Кога ще слагаме летните гуми?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 12:53

Че то ако е лед и трябва рязко да реагирам все тая с какви гуми съм, то затова има глава да мисли с каква скорост и дистанция да се движи..... на киша и мокричко си се държат перфектно ...... на сняг стабилен отъпкан ..нямам шанс ......ама то до такова положение няма да се стигне ..ако се стигне ще чакам да се стопи ...... от личен опит гума за сняг и кал не важи на нищо друго освен на отъпкан сняг :) на мокро и сухо лятната гума е в пъти по добра :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 12:56

Tyan написа:Че то ако е лед и трябва рязко да реагирам все тая с какви гуми съм..... на киша и мокричко си се държат перфектно ...... на сняг стабилен отъпкан ..нямам шанс ......ама то до такова положение няма да се стигне ..ако се стигне ще чакам да се стопи ...... от личен опит гума за сняг и кал не важи на нищо друго освен отъпкан сняг :) на мокро и сухо лятната гума е в пъти по добра :)

абе стига глупости, гледал съм тест на ADAC на зимна и лятна гума - разликата беше 8-10 метра, като зимната спря за по малко, да не си помислиш че е обратно. Неможе хората да тестват зимни гуми и ти да се опитваш да ни убедиш, че лятната е по-добра...

ПС. Беше мокра зимна настилка, нямаше сняг! А после и на суха зимна го тестваха и пак лятната съкс...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 13:05

Лятната е по-добра във всичко освен на сняг ....точно това казвам ;)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 27 фев 2007 13:09

Tyan написа:... от личен опит гума за сняг и кал не важи на нищо друго освен на отъпкан сняг ...

Има разлика (дори огромна) между гума за сняг и гума за кал !

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 13:14

И понеже тука всички са много праведни и раздават акъл... ето ви да си четете ..вижте мокро и сухо и аквапланинг и замълчете и не ми пробутвайте сега ....ама под еди кви си градуси еди какво си станало ..щото във същата статия се казава, че в модерните гуми това не е issue ;)

А и какъв акъл ми давате като с полу умрели летни бриджстоун потенца спирам на мокро за 38 метра от сто, а със зимни 185/60/14 се влача като червей, няма никаква стабилност в завоя и мекия каучук се маже и огъва ..... да не говорим че не отвеждат грам водата с тия ламери

Изображение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 13:19

gr_kanev написа:Има разлика (дори огромна) между гума за сняг и гума за кал !

Да не кажа всички ама на едно 80-90 % от зимите гуми дето се продават пише M+S.... сиреч Mud + Snow.... :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 27 фев 2007 13:27

Tyan написа:
gr_kanev написа:Има разлика (дори огромна) между гума за сняг и гума за кал !

Да не кажа всички ама на едно 80-90 % от зимите гуми дето се продават пише M+S.... сиреч Mud + Snow.... :)

То и на тоалетната на вратата пише "Жени" - аз затова на надписи не вярвам.
Питай който и да е запознат с off-road - ще ти потвърди моето мнение (не за тоалетната де). Сещам се за един твой съгражданин даже.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 13:32

Е къде намеси офроуда ..много ясно че на някое 4х4 дето иска да катери кални баири няма да са му такива гумите ;)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 27 фев 2007 13:32

Tyan написа:И понеже тука всички са много праведни и раздават акъл... ето ви да си четете ..вижте мокро и сухо и аквапланинг и замълчете и не ми пробутвайте сега ....ама под еди кви си градуси еди какво си станало ..щото във същата статия се казава, че в модерните гуми това не е issue ;)

А и какъв акъл ми давате като с полу умрели летни бриджстоун потенца спирам на мокро за 38 метра от сто, а със зимни 185/60/14 се влача като червей, няма никаква стабилност в завоя и мекия каучук се маже и огъва ..... да не говорим че не отвеждат грам водата с тия ламери

Да ти имам па на тебе "зимните" гуми дето ги имаш. Такива като тебе са за спиране от движение с тези гуми.
Не можеш да правиш такова сравнение.
Ела ти с летните, аз със зимните и да видим кой ще спре по-бързо, на каквато настилка ти кажеш, навит?
Само да не стане пак да не можеш да спиш няколко нощи подред mhihi mhihi mhihi :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 27 фев 2007 13:32

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 13:36

Васе откажи си ....... и аутобилда ли са се объркали на мокрото ....... като се прибера на София ще ти дам да се пробваш ..и ти ще си тоя дето няма да спи щото е живял в заблуда ... :) отиваме на бояна правим една чертичка и спираме от нея и мерим :) колко опулено ще гледаш :) Хем съм 100 кила по тежък :)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 27 фев 2007 13:41

Тука наистина ли някой хора се ХВАЛЯТ, че карат на сняг с летните си гуми? :shock :evil:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 14:25

Tyan написа:Добре ....я ми кажи техническо издържано защо мислиш така ?????? Не говоря за сняг ..на сняг е ясно, че лятната гума няма никакъв шанс .. на сухо и мокро ??? погледни статията от билда по горе ;) ?

Tyane, мисля така, щото съм виждал репортаж за тест със зимна и лятна гума, в един ден ги правят едновременно с 2 коли. Тая с летните гуми спря 8-10 метра преди тази със зимните гуми....кво повече да ти кажа, ако го видиш и ти ще се убедиш :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 фев 2007 14:34

Е аз съм виждал точно обратното в Автобилда, ей го няколко мнения по горе:) също и имам точно същите наблюдения ...защото карам Вентото от 2002 и дори като бяха нови зимните при същия цолаж... летни Good Year се държаха много по прилично на сухо и мокро ....да не говорим за Бриджстоуна, който е на светлинни години :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 14:55

Tyan написа:Е аз съм виждал точно обратното в Автобилда, ей го няколко мнения по горе:) също и имам точно същите наблюдения ...защото карам Вентото от 2002 и дори като бяха нови зимните при същия цолаж... летни Good Year се държаха много по прилично на сухо и мокро ....да не говорим за Бриджстоуна, който е на светлинни години :)

Аутобилда хубаво показват, че са тествали на мокро и сухо, но тва мокро и сухо е много относително, кога е правен теста. Ако е април - ше има да ми ядът мехурчетата. Я снимай цялата статия кат пдф и ми я пусни да я прочета :) много съм любопитен наистина кво пишат...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”