Зимни гуми - мнения? И новия закон за Зимни гуми.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - мнения? И новия закон за Зимни гуми.

Мнениеот gergeto » Вто 29 ное 2016 20:59

hooligan_sk написа:Гергето чел не дочел си измисля тези и почва сам да си отговаря... често явление при колегата.

:mhihi Да,може би съм тъп дебил,да ти го кажа това в прав текст,това което със сигурност си мислиш за мен,но хайде да обясняваме как живота около нас се случва на разбираем за всеки съфорумец език,а не чрез тестове публикувани в Ауто билд примерно,но експонирани в този форум на руски език,или обяснения разбираеми за третокурсник -физик в престижен университет....
Изразявайте мението си в прав текст ,за да не се получава ефекта "чел,недочел".
Ябълки,круши,спирачни пътища на летни гуми,температури на финландски полигони и асфалти,Нютони,земни претегляния, метри и т.н.-кой прекалява с тезите и сам им отговаря,ъммм... :gruebel

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 29 ное 2016 21:44

hooligan_sk написа:Гергето чел не дочел си измисля тези и почва сам да си отговаря... често явление при колегата. Естествено че никой не му е твърдял и не го е убеждавал в такова нещо. :th_up

Що бе, ако прочетеш подробно темите за зимни гуми ще намериш доста твърдения, че летните са по-добри в почти всички случаи кажи речи и в сняг. Само на лед не ставали, но там и зимните не ставали. Така че който си купи зимни гуми се подвежда по маркетингов трик.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 29 ное 2016 22:24

Летните гуми на сняг и на лед са пълен таш*к, просто не стават, казвам го от опит. Тук наоколо кварталните улички никога нито се чистят нито опесъчават, а заходите са стръмнички от където и да се прибираш. Да не говоря че пътят до мойта къща е 100 тина метра с наклон който само аз чистя с ръчния снегорин. Почти цялата зима е лъскав лед. Без зимни гуми резила е пълен, просто не става. Редовно помагам с едно рамо на закъсали с уж хубави ама летни гуми. Виж Петрич или Бургас песните са други.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 29 ное 2016 22:59

Аз 12 години карах с всесезонни, вършеха работа, но от няколко години вече ползвам зимни и мога да кажа, че са съвсем друга бира. С всесезонните/чисто нови/ съм карал в едни преспи и наклон, които може да се видят само във филм на ужасите и оцелях, на спускане по наклона използвах само двигателя като спирачка, натисках съединител само за да превключа на по долна предавка, ако настиснех съединител колата започваше да се плъзга към канавката. Тръгвах бавно и си вървеше прилично на сняг, нито веднъж :a045 не съм закъсал и в най-големите поледици и снегове, но мога да кажа с ръка на сърцето, че цялото каране с всесезонни беше доста плашещо, на моменти ми се е изправяла косата, карах бавничко, не повече от 3-та и гледах на 500 метра какво ме очаква. Затова мога да кажа за летните гуми през зимата и за хората който чакат първия сняг :banghead :no :newsm66 :horror :bishop :dummy :scare3 :beat_butt2 Слагайте си зимните гуми навреме и не пестете 1 микрон от гумите, защото живота е незаменим :a045 и не си струва за някой лев да се мре! Още повече, че и други хора зависят от нас, помислете и за другите !

Последна промяна от betaserk на Вто 29 ное 2016 23:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
geleznia1
Автомобил: golf 4
Двигател: 1.6 SR 98

Мнениеот geleznia1 » Вто 29 ное 2016 23:18

Най после нещо смислено.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 30 ное 2016 10:27

Така е,но винаги ще се извадят някакви тестове и почие за да видим,че зимните гуми са жив ташак.Те затова и темите на тази тематика са по 100 станици.
Мога да споделя,че с неподходящи гуми зимата и моторна спирачка не можеш да ползваш,понеже няма нужното сцепление да превъти гумата,а напаво се хлъзва и колата гасне.В клласически зимни условия,денем се поразтопява снега де от ръсене с луга,де от слънцето,нощем замръзва,отдолу лед-отгоре сняг...и колкото и да са зле уж,аз предпочитам на лед да карам с зимни гуми.Определено спирачния им път е по-малък от летните,били те нови,износени или силно износени.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 30 ное 2016 11:11

Няма статистика колко ПТП са се случили в резултат на ползване на зимни или летни гуми през зимния сезон. За сметка на това, най-много ПТП се регистрират през топлите месеци от годината, виж за това има статистика. Всеки тук гледа от неговата си камбанария и собственият си опит, но за да стане нещо закон, трябва нещо повече от това.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 30 ное 2016 19:59

"Хубавото" на летните гуми през зимата е, че при доста ниски скорости виждаш нестабилността и относително леко се разминаваш при инцидент. Лично съм го усетил с 2 летни отзад. Завъртал съм се на 30, 90 и 180 градуса за късмет без никакви последици. И съм си мислил, че ако имах 4 зимни отначало можеше да карам смело в снега и да попадна на нестабилност с доста по-опасна скорост.

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Чет 01 дек 2016 8:42

Отпред винаги с гуми според сезона, отзад с всесезонни които не се свалят , купувам само нови гуми и ги карам до 3 години ( понякога и по рано , защото изминавам около 30000 км на година) досега никакви проблеми. Имам и вериги в багажника, но не ми се е налагало да ги ползвам , естествено зимата внимателно каране и с повишено внимание !

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 01 дек 2016 8:59

Тъй като темата е "Зимни гуми-мнения....",а първия сняг вече е факт -да обменим малко мнения кой с какви зимни е в момента и как се представят .При нас все още улиците не са заснежени,но за сметка на това има заледявания .В момента съм с Файърстон Уинтърхоук 3.Сега ги сложих,не мога да кажа за сняг,но с по-внимателно каране се държат добре на заледени участъци,става въпрос главно за "черен лед".Отзад съм с Бриджстоун Близзак на 3-ти сезон,стигнали са маркера и като че ли на моменти се поизплъзват леко.Май това ще им е последния сезон.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 01 дек 2016 9:17

gergeto, ти сега изведнъж ли се сети за какво е темата? :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”