Колеги имам един теч на скоростната кутия от един маншон на лост за превключване! Колата е голф3 1.8 ADZ мотор, нямам представа код на кутията и номер..
Подозирам че има някакъв семеринг, но надявам се ще ми кажете по точно какво е, за да знам какво да купя и дали се сменя лесно!?
Прилагам примерна снимка от нета ,за да видите за какво иде реч.
Моята кутия е омазана по идентичен начин!

Golf MK3 1995г. 1.8 ADZ Тече масло от скоростната кутия
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Re: Golf MK3 1995г. 1.8 ADZ Тече масло от скоростната кутия
Кода на кутията би трябвало да е написан от долната част на кутията, срещу датчика (който е на твоята снимка до ограденото). Плоско място, на което е написан кода на кутията и цифри (дата на производство, на втория ред не знам какво означават цифрите). На втората снимка, жълтия правоъгълник е мястото (
viewtopic.php?t=1321).
Ако теча е отдавна, може да остане 5 скорост без масло и ще е нужно доливане.
(имаше писано за семеринга скоростна кутия и проблемите...
viewtopic.php?t=320265)
По-добре отиди до сервиз, тъкмо ще ти долеят изтеклото масло...

Ако теча е отдавна, може да остане 5 скорост без масло и ще е нужно доливане.
(имаше писано за семеринга скоростна кутия и проблемите...

По-добре отиди до сервиз, тъкмо ще ти долеят изтеклото масло...
- boar
- Автомобил: Golf III
- Двигател: ADZ 1995
Благодаря колега за отговора! Това се чудех дали се казва семеринг на скоростната кутия, защото срещам по разни онлайн магазини тоя термин, но като незнам един семеринг ли е на кутията или са повече ,затова питам! 

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Не съм гледал схемите, но мисля, че има и друг/и вътре, този е семеринг/маншон на избирача. Виж си кода на кутията на канал, да няма разлика при покупката нещо после...
Предполагам (от намерената схема според двигателя), че е поз.23, за кутия тип 020, номер VAG 020-301-227F, размер 18х30х8 (провери го пак, че не съм сигурен):

И една тема от руснаците за смяната
Предполагам (от намерената схема според двигателя), че е поз.23, за кутия тип 020, номер VAG 020-301-227F, размер 18х30х8 (провери го пак, че не съм сигурен):

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”