все си мисля, че има значение и наклона колко е
потегли след като паркирах..
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега и опелджията няма да закъснее с този проблем и моя опел на наклон си тръгваше дори на задна отидохме с куповача да му мерим компресия и познай колко му беше компресията на два цилиндъра по 8 и на другите два по 7 бара върви да ти мернат компресията!kiko написа:Цяла сутрин я бутам този голф.Поне направих кефа на едни опелджии.Резултати-наравно и на лек наклон не мърда(като бутам).Но на голям наклон си върви.Аз ще ви послушам и ще се заема с проблема,защото няма смисъл да ми давате съвети ,а аз да си пея моето.Мотора е на 151 000 ,да се надявам ,че не е много лош проблема.Аз поне се опитвам да го подържам с помоща на форума ,но не питам често ,щотото има търсачка.Но ми се струва ,че вчера проблема беше по-тежък.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мене най-вече има значение наклона.В нашия град имаме такива наклони, че и партнера (дизел) на 60 к изпуска. И мойта веднъж изпусна и се шашнах та после бутах гледах съеденител ли е компресия ли е.........
Колата си ми върви - на бензин и с хубава газ си качвам предел на 5-та, дай боже още 5 години така............
Колата си ми върви - на бензин и с хубава газ си качвам предел на 5-та, дай боже още 5 години така............
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
kiko написа:Цяла сутрин я бутам този голф.Поне направих кефа на едни опелджии.Резултати-наравно и на лек наклон не мърда(като бутам).Но на голям наклон си върви.Аз ще ви послушам и ще се заема с проблема,защото няма смисъл да ми давате съвети ,а аз да си пея моето.Мотора е на 151 000 ,да се надявам ,че не е много лош проблема.Аз поне се опитвам да го подържам с помоща на форума ,но не питам често ,щотото има търсачка.Но ми се струва ,че вчера проблема беше по-тежък.
Ако е от съединителя би трябвало да ти буксува и когато караш.
Как позна че си на 151000км
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо и няма бре. Компресия щуротии. Моита като е мерена и е в нормите какво? Като я оставя на улица дето трудно се излиза и с пилажи после пак си тръгва. Та явно не е компресията ами си е до наклона.
А и да не кажете сега съеденител щото и той е сменян скоро.
Та и големи дизели по 2.2 2.3 тръгват по голям наклон с нормална компресия.
Изводите си ги правете сами.
Не плашете хората ами си завъртайте волана към бордюра.
Аааа аман бре айде вече на целия форум колите изпускали компресия. Такива наклони знам дето която и кола да хванем от тука ще тръгне. Какъв е извода?
Аааа аман бре айде вече на целия форум колите изпускали компресия. Такива наклони знам дето която и кола да хванем от тука ще тръгне. Какъв е извода?
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
DragoGT написа:musura написа:Rabbit_TDI написа:Абе ако наклона е наистина голям и да е читав мотора пак ще тръгне.
Читав мотор няма да тръгне![]()
Bobby_ по-нагоре написа решението
компресия.... видях го преди няколко дни на живо ...
Дам, от компресийката ще да е, но не е болка за умиране
Нали ми предстоеше ремонт, та да си кажа... 13 компресия на 4те цилиндъра, и пак го прави тоя номер
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Bobby_ написа:пичове само дизел ще удържи на някои бесен наклон..... там компресията е значително по яка от бензиновите мотори! Карайте си колите и не се плашете!!! това не е болка за умиране!!!
Псолютно верно! Аз на мойта и меря компресията всяка година и всичко е на шест, обаче на стръмен баир, си изпуска по 2-3 пъти без проблем. Тъй че споко си карай и не се занимавай глупости кико....
Измерих компресията-според майстора е в норма.Но заради форума ще ида и на друг -може би в Пловдив.Цитат от изказването на майстора-не се занимавай с глупости,а тази ръчна не е чесало за топки.
Не съм спец по коли затова да не прозвучи смешно -ама като не е добра компресията не трябва ли да се отрази на вървежа на колата.Вчера си направихме мини среща на почитателите на голф.Трима голфери с кола като моята я подкараха и не забелязаха да има нещо неестествено,а тук колегите казаха ,че този двигател не е читав.Или лошото предстои....
Не съм спец по коли затова да не прозвучи смешно -ама като не е добра компресията не трябва ли да се отрази на вървежа на колата.Вчера си направихме мини среща на почитателите на голф.Трима голфери с кола като моята я подкараха и не забелязаха да има нещо неестествено,а тук колегите казаха ,че този двигател не е читав.Или лошото предстои....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”