Имам следната болежка - в 99 процента от случаите задна скорост и 1-ва ми влизат трудничко и задна доста често с хъркане.
С един колега се заиграхме да обезвъздушим системата ама не се подобри нищо.
Забелязал съм следното - като натискам педала в началото има около 2 сантиметра свободен ход т.е. много леко се натиска и чак след това започва с по-голямо усилие.
Въобще регулира ли се къде да зацепва или не?
Жилата за скоростите са опънати и проверих днес и нивото на маслото в скоростите и долях още 100 грама,колкото липсваше.
Как се регулира съединителя на В3 1.8 RP 90-та годниа
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Danny boy написа:щом е доливал трябва да е видял на какъв хал му е маслото,а и не мисля че като смениш маслото и хоп проблема се оправя.То верное е лафа сложи му плюнка и... Ама при скоростните кутии.Все пак една смяна си е 50лв.Тия пари за нищо ги нямате.
- Малко трудно ще разбере с бъркане с пръст през пробката ама както и да е, колите са си ваши все пак.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ам бръкнах с пръст и го видях какво е - точно на цвят като новото,което купих за да долея.Между другото колата съм си я довлякъл от немско и там надали някой ще му сипе боза.Питах един познат в сервиз и той каза че поринцип само се доливало освен ако не си личи че е сталано на нищо.моето беше рядко колкото това в бутилката,която си купих за да долея и на цвят си беше същото.Интересното е че сега след една вечер престой се държи по-добре.
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, и на мен трудно ми влизаше 1-ва, а после почна и 3-та и 4-та. Бях се ядосал и си купих Лики Моли 75/90 мисля че беше за 44 лв. два литра. Докато ми го сменяха ми направи впечатление, че старото масло си беше на цвят като чисто ново.
От както си ми го смениха (преди 1 месец) най-много 2-3 пъти да не ми е влизала веднага 1-ва. Разликата се усеща.
Успех
От както си ми го смениха (преди 1 месец) най-много 2-3 пъти да не ми е влизала веднага 1-ва. Разликата се усеща.
Успех
Има някакви магии с тези маслени помпи на съединителят.Моят таралясник пък,като го запаля и излизам със задна от гаража,много трудно се връща лоста обратно, на свободна.От там нататък всичко е окей/влизат си всички скорости без заяждане и прехъркване/,и това го прави всяка сутрин.Маслото е сменено скоро с Мовил.А кажете какво е?