Passat B8 Variant R-Line 2.0tdi 190
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
Re: Passat B8 Variant R-Line 2.0tdi 190
Баси , такава "екстра" имах у Ренде с ЕГН 1994 ....Полезна е доста ,да не говорим че предното стъкло беше хелиоматик .Вагаджиеви са като бавноразвиващи се в някои отношения.
group® написа:Официално те хокам, че казваш всичко постфактум!
Аз АлитУ не ползувам, мързи ме да търся някакви такива неща и ако кажеш малко по рано, ще искам и аз някакви неща
Казвай какво искаш и го дърпам

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В сивия пасат имам място за очилата, но е без панорама.
Ивайло Димов написа:Баси , такава "екстра" имах у Ренде с ЕГН 1994 ....Полезна е доста ,да не говорим че предното стъкло беше хелиоматик .Вагаджиеви са като бавноразвиващи се в някои отношения.
Аз на В7 имах горе при централното огледало и беше супер удобна, при В8 също е там, стига да няма панорама, явно там са Ел. Мотора и карантиите й... Не съм махал капака да видя. Мисля и за от дясно да взема още една.
Vlad777 написа:В сивия пасат имам място за очилата, но е без панорама.
Да , VWGT ми показа на неговата къде е , но и при него няма панорама.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
И при Б7 с панорама няма стойка за очила.
Дали тази за Б8 ще пасне на Б7?
Дали тази за Б8 ще пасне на Б7?
Виж под капачетата дали има винтове с торкс или самите капачета са като дюбели който разтварят метална щипка и държат към тавана самата дръжка
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
DoH_KuXoT написа:Виж под капачетата дали има винтове с торкс или самите капачета са като дюбели който разтварят метална щипка и държат към тавана самата дръжка
С винтове са. Нали свалях панорамата за ремонт и поради тази причина свалях и тапицерията на тавана, затова знам със сигурност.
Направих едни бързи 2000км последната седмица. Наблюдавах малко регенерациите, различни са от предния пасат. Основното , което забелязвам и очистването на филтъра в движение при всеки един по-натоварен режим на експлоатация (баир, натоварване, ускорения, изпреварвания) , което преди не съм забелязвал. Пробег около 500- 600км докарвам, което е повече , преди се въртяха около 400км с B7-цата. Като, че ли и температурите са малко по-високи, доближават 700 градуса. Разхода се върти около 5л/100км +/- 0,4л/100 при моето каране с постоянно включен климатроник и обдухване.

Преди пътуването реших да монтирам и тампони за повдигане на задницата и вече имаме перфектно съвпадение между предните и заните височини.

Преди пътуването реших да монтирам и тампони за повдигане на задницата и вече имаме перфектно съвпадение между предните и заните височини.
Последна промяна от DoH_KuXoT на Съб 13 яну 2024 16:41, променено общо 1 път.
Здравей!
За какво служи бутонът, в ляво от врътката на климатроника(този с долна черта и четири линии нагоре)? Че от скоро съм с Пасат и имам този бутон, но не успях да се ориентирам.
За какво служи бутонът, в ляво от врътката на климатроника(този с долна черта и четири линии нагоре)? Че от скоро съм с Пасат и имам този бутон, но не успях да се ориентирам.
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Тампоните за задните пружини 20mm ли бяха?
Funkee написа:Здравей!
печката и проветрението на купето , отделно имам и дистанционно
jordan17772 написа:Тампоните за задните пружини 20mm ли бяха?
25мм , махайки старите тампони които са 5мм в добро състояние и 0мм в лошо състояние

Tук може да се види в левия край на 9 часа как се е била вкопала пружината , от зад погледнато тампона е почти пробит, реално дебелината в случая е била нула

Ето и разликата между двата тампона в дебелините

- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Много добър ефект! Трябва ли да се прави реглаж на задните колела след интервенцията? Вие ли ги продавате тези тампони? Искам да повдигна моята б6 по същия начин.