Поддръжка на панорамен покрив Пасат Б7

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
neo5
Автомобил: Mercedes-Benz E200D 9 G-tronik
Двигател: 2017 Декември
Контакти:

Re: Поддръжка на панорамен покрив Пасат Б7

Мнениеот neo5 » Съб 17 юни 2023 15:26

Много лесна поддръжка колега, няколко пъти съм си я чистил и смазвал, само ти трябва флакон бяла грес и флакон силиконов спрей за уплътненията! Има в нета клипчета но трябва на английски да потърсиш смазване на пасат б7 панорама примерно пишеш, не е голяма философия, само,че преди време започна да скърца панорамата, смених окачването и спря да се чува, да го имате едно на ум! :th_up

Потребителски аватар
Shamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shamata » Чет 13 мар 2025 13:21

neo5 написа:Много лесна поддръжка колега, няколко пъти съм си я чистил и смазвал, само ти трябва флакон бяла грес и флакон силиконов спрей за уплътненията! Има в нета клипчета но трябва на английски да потърсиш смазване на пасат б7 панорама примерно пишеш, не е голяма философия, само,че преди време започна да скърца панорамата, смених окачването и спря да се чува, да го имате едно на ум! :th_up

Здравей,

Може ли да кажеш каква марка ползваш, понеже гледам има различни видове бяла грес с тефлон и т. н.

Благодаря ти предварително!

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Пет 14 мар 2025 12:49

Според мен смазка та на Лики моли от предната страница е най-добрия вариант. Хем е предназначена за люкове (панорами) за коли, хем не е много скъпа.
Самата смазка има вид и консистенция на силикон, а не на бяла грес.

Върни се в “Passat”