Golf 4 - Вода в купето под стелката в краката на шофьора - РЕШЕНО
Re: Голф 4-теч на вода във купето
аз го знам от къде тече, от двете страни, зад педалите и от дясно в ъгъла горе долу, отстрани няма течове, сега чакам да завали, при по продължителен валеж е мокро от двете страни, а като вали слабо само от лявата страна. с каква изолация да го облепя под калниците.
- nmilkov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4-теч на вода във купето
dimcho88 написа:аз го знам от къде тече, от двете страни, зад педалите и от дясно в ъгъла горе долу, отстрани няма течове, сега чакам да завали, при по продължителен валеж е мокро от двете страни, а като вали слабо само от лявата страна. с каква изолация да го облепя под калниците.
Моята я взех от едни работници, които я облепяха по ъглите на блока ми. Представляваше нещо от рода на това - http://alpsofia.dir.bg/_files/5069477.jpg (нещо като станиолено покритие, под него гумено покритие и накрая лепило под гумата) - нагрява се и се лепи върху чиста повърхност. Удароустойчиво, водоустойчиво (но за всеки случай накрая по ъглите пак слагаш от Body-то), и топлоустойчиво (до 100-на-150 градуса ли колко беше, ще те излъжа). Но ако чакаш само на дъжд няма как да разбереш от къде е точно... Взимай един маркуч като мен и почвай да локализираш проблема точно от къде идва, да не си играеш 1 седмица като мен да мацаш като луд :)
Re: Golf MK4-теч на вода във купето
При дъжд от предните две врати буквално тече вода! Много е смешно, гледа се как водата тече право на стелките. Тече горе от ъгъла на предното стъкло където се допира с вратата. Има 2 уплътнения, едно на покрива и едно на самата врата. Може ли с някакъв силикон да се уплътни? Иначе преди 2-3 месеца търсих по магазините уплътнения, но нямаха налични. В интернет намирам само 2-ра употреба. А и не съм сигурен кое от двете уплътнения е за смяна, те двете прилепват едно в друго и е трудно да преценя кое е за смяна. Та някой пляскал ли е със силикон?
Re: Golf MK4-теч на вода във купето
скъсано уплътнение на заден стоп оттам водата се стича чак до педалите , да се провери и там
Re: Golf 4 2001 г. - Теч на вода в купето при педалите
Здравейте колеги! Някой може ли да ми каже как се сваля тапицерията на страничните греди над таблото....по лявата греда по тапицерията се стича вода когато вали и слиза до таблото...останалата част от към тавана е суха както и от към предното стъкло...моля кажете покажете помогнете. ...дайте майстор който би могъл да оправи тая гадория...автомобила е Бора бензин 2.0
Тапицерията на страничните греди отпред е на щипки, с отверка подпъхваш и дърпаш.
ако тече от там вероятно е от стъклото, отиди някъде дето се занимават с автостъкла евентуално да се презалепи.
Ако има шибедах, може и да не е от прозореца.
Моля за помощ качвам снимки да се види къде е теча в моето купе Бора 2002г. бензин седан аз мога ли сам да отстраня повредата ... как се сваля тапицерията на гредата по която се стича водата... моля помогнете !
вариантите са два: или от уплътнението на вратата или предния прозорец, от снимките които си качил мисля че това са вариантите, погледни да не е скъсано уплътнението, ако е здраво погледни предния прозорец, свали уплътнението на вратата откъм гредата на предния прозорец и свали кората лекичко, посипи с вода и наблюдавай.
успех.
успех.
Благодаря за съветите! Ще опитам сам да се справя...ако ли не на майстор....днес ходих отново на авто мивка. .няма теч....само когато вали....
- tndrrr
- Автомобил: VW Golf IV 2000
- Двигател: 1.9 TDI AGR
И аз какво ли не правих, но продължава да влиза шибаната вода и това е... Под чистачките лепих със силикон за каросерии и мазах с боди, уплътнявах и металната кора на шофьорската врата, направих за всеки случай дупки отдолу на вратата, чистих подкалниците, чистих отводнителните канали, е няма и няма... Продължава да влиза вода в краката на шофьора и това си е

ПП: Сега слязох и махнах почиващият педал, пластмасовият праг и дръжката с пластмасата за отваряне на капака. Както виждате на снимките, и под прага, и под почиващия педал всичко е мокро... кабелите плуват във вода и идея си нямам вече от къде влиза вода.

ПП: Сега слязох и махнах почиващият педал, пластмасовият праг и дръжката с пластмасата за отваряне на капака. Както виждате на снимките, и под прага, и под почиващия педал всичко е мокро... кабелите плуват във вода и идея си нямам вече от къде влиза вода.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”