С каква скорост карате извънградско?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

С каква скорост карате извън града?

80-90км/ч
39
7%
90-100км/ч
98
17%
100-110км/ч
144
25%
110-120км/ч
107
19%
120-130км/ч
74
13%
130-140км/ч
43
8%
140км/ч и нагоре
64
11%

Общо гласове: 569
Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: С каква скорост карате извънградско?

Мнениеот Водния дух1 » Нед 17 яну 2016 22:52

Лошото е,че мн.хора не си знят възможностите на колите и почват да те изпреварват и не могат да'' дръпнат'' а пък насреща се показва друг автомобил и тогава-ко прайм?Лятото пък имах случай на магистралата-един ме изпреварва ,изравнява се с мен и не може повече,отзад идват 2 засилени гонещи се шлепа и ни издухаха през авар.лента-ами и аз ако бях кривнал? :horror :horror

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 17 яну 2016 23:56

Със старата ми кола, която беше 1.4 70 коня бензин ми се е случвало и затова си взех по мощна този път. Беше голям зор и много пъти съм скачал на спирачката и съм се връщал обратно зад колата която изпреварвам. Доста пъти давам път на такива който искат да изпреварват, гледам идва ТИР, а оня наляга вместо да намали и да се прибере зад мен и аз скачам пак на спирачките. Не внимават и дето казваш не си знаят колите и може да стане мазало. Аз това лято пътувах към Хасково и една кола се качваше на магистралата и ме вижда на огледалото, че съм наблизо и пак наляга да се включи в движението, а точно в тоя момент едно бясно Ауди се опитва да ме задмине с бясна скорост. Нито на ляво, нито на дясно и насвятках спирачките. Возих жена ми и тъщата и се уплашиха и двете и аз също. Единия гледа, че съм наблизо и не спира, и който изпреварваше/не знам дали видя, че другия се включва в движението/ и той не намаля. Изведнъж за секунда става белята, а тоя да спре, а оня и аз с предимство и трябва да се внимава. Аз повече от 110 не карам, страх ме е! При 110 трябва да се усетиш за части от секундата а при 200 не ми се мисли колко трябва да е това време. За спирачния път да не говорим.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пон 18 яну 2016 11:45

Vlad777 написа:Бях в Германия тия дни и навъртях само там около 3000 км. Беше си направо маратон по шофиране. Карах където може 180-200 и нагоре колкото може в границите на разумното. Всички са си свикнали и си карат така безпроблемно. Странно защо в Германия се смята за разумно да се кара с 200 и отгоре, а в България е възприето, че не е разумно... Кога ли ще ги стигнем германците?

В Германия ограничение няма, общо взето, където магистралите са пригодени за високи скорости. Идеята е, че така се увеличава пропускливостта на магистралата. Естествено, на края на магистрала често се образуват огромни задръствания, но тях се опитват да ги решават по друг начин.
Аз обикновено, според настроението, слагам темпомата на 140 или на 160 км/ч, но, ако бързам и съм сам, минавам на 180-200 км/ч. Над 200 км/ч по принцип не вдигам - не се чувствам комфортно.
А от Германия до Германия има разлика. Примерно двете съседни държави - Bayern и Baden-Württemberg. В Baden-Württemberg на входа и изхода на всяко село има камери. Stuttgart се види за най-враждебния спрямо водачите град. Така тамошните общини си попълват бюджета. Естествено, там всички спазват ограниченията.
В Bayern, се снима значително по-малко и хората обикновено карат с 10-20 км/ч над ограничението, понеже до там е само глоба, без точки. Така настройват и камерите, понеже и без друго не им стигат ресурсите да обработват снимките. Чувал съм дори че в Мюнхен си избирали произволно един или два дена, които да обработят, а другите минавали метър. Не зная до колко е вярно, но няколко пъти ми се е случвало да ме снимат, а нищо да не дойде.

Потребителски аватар
vili_gti
Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
Двигател: 1.8T

Мнениеот vili_gti » Пон 18 яну 2016 17:36

betaserk написа:Аз повече от 110 не карам, страх ме е! При 110 трябва да се усетиш за части от секундата а при 200 не ми се мисли колко трябва да е това време. За спирачния път да не говорим.

Пробвай с 150 и ще спре да те е страх. При 100-110 никой не те брои за участник в движението по магистрала. Даже и ТИР може да ти влезне отзад. Някои от тях си пердашат с 120-130. При тази ниска скорост от около 110 е много вероятно твърде често да изпадаш в ситуации като твойта и да се чудиш "а наляво, а надясно дали да спра изобщо пълен хаус настава" отколкото при 140-150. Получава се все едно им се пречкаш на другите.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пон 18 яну 2016 18:25

vili_gti написа:
betaserk написа:Аз повече от 110 не карам, страх ме е! При 110 трябва да се усетиш за части от секундата а при 200 не ми се мисли колко трябва да е това време. За спирачния път да не говорим.

Пробвай с 150 и ще спре да те е страх. При 100-110 никой не те брои за участник в движението по магистрала. Даже и ТИР може да ти влезне отзад. Някои от тях си пердашат с 120-130. При тази ниска скорост от около 110 е много вероятно твърде често да изпадаш в ситуации като твойта и да се чудиш "а наляво, а надясно дали да спра изобщо пълен хаус настава" отколкото при 140-150. Получава се все едно им се пречкаш на другите.

