Някой случайно да знае от къде мога да намеря предна лява хром лайсна на предната броня под халогена. Намерих някакви в нета за 17лв не оригинални, не за парите, ама дали ще има разлика в цвета се притеснявам. И как се вади старата, на щипки ли е, само дърпане или има някоя подробност?
ПС: Поръчах, утре ще я видя. Свалянето...дърпах нестава, ще се сваля халоген панела.
Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Здравейте колеги с Б7. Тези от вас с халогенни фарове забеляват ли множество микроскопични пукнатини по прозрачната повърхност на фаровете. Моите за 5 години от отлично светене се превърнаха в посредствени светулки.ето снимка
Същото състояние на пластиката забелязах на други Б7 ци с които се разминавам.
Дали има лечение или просто си трябват нови фарове, защото никъде не се продава отделно само прозрачната предна част.
Същото състояние на пластиката забелязах на други Б7 ци с които се разминавам.
Дали има лечение или просто си трябват нови фарове, защото никъде не се продава отделно само прозрачната предна част.
- bobi_robi
- Автомобил: Passat Б8
- Двигател: DFHA 2021
- Контакти:
Ако е заминало хромираноро покритие, рециклиране му е майката. Не може да се прецени от снимката какво визираш. Мойте са ксенонови и не съм забелязал подобни прояви.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
И моите фарове са така, няма значение дали са ксенон или халоген.
Май трябва да отида на едно пастиране и след това фолиране на фаровете за да се предпазят от UV лъчите и камъчета.
Май трябва да отида на едно пастиране и след това фолиране на фаровете за да се предпазят от UV лъчите и камъчета.
- bobi_robi
- Контакти:
Това са мойте след пастиране и слагане на фолио. Ако може да откриете дали има разлика.
В момента даже пастират се стоповете.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
В момента даже пастират се стоповете.

- bobi_robi
- Контакти:
Това е стопа преди слагане на фолиото. 

- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
bobi_robi написа:Ако е заминало хромираноро покритие, рециклиране му е майката. Не може да се прецени от снимката какво визираш. Мойте са ксенонови и не съм забелязал подобни прояви.
На снимката има хиляди малки точици по стъклото на фара, виждат се когато е тъмно и фарът свети. Хромираният рефлектор вътре изглежда ОК.
- bobi_robi
- Контакти:
Ще погледна довечера при мен дали има.
- kijelmi
- Автомобил: Passat R-Line BiTDI
- Двигател: CUAA 2020
Значи колкото повече мнения чета толкова повече се убеждавам, че регенерации липсват при каране с извънградско с висока скорост, няма значение натрупани грамове сажди или достигнато време за регенерация. Наскоро ми се наложи да направя около 900 км магистрално пътуване и още на входа на София ми стартира регенерация. Четейки по нагоре виждам, че и други колеги споделят подобно впечатление. Може, ли някой от колегите, които наблюдава регенерациите през някое устройство да сподели дали са засичали регенерации по време на магистрално или извънградско каране?
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Без значение от колата, едно от първите неща които правя след покупка е да полирам и сложа фолио на фаровете.
Регенерация стартира без значение как и къде караш, настъпи ли едно от условията започва. При каране в обороти, ако не се следи с приложение не може да разбереш че се случва.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
netizen написа:Без значение от колата, едно от първите неща които правя след покупка е да полирам и сложа фолио на фаровете.
Колега, би ли споделил процедурата. Пастирането с определена полир паста ли се прави.
В youtube има клипчета с водни шкурки, първо 1500, после с 2000 и накрая с полир паста. Обаче ми се струва, че Б7 са все още нови за да имат нужда от отнемане на толкова материал със шкурките. Фолиото има ли значение какво е. В амазон и ебей търсих на 3М оригинално, но все някакви китайски излизат и си поръчах 1 м2 фолио за 2.5 паунда. Дали ще стане?
Поздрави
Отиваш при човек който го прави професионално, взимат 40лв на фар и стават чисто нови.
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Не мога да ти помогна. Ползвам хора които се занимават от години с това и бих казал са много добри професионалисти. Нито имам времето, нито желанието да си експериментирам върху колите :)
- bobi_robi
- Контакти:
85 лева платих за фаровете и 55 лв. за стоповете. Доволен съм от момчето как направи и двете ми коли. В Дружба се намира ако искаш драсни ми лично ще ти пратя номера му, да не правим реклама в темата.. Снимки след полирането и фолиото съм качил вече.