Piqndurnik написа:
Във всеки случай, с енергията, нужна за онождане на дявола в полет, се печелят повече пари от тези за една винетка.

Piqndurnik написа:
Във всеки случай, с енергията, нужна за онождане на дявола в полет, се печелят повече пари от тези за една винетка.

vasstop написа:А ако да речем си сменил предното стъкло и са ти унищожили винетния стикер, но пазиш касовата бележка и втория отрязък с баркода - пак ли се счита, че не си заплатил винетна такса, м?

Грешка:forski написа:Добре...
Спират ме за проверка
Има ли стикер?
Има
къде е стикета?
Бъркам в джабката и го показвам
Защо не е залепен?
Защото така съм си решил
И какво следва от тук нататък, има ли глоба, няма ли, колко е глобата...на какво основание и т.н.

vasstop написа:Писал съм го на няколко места в този форум, ще го напиша пак с риск да предизвикам още полемики:
Покажете ми къде в ЗДвП и ППЗДвП е упоменато наказание за "незалепен" винетен стикер.
Има глоба за залепен невалиден стикер, има глоба за незаплатена винетна такса, но ми покажете къде в закона пише каква е глобата за незалепен винетен стикер.![]()

hooligans написа:На теория е така, но на практика се съмнявам.
Имаш пари и караш 2-3-5 коли, ама нямаш пари за винетка
Eдинственото за което не съм съгласен с увеличението е процента на увеличение, защо когато цените на някой продукт или услуга намаляват, са с 2-3-5%, а когато има увеличение, то е с 50%
само това не мога да го разбера, инак 97/12=8.08лв за месец, което реално са никакви пари за човек като мен които пътува редовно. Друг въпрос е че доста години тези цени за винетки не бяха вдигнати и с 1стотинка, което също за годините назад ме е узадачавало, но ето, изведнъж 50% увеличение, надявам се да има подобрение в републиканските пътища след зимата, тогава може да се каже дали парите са открадени или не. Имам и свое виждане за зимата и за зимните пътища които така хората хулят, според мен няма държава в която като вали 3 дена сняг, без спирка, ще имат перфектни пътища, искам които може да ме убори и да ми покаже магистрала след 3дена НЕСПИРЕН сняг, или дори м/уградски път в същите условия! Значи с/у природата няма снегорини, когато неспира да вали, снегорина като мине, квото и да пръска, като неспира да вали и духа вятър (т.е. навява сняг от извън пътя) няма как пътя да е сух и незаснежен. Просто българина е вечно недоволен и винаги гледа в чуждата паница, може да е празна, но според него ще е по-пълна. Нека всеки се замисли, а иначе че не сме светя за мирисане, всички си го знаем, но се прекалява с негативите! А тези път които си купуват нередовни винетки, нека се замислят колко са прости.... дават пари на някой и то за нищо, значи тез чиляци, нямат право да се оплакват от пътища щом не са дали 1 стотинка на държавата за тях.Mihailov78 написа:Както писа един колега по-горе, парите за пътя е най-справедливо да влязат в литър гориво. Караш - плащаш, не караш - не плащаш. чисто и ясно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: powerade и 78 госта