потегли след като паркирах..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 18 мар 2007 12:50

и на мен
все си мисля, че има значение и наклона колко е :roll:

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот intatto » Нед 18 мар 2007 20:10

на първо време една компресия си измери и като отиваш на майстор само му кажи че искаш да измериш компресията в подробности не изпадай щот ще има мотора долу сичко е за смяна и тнт.

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Нед 18 мар 2007 20:16

И на мене ми е се е случвало!!! .. много ми е Х тая работа :roll: обаче при мене само на много голям наклон.. явно наистина има значение от наклона..

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Нед 18 мар 2007 21:22

И на мен ми се е случвало точно един път ама го помня щото щях да ударя и паркираната кола пред мен ама мръдна само няколо см и спря сама и повече не мръдна и от тогава не ми се е случвало пак а съм спирал по много голями наклони без ръчна 8)

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Нед 18 мар 2007 21:29

И на мен ми се е случвало на наклон без ръчна на по 20тина сантиметра да потръгва. Съединителя ми отделя високо, а компресията я мериха преди 4-5 месеца и казаха, че е много добре :roll:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Нед 18 мар 2007 22:03

пичове само дизел ще удържи на някои бесен наклон..... там компресията е значително по яка от бензиновите мотори! Карайте си колите и не се плашете!!! това не е болка за умиране!!!

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 19 мар 2007 22:06

kiko написа:Цяла сутрин я бутам този голф.Поне направих кефа на едни опелджии.Резултати-наравно и на лек наклон не мърда(като бутам).Но на голям наклон си върви.Аз ще ви послушам и ще се заема с проблема,защото няма смисъл да ми давате съвети ,а аз да си пея моето.Мотора е на 151 000 ,да се надявам ,че не е много лош проблема.Аз поне се опитвам да го подържам с помоща на форума ,но не питам често ,щотото има търсачка.Но ми се струва ,че вчера проблема беше по-тежък.
колега и опелджията няма да закъснее с този проблем и моя опел на наклон си тръгваше дори на задна отидохме с куповача да му мерим компресия и познай колко му беше компресията на два цилиндъра по 8 и на другите два по 7 бара върви да ти мернат компресията! :roll:а между другото километрите не се знае колко са!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 19 мар 2007 22:26

Според мене най-вече има значение наклона.В нашия град имаме такива наклони, че и партнера (дизел) на 60 к изпуска. И мойта веднъж изпусна и се шашнах та после бутах гледах съеденител ли е компресия ли е.........
Колата си ми върви - на бензин и с хубава газ си качвам предел на 5-та, дай боже още 5 години така............

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Вто 20 мар 2007 11:03

чувал съм че ако шибнеш 1 добавка в бензина за махане на нагара от клапаните заради готиния ни бензин ,компресията се подобрявала та сиг. тогава няма да ги гоните по нанадолнището колите. ама дали е така незнам

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Вто 20 мар 2007 11:05

РЕКЛАМНИ ТРИКОВЕ!!!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 20 мар 2007 11:14

kiko написа:Цяла сутрин я бутам този голф.Поне направих кефа на едни опелджии.Резултати-наравно и на лек наклон не мърда(като бутам).Но на голям наклон си върви.Аз ще ви послушам и ще се заема с проблема,защото няма смисъл да ми давате съвети ,а аз да си пея моето.Мотора е на 151 000 ,да се надявам ,че не е много лош проблема.Аз поне се опитвам да го подържам с помоща на форума ,но не питам често ,щотото има търсачка.Но ми се струва ,че вчера проблема беше по-тежък.

Ако е от съединителя би трябвало да ти буксува и когато караш.
Как позна че си на 151000км :roll: Пък и с тази лоша компресия....

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 20 мар 2007 12:33

Нищо и няма бре. Компресия щуротии. Моита като е мерена и е в нормите какво? Като я оставя на улица дето трудно се излиза и с пилажи после пак си тръгва. Та явно не е компресията ами си е до наклона. 8) А и да не кажете сега съеденител щото и той е сменян скоро. :shock Та и големи дизели по 2.2 2.3 тръгват по голям наклон с нормална компресия. :) Изводите си ги правете сами. :lol: Не плашете хората ами си завъртайте волана към бордюра. :wink:
Аааа аман бре айде вече на целия форум колите изпускали компресия. Такива наклони знам дето която и кола да хванем от тука ще тръгне. Какъв е извода? :roll:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 20 мар 2007 13:12

DragoGT написа:
musura написа:
Rabbit_TDI написа:Абе ако наклона е наистина голям и да е читав мотора пак ще тръгне.

Читав мотор няма да тръгне :idea:

Bobby_ по-нагоре написа решението

компресия.... видях го преди няколко дни на живо ...

Дам, от компресийката ще да е, но не е болка за умиране :D Аз повечето стари коли които съм карал/виждал е така..
Нали ми предстоеше ремонт, та да си кажа... 13 компресия на 4те цилиндъра, и пак го прави тоя номер :evil:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 20 мар 2007 17:35

Bobby_ написа:пичове само дизел ще удържи на някои бесен наклон..... там компресията е значително по яка от бензиновите мотори! Карайте си колите и не се плашете!!! това не е болка за умиране!!!

Псолютно верно! Аз на мойта и меря компресията всяка година и всичко е на шест, обаче на стръмен баир, си изпуска по 2-3 пъти без проблем. Тъй че споко си карай и не се занимавай глупости кико....

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Вто 20 мар 2007 18:02

Измерих компресията-според майстора е в норма.Но заради форума ще ида и на друг -може би в Пловдив.Цитат от изказването на майстора-не се занимавай с глупости,а тази ръчна не е чесало за топки.
Не съм спец по коли затова да не прозвучи смешно -ама като не е добра компресията не трябва ли да се отрази на вървежа на колата.Вчера си направихме мини среща на почитателите на голф.Трима голфери с кола като моята я подкараха и не забелязаха да има нещо неестествено,а тук колегите казаха ,че този двигател не е читав.Или лошото предстои....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”