Аз 12 години карах с всесезонни, вършеха работа, но от няколко години вече ползвам зимни и мога да кажа, че са съвсем друга бира. С всесезонните/чисто нови/ съм карал в едни преспи и наклон, които може да се видят само във филм на ужасите и оцелях, на спускане по наклона използвах само двигателя като спирачка, натисках съединител само за да превключа на по долна предавка, ако настиснех съединител колата започваше да се плъзга към канавката. Тръгвах бавно и си вървеше прилично на сняг, нито веднъж

не съм закъсал и в най-големите поледици и снегове, но мога да кажа с ръка на сърцето, че цялото каране с всесезонни беше доста плашещо, на моменти ми се е изправяла косата, карах бавничко, не повече от 3-та и гледах на 500 метра какво ме очаква. Затова мога да кажа за летните гуми през зимата и за хората който чакат първия сняг

Слагайте си зимните гуми навреме и не пестете 1 микрон от гумите, защото живота е незаменим

и не си струва за някой лев да се мре! Още повече, че и други хора зависят от нас, помислете и за другите !