смяна предни шок тампони - впечатления

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

смяна предни шок тампони - впечатления

Мнениеот evgenyh » Съб 24 фев 2007 18:25

та смених си оня ден предните шок тампони на амортисьорите, повода беше всъщност друг, и тях ги смених между другото, с което не си реших проблема, но какво се получи - предницата стана чувствително много по-стегната при премионаване на неравности и дупки. Старите видимо не изглеждат износени, но мастера каза, че били с 2см. по ниски от новите :shock и си имат щампа 96г.+Germany+VW - явно, въпреки, спортното окачване с което е колата, жабарите не са сметнали за нужно да ги сменят :screwy та така, ако някой го интересува сложих Lemforder, да се надяваме да изкарат колкото и оригиналните :wink: въпреки, че не смятам да карам колата още 10г. :D

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Re: смяна предни шок тампони - впечатления

Мнениеот Asen_D » Съб 24 фев 2007 18:32

evgenyh написа: сложих Lemforder, да се надяваме да изкарат колкото и оригиналните :wink:

mhihi mhihi mhihi

Това за бисерите ли го каза колега....

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 24 фев 2007 18:35

е, хаиде сега :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 24 фев 2007 18:57

Батко Генчо,и амортесьорите ли смени или само шок тампоните.................та ти стана по стабилна предницата :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 24 фев 2007 19:02

Eeee колега 10г :shock две да ти изкарат се радвай, нема такова животно при днешните части дето да изкара колкото оригиналните дето са били на колата. Аз мойте ги смених с Febi че старите бяха откакто е кола демек 15г и като ги извадихме лагерчето изпадна от тампона. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 24 фев 2007 19:11

Кои точно са шок тампоните?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 24 фев 2007 19:15

Muncho написа:Кои точно са шок тампоните?

Тия най-отгоре на макферсона, някой им казват шок-тампони.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 24 фев 2007 19:17

за Febi колеги казваха, че не са много доволни, иначе те са по йовтинки, ама реших за 10лв. да не се циганя :wink: та сега ще видим, де. Иначе ги взех от Даскалов Кар, които уж са официалните вносители, ма знаеш ли :?:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 24 фев 2007 19:21

За макферсон тампоните ли става въпрос? Тези с лагера които седят веднага под ботуша?

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 24 фев 2007 19:23

същите. Просто, не знам как, но има голяма разлика от преди, все едно верно съм сменил амортисьори.
То с тия, като я вдигнех на крик колата и вдигнех гумата с ръка нагоре, бая луфт си имаше :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 фев 2007 19:33

evgenyh написа:същите. Просто, не знам как, но има голяма разлика от преди, все едно верно съм сменил амортисьори.
То с тия, като я вдигнех на крик колата и вдигнех гумата с ръка нагоре, бая луфт си имаше :wink:

Ам,шок-тампоните са едни такива малки цилиндрични тампони(отпред са късички и гумени,отзад са по-длъжки и са от някаква пяна),които се нанизват на стъблото на амортисьора и служат като последния щит на окачването-при максимално събрана пружина и амортисьор тези тампони опират в единия си край в тампона на макферсона,а в другия - в тялото на амортисьора и спасяват положението.
Нямат много общо с тампоните на макферсона - тия с лагеритв в тях.
А като вдигнеш на крик има луфт защото на Г3 тампоните са конусни и освен това нямат болтчета,които да ги задържат за купето,така че падат до металната капачка отгоре.Тежестта на купето си ги държи на място,когато колата не е на крик.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 24 фев 2007 19:40

Ако са ми заминали амортесьорите шок тампони (нови) спасяват ли поне малко положението (щото и те са заминали/изкривили) :roll:

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 24 фев 2007 19:45

andro_v написа:
evgenyh написа:същите. Просто, не знам как, но има голяма разлика от преди, все едно верно съм сменил амортисьори.

Ам,шок-тампоните са едни такива малки цилиндрични тампони(отпред са късички и гумени,отзад са по-длъжки и са от някаква пяна),които се нанизват на стъблото на амортисьора и служат като последния щит на окачването-при максимално събрана пружина и амортисьор тези тампони опират в единия си край в тампона на макферсона,а в другия - в тялото на амортисьора и спасяват положението.
Нямат много общо с тампоните на макферсона - тия с лагеритв в тях.
А като вдигнеш на крик има луфт защото на Г3 тампоните са конусни и освен това нямат болтчета,които да ги задържат за купето,така че падат до металната капачка отгоре.Тежестта на купето си ги държи на място,когато колата не е на крик.

аз имам предвид тези дето са на макферсона с лагерчетата в тях, на тях също мнго хора им викат шок тампони, а тия дето са нанизани на амортисьора май са си ОК
а м/у другото след смяната вече няма луфт

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 24 фев 2007 19:46

Ма така кажи Генчо,ама май не се викат те "шок тампони",а лагери на амортесьорите/макферсоните :roll:

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Съб 24 фев 2007 19:54

ми всеки им казва различно

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”