samo_pechka, за кората- аз моята я усилих с метална -Титан цинкова ламарина- Жената я дава без пари.

Понеже имаше протъркване по ъглите на отворите.
При Брат ми липсваха крепежите по кората- купих му оригинални и това е.
При мене също липсваха, но намерих едни крепежи от ПВЦ- като голям Болт с разпъващи се елементи навън, а в средата пак ПВЦ рапидка се набутва/завива навътре и разпъва външната част. Този елемент за тапицерии можеби пасна идеално в отсрещният счупен на две оригинален държач. Обикновено се чупят на две и стоят така ако ги има както знаеш.
Проблема при мене е че външните два отвора на подкалника от ляво и дясно са откъртени и реално не може да се сложи крепеж там. Та само вътрешните два са читави от ляво и дясно. Аз не мислех и да ги ползвам външните два, понеже до този момент се слагаха само свински опашки на вътрешните два. Като му дадох на майтора при един ремонт да сложи моите нови крепежи за проба, той пък решил да ми добави и 2 рапидки по навън на местото на липсващите оригинални отвори. Та сега е с 4 крепежа. Но като се развият по веднъж тия рапидки отвън и ще се прецака отворите в Подкалниците.
Незнам защо се престара Майстора и дали да не ги махна тия рапидки на следващото баране.
Другият вариант е да вградя в кората от тези металнте планки сгънати на две- тип гайки като твоите. Имам доста от тях по кутиите с крепежи. Обаче се чудя дали не може да стане по просто, че не ми се нити и планкира. Просто да направя лека цепка върху отвора където е завита рапидката и да пъхна през нея планката/гайка.
Незнам на практика дали може да стане ?
Ще се разровя сега да потърся такива крепежи.