Кара се с колкото кара основният поток. Така нито пречиш, нито на тебе ти пречат.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 18 яну 2016 18:58

Това беше единичен случай, защото тоя който се включваше не гледаше. Потока се движи с 100км/ч, защото всички коли наред и ТИР-ве ги задминавам. Не знам по кои магистрали карате, но по Марица се движат с толкова, който иска с повече негова си работа. А я си представете, че карах с 150-200 и ми се беше случило това което се случи, сега нямаше да ме има за да пиша. Колко ли младежи ще прочетат и ще тръгнат да се трепят, недейте така! Ограничението е 130 нали? Мисля, че много точно са го измислили, дори е много! Който иска над тая скорост да си прави майтап с живота да не забравя, че другите участници в движението може да не им се умира.

Последна промяна от betaserk на Вто 19 яну 2016 12:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Пон 18 яну 2016 19:56

На 15-ти ходихме с едни приятели, да гледаме един Голф 4-ка и по магистралата както си карах с 130 км/ч един тир ме издуха най-малко караше с 140-150 км, но ми е инт те нали имат ограничители на 110-120 км/ч и ограничитела се включва..... После ме нервира и до София, постоянно с 170-180 км/ч където пътя позволяваше....

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 18 яну 2016 21:15

Често шофирам по АМ Тракия.
Или 90 км/ч + изпреварване от време на време с по-висока скорост на големите камиони.
Или 130-140 км/ч и повечето време в лявата лента, докато не се появи някой по-бърз.

Това е. Всяка различна скорост е "нервна" - или трябва често да изпреварваш или да намаляваш.

Колкото до другите пътища,различни от магистрала - аз съм старомоден и спазвам ограниченията, макс. до +10 км/ч.
Пък, който иска да кара по-бързо - аз ще ви направя път, не бързам.
Изпреварвам само тези, които поради някаква причина се движат твърде бавно, например - с под 20 км/ч под ограничението и стига условията да го позволяват.
Има разни бързащи по пътищата - ако не са куриери с час на поръчката/доставчици или автомобили със специален режим на движение понякога ми е интересно закъде бързат: за сделката на живота си, да се приберат вкъщи с 2,48 минути по-рано, да покажат на себе си колко върви невероятното им возило или за мача или за не знам какво? Ама както и да е. Късмет на всички.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 19 яну 2016 12:14

Piqndurnik написа:
Кара се с колкото кара основният поток. Така нито пречиш, нито на тебе ти пречат.

това е немското правило, което аз се опитвам да спазвам и тук, обаче ... не става :)

тук само за магистрали говорите, но реално извънградското включва и двулентови пътища.
Ограничението в БГ е 90, но си признавам, че карам според условията и потока със 100-110 макс. По-бързите ги оставям да си бързат.
Междудругото това е скоростта, с която масово движат и швабите по тези пътища ... айде до 120 макс, но там и ограничението е 100км/ч, та реално май гледат да са под тези +20км/ч и тънките глоби.

По магистрала у нас или навън пердаша според трафика отново, но по-често 140-160. Специално у нас, масово средната скорост е паднала на 100-120.
Независимо от скоростта, с която се движа, ако средните ленти са свободни, гледам да освободя най-лявата.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 19 яну 2016 20:20

Просто съм удивен на мнението на колегата по-горе-да караш със 150...Всеки ден новините започват със зверски катастрофи... :horror

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 19 яну 2016 20:53

Ами той от там стават, като карат с 150-200 и някой като ги засече някъде и гризват дървото, както аз ако карах с толкова и ми се беше случило това което се случи 100% бях пътник, спаси ме скоростта от 110 и бързата реакция. Дано като возите децата си да спазвате по-прилични скорости.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Вто 19 яну 2016 21:03

@betaserk , дори да караш с 50 км, ако други които кара зад теб и изгуби контрол, ще те помете без дори да разбереш какво става.....

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 19 яну 2016 23:54

Е то тогава няма да съм виновен аз, от това вече не можеш да се отървеш. Гледал съм клипчета на краш тест, кола с 200 се залепи в стена, това вече не беше кола, а куп желязо. Всичко е до късмет, но доста намаля шанса колкото по-силно караш, при 200 даже да си погледнеш навигацията за секунда и може вече да летиш през някой мост. Точно нашите пътища въобще не са за тези скорости, на аутобана в германия без ограничение може да се наляга колкото му душа иска на човек или колкото може колата де. Там вече е направено специално за тази цел! Имах друг случай, валеше много дъжд и точно горе на баира преди да слезеш в Харманли, имаше някакво задръстване и колите спряха точно на завоя, след мен имаше друга кола, и още една и след нея колата идва с несъобразена скорост и в последния момент вижда колите, спирачка ама найци, късно беше! Както си седяхме и се чу, тряссс!!! Изкара ни акъла този звук на размазана тенекия, още го помня. Добре, че удара не беше много силен, иначе и моята кола щеше да пострада.

Ц Е Ц О
Автомобил: A4+++ A6+
Двигател:

Мнениеот Ц Е Ц О » Сря 20 яну 2016 9:13

Извънградско си карам нормално 80-90-100,повече много рядко.
На магистрала съм пробвал много варианти от 120 до 300+ и най-добре ми е със 160-180,но скоро слепите и неадекватните по магистралата няма да изчезнат, а ще стават повече и се усещам ,че напоследък се влача предимно със 140км/ч.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Сря 20 яну 2016 10:20

какви коли карате та говорите за скорости от 150-180км.? :horror аз моя голф който е на 22год повече от 120 по магистрала не смея и да си помисля! не знам сигурно съм изостанал морално и технически! :rolleyes

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”