Поддръжка на панорамен покрив Пасат Б7
- neo5
- Автомобил: Mercedes-Benz E200D 9 G-tronik
- Двигател: 2017 Декември
- Контакти:
Re: Поддръжка на панорамен покрив Пасат Б7
Много лесна поддръжка колега, няколко пъти съм си я чистил и смазвал, само ти трябва флакон бяла грес и флакон силиконов спрей за уплътненията! Има в нета клипчета но трябва на английски да потърсиш смазване на пасат б7 панорама примерно пишеш, не е голяма философия, само,че преди време започна да скърца панорамата, смених окачването и спря да се чува, да го имате едно на ум! 

- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
neo5 написа:Много лесна поддръжка колега, няколко пъти съм си я чистил и смазвал, само ти трябва флакон бяла грес и флакон силиконов спрей за уплътненията! Има в нета клипчета но трябва на английски да потърсиш смазване на пасат б7 панорама примерно пишеш, не е голяма философия, само,че преди време започна да скърца панорамата, смених окачването и спря да се чува, да го имате едно на ум!
Здравей,
Може ли да кажеш каква марка ползваш, понеже гледам има различни видове бяла грес с тефлон и т. н.
Благодаря ти предварително!
-
milenski_77
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Според мен смазка та на Лики моли от предната страница е най-добрия вариант. Хем е предназначена за люкове (панорами) за коли, хем не е много скъпа.
Самата смазка има вид и консистенция на силикон, а не на бяла грес.
Самата смазка има вид и консистенция на силикон, а не на бяла грес.
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги с тази LIQUI MOLY Silicone Grease може ли да мажем и гумените уплътнения на панорамата освен релсите?
Купих си днес такава грес на Лики Моли , намазах с четчица водачите на панорамата, бравите, ограничителите на вратите, много добра смазка, маже се лесно като вазелин, стяга и става почти суха, всичко се движи мазно и тихо, вратите се затварят с един пръст, даже намазах и външната дръжка на вратата в задния края, където е частта която дърпа жилото. Препоръчвам за всеки, който се чуди дали да си я вземе.
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей,
Днеска и аз си поръчах за да намажа релсите на пасата но се чудех дали с нея мога да намажа и уплътненията по тавана, понеже като стана студено и почна нещо да издава звуци. Доколкото прочетох пишат, че ги мажат с синтетична силиконова смазка за да не издава звуци но незнам дали тази става за уплътненията. Ще се радвам някой който разбира да каже дали става или ако не става с какво да ги намажем уплътненията по тавана.
Днеска и аз си поръчах за да намажа релсите на пасата но се чудех дали с нея мога да намажа и уплътненията по тавана, понеже като стана студено и почна нещо да издава звуци. Доколкото прочетох пишат, че ги мажат с синтетична силиконова смазка за да не издава звуци но незнам дали тази става за уплътненията. Ще се радвам някой който разбира да каже дали става или ако не става с какво да ги намажем уплътненията по тавана.
за уплътнения ползвам това от 10 години, няма замръзнала врата вече трети пасат , първоначално пръсках, но с течение на времето си измислих друг вариант и според мен е по-сполучлив, пръскам на гъбичка или кърпа , с нея мажа уплътненията, иначе ако пръскаш става неравномерно и пръскаш и по стъклата, тапицериите и става мазало...
- Outfeed
- Автомобил: VW EOS
- Двигател: TSI
Shamata написа:Здравей,
За гумените уплътнения на моя EOS ползвам този препарат вече пет години. Веднъж в началото на лятото и веднъж преди зимните студове. Нанасяш добре по всяко гумено уплътнение и оставяш да изсъхне, преди да затвориш всичко по колата. Така остава един видим филм, който предпазва гумата от вкоченяване и я оставя гъвкава. Лично при мен на кабриото това много добре се усеща, като свойсвата на уплътнението се запазват и така при неравности по време на движение, нямам онова скърцане и шумове, които можеш да чуеш при неподдържан кабриолет.
- Прикачени файлове
-
- gummi_new-600x600.jpg (115.71 KиБ) Видяна 1284 пъти
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Outfeed написа: За гумените уплътнения на моя EOS ползвам този препарат вече пет години. Веднъж в началото на лятото и веднъж преди зимните студове. Нанасяш добре по всяко гумено уплътнение и оставяш да изсъхне, преди да затвориш всичко по колата. Така остава един видим филм, който предпазва гумата от вкоченяване и я оставя гъвкава. Лично при мен на кабриото това много добре се усеща, като свойсвата на уплътнението се запазват и така при неравности по време на движение, нямам онова скърцане и шумове, които можеш да чуеш при неподдържан кабриолет.
Здравей,
Благодаря ти, за ценната информация. Ако може да споделиш откъде мога да купя продукта и колко време е необходимо за попиването и изсъхването на продукта.
- Outfeed
- Автомобил: VW EOS
- Двигател: TSI
Помня, че съм си поръчвал от български сайт. И си поръчах мисля две тубички. Като все още си имам от едната. А нанесения препарат съхне бързо. Буквално за петнайсетина минути. Ако пък е и слънчево, още по-бързо.
-
kukata_pasat
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Да се включа и аз в темата.Панорамния ми покрив протече при положение че в големите октомврийски дъждове нищо му нямаше.Теча се появи точно където пасажерския сенник се захваща в тавана.Каналите на покрива бяха проходими и водата минаваше без проблем от там,констатирах че уплътнението е разлепено точно на завоя и го залепих със лепило за гумени съединения (прилича на хелметекс жълто) но теча си продължи.Та основния виновник е един процеп който е точно до уплътнението във него от другата страна има нещо като черен дунапрен натъпкан в процепа(поне на такова нещо ми прилича) а от дясната страна това нещо липсваше от там водата се просмуква и се появява от вътре.Та решението беше да натъпча в процепа едно нещо приличащо на маджун за прозорци обаче стои постоянно меко не се втвърдява (даде ми го един приятел покривджия ползват до за уплатнител по покривите) и от тогава няма проблеми.Казвам го за да се знае ако на някой му се появи теч от сенника на пасажера да знае къде да търси проблема жалко че не мога да приложа снимки защото не ми дава че са със много памет.
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Намали размера на снимките! Става и с вградените редактори на смартфоните.