото рутерче е предало бого дух.Утре ще пристигне новия и се надявам да няма проблеми.Благодаря на всички за съветите.Не съм много на ти с мрежовите връзки и много ми помогнахте
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- nurv
Новият рутер може да е просто на друг канал колега. Провери ги тези пусти канали. Рутер не заминава ей така.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Абе да ти кажа точно ей така си заминава, леко от торенти примерно почва едно прегряване на чипа, което за половин - едно година му разказва играта и после като е студен бачка перфектно и като загрее почва да прави мизерии. Имам един едимакс който точно по този начин се прецака, спасих го за още 2 години като издъних кутията над чипа и монтирах един вентилатор за процесор върху него, преди месец се скапа тотално вече. 

- DimitarBT
- Контакти:
Забравих да напиша какво стана с мойто гайле.Купих си нов рутер.Стария го занесох на доставчика...и техния там майстор
точно това каза.Рутера е загрявал и е изгоряло там еди какво си.Новия рутер е пушка.Благодаря на всички за съветите.
Удряйте кофара.(ако искате де
)

Удряйте кофара.(ако искате де

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”