Помощ при избор на Passat B6 2.0 TDI DSG 170 (2007)
Re: Помощ при избор на Passat B6 2.0 TDI DSG 170 (2007)
Благодаря на всички за мненията, мисля да я пропусна :)
А и Б6 като цяло ще избягвам.
А и Б6 като цяло ще избягвам.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Най-добре ще направиш. Колата е много хубава докато е здрава, но с двигателите е трудно... а и DSG-то не е никак безпроблемно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тия Джанти доколкото знам се слагат на Пасат от 2001 до 2005/6г. и са 16-ки. Джантите трябва да са му най-малкия проблем.
Не виждам какво толкова и има на шофьорската седалка. А и е написано, че колата е с история, което може да се провери, както го е направил колегата и щом километрите са реални, значи супер. Специално за шофьорската седалка и мястото на което се протрива/къса/прочие, много зависи от килограмите на човека и как влиза и излиза от автомобила. Аз лично винаги си закачам точно тази част на седалката и нормално да се протърка по-бързо.
Те ако са решили да я правят "перфектна", всичко ще напудрят и поемай .... По копчетата също се разбира, особено тези за фаровете, но ако искат няма да разбереш.
Иначе имам колега с такъв автомобил, доста приятна кола, особено в тази конфигурация с почти всички екстри, доста просторна, вози приятно, динамиката е супер, разхода и също е много добър, но и тя като всички 200+хил. коли си има драми.
На колегата 1 от дюзите му беше заминала и нова оригинална 1000+лв, втора ръка май вървят по 250+ ....
Така, че трябва да си подготвен.
Колата струва парички, но е и с доста, доста екстри и тук идва въпроса дали ти искаш да е почти фулл екстри и си готов да платиш допълнително затова. Ако се спреш на нея, обаче мини през някой сервиз за диагностика, дюзите и евентуално да видят как е автомата. За да няма драми после.
Успех.
Не виждам какво толкова и има на шофьорската седалка. А и е написано, че колата е с история, което може да се провери, както го е направил колегата и щом километрите са реални, значи супер. Специално за шофьорската седалка и мястото на което се протрива/къса/прочие, много зависи от килограмите на човека и как влиза и излиза от автомобила. Аз лично винаги си закачам точно тази част на седалката и нормално да се протърка по-бързо.
Те ако са решили да я правят "перфектна", всичко ще напудрят и поемай .... По копчетата също се разбира, особено тези за фаровете, но ако искат няма да разбереш.
Иначе имам колега с такъв автомобил, доста приятна кола, особено в тази конфигурация с почти всички екстри, доста просторна, вози приятно, динамиката е супер, разхода и също е много добър, но и тя като всички 200+хил. коли си има драми.
На колегата 1 от дюзите му беше заминала и нова оригинална 1000+лв, втора ръка май вървят по 250+ ....
Така, че трябва да си подготвен.
Колата струва парички, но е и с доста, доста екстри и тук идва въпроса дали ти искаш да е почти фулл екстри и си готов да платиш допълнително затова. Ако се спреш на нея, обаче мини през някой сервиз за диагностика, дюзите и евентуално да видят как е автомата. За да няма драми после.
Успех.
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Да прав си донякъде.
Но тук говорихме,че е рискова серия с въпросния шестостен който ако се счупи прави на салта мотора заедно с турбото.
Нали ако беше чупи се оставяш на пътя ама всичко друго е ок да.
Някак си е рисков в тази насока!
Но тук говорихме,че е рискова серия с въпросния шестостен който ако се счупи прави на салта мотора заедно с турбото.
Нали ако беше чупи се оставяш на пътя ама всичко друго е ок да.
Някак си е рисков в тази насока!
Шестостен-а от цитирания от теб сайт означава ли край на проблемите с този възел поне? Защото 500лв не са никак много за автомобил с цена около 10000лв, избира се модел извън проблемните серии с пукащите се глави, едно турбо се рециклира за 500лв, диагностика на дюзите и готовност за още някой лев, ръчна скоростна кутия и карал. Поне за мен това са неща, които вече звучат приемливо ако си попаднал на хубав екземпляр като се има предвид, че другата алтернатива поне според моите разсъждения са бензинов 102к.с. с газ и почти никакви екстри, или дизел 105к.с. който също рядко изпада добре оборудван и проблемите с турбото, дюзите отново са на дневен ред.
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Както дискутирахме с колегата stoev87 по добре да се вземе направо CR двигател с по дългия шестостен читави дюзи и по добрите глави!
Има някакво модифициране което работи със стария балансиращ вал ама какво точно не знам.
Има някакво модифициране което работи със стария балансиращ вал ама какво точно не знам.
- ico_naskov
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2002
Колеги и аз съм пред дилема дали да е Пасат б6 или Туран 2.0 140кс. От написаното дотук не можах да разбера при Турана имали го проблема с маслената помпа или са различни спрямо пасат б6. И къде пише на колко километра се сменя тази помпа и по специално веригата обтегач и привод.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
какъв е кода на двг ?
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
technopolis написа:Искаш да кажеш, че при CR моторите е преработен ( с по дебел) ?
Преработен, но проблемът НЕ Е решен нито кардинално, нито никак.
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
На 170 коня има ли въпросния шестостен
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
и!?
аз моя като го смених... оригиналния нямаше грам износване...
приказвайте си колкото си искате!
аз моя като го смених... оригиналния нямаше грам износване...
приказвайте си колкото си искате!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Тоест, гарантираш че щом твоя е бил добре, проблем генерално няма, така ли?
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
То не е скъп, до колкото знам
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
не гарантирам нищо. Просто на 300к реални нямаше износване. Факт. Който, както иска, така да го тълкува.
Снимки съм поствал в други теми... ако е необходимо и в тази ще ги покажа :-))
Изказаното ми мнение, не означава, че не уважавам вашето; не казвам, че аз съм прав, а вие не. Нека не се смята за някакво меродавно!
Снимки съм поствал в други теми... ако е необходимо и в тази ще ги покажа :-))
Изказаното ми мнение, не означава, че не уважавам вашето; не казвам, че аз съм прав, а вие не. Нека не се смята за някакво меродавно!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